Tabun

Margareta Winberg ville som jämställdhetsminister brännmärka Evert Taube för att han skrivit Flickan i Havanna, som ju handlar om en prostituerad. Han hade dessutom haft det dåliga omdömet att skriva textraden, ”hellre snälla svarta barn än vita i Sing Sing!”. Den kanske ser konstig ut tagen ur sitt sammanhang, men med den målande historia som föregår raden är det inte så dumt.

Sedan dess har det diskuterats att censurera Tintin och Pippi Långstrump, för att där förekommer negrer och viss exotism. Jag är lite förvånad att ingen ännu klagat på Povel Ramel, som ju skojade med många olika folkgrupper, nationaliteter och företeelser. Men det kanske kommer.

För några år sedan sköts 1500 år gamla buddhastatyer i Bamiyan sönder av fundamentalistiska muslimer (talibaner). Nu är ett annat gäng, ISIS, igång och plundrar museer för att förstöra alla spår av icke-muslimsk kultur i Nimrud. Denna gång är det lämningar från en av världens allra äldsta kulturer, 3200 år gammal, som förstörs. Världen förfasas, inklusive alla något så när normalt funtade muslimer.

Vad dessa galningar är ute efter, är att förinta all historia före de själva, den är tabu. De vill att tiden och historien ska börja med dem. När svenska antirasister, kultursnobbar, rasism-, och kränkthetsexperter av alla de slag fulstämplar äldre uttryck i svensk (och utländsk) kultur, ger de uttryck för samma slag av bakomliggande fundamentalistiska tabu-tänkande. Om än i mindre våldsam form.

Det märkliga är att det som lett fram till deras egen högt stående kulturform inte betraktas som kultur. De tycker inte ens det är viktigt att bevara det som historia om sitt eget ursprung, vägen fram till dagens höjd.

Nu avslöjar Expressen att också MP tillhört de stora hycklarna. En negress som varit anställd som sekreterare på partikansliet har uppmanats att vara lite mer ”mångkulturell” i sin klädsel och uppförande. Detta för att locka till sig väljare med ”mångkulturell” bakgrund. Kvinnan har nu stämt MP. Jag förstår henne. Att uppmanas vara som den fördomsfulla stereotypen inbillas vara, för att passa in, det är förolämpande. Milt uttryckt.

Jo, jag har erfarenhet av att förväntas vara sådan som den fördomsfulla stereotypen förväntas sig av en man, en norrlänning, en jägare, en bonde, en idrottare etc. En lika märklig situation varje gång.

Däremot ser jag inte det olämpliga i att använda gamla uttryck som kan ha använts på ett fördomsfullt sätt. Vi kan ändra tolkning av uttrycken, eller lägga in nya betydelser och tolkningar. Skilja på då och nu, tolka efter kontext. Att lägga ett tabu över gamla uttryck visar på en ytterst fördomsfull historiesyn. Här är därför en lista på ord som kanske redan är eller snart kommer att vara tabu, eventuella fördomsfulla asociationer sker på eget ansvar:

Neger
Negerboll
Negertoy
Negerkung
Negergöra
White trash
Blondin
Snögubbe
Kinesa
Japan
Indian
Turk
Mongol
Vandal
Lapp
Lapporten
Finne,
Norgehistoria
Dansk skalle
Skotte
Smålänning
Naturbarn
Turist

Får man ta hunnen med sig in i himlen?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Tabun

 1. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Sverige har världens mest jämlika Parlament sedan länge.
  Tycker ni att det har gått bra?
  Tycker ni att äganderättsfrågor sköts bra?
  Kan man lita på lantmäteriets opartiskhet, med vinstdrivande affärsintresse?
  Varför har särintressen mer inflytande på jord & markägares fastigheter?
  Tycker ni att kriminalitet och migrationsfrågor sköts bra?
  Vad beror detta på?
  I andra länder där kvinnor är högt representerade i beslutande författningar har dom ju inte samma problem som vi har.
  Så vad är det som gör att just Sverige sticker ut?
  Personligen så tror jag att våran förbaskade curlingmentalitet mot kriminella och invandrare kommer att bli vår undergång.
  Fegheten att inte ta ansvar och leda.
  Vilka står för den?
  Svar: Dom som behöver kvoteras in för att klara konkurrensen.

  Dessa ord borde vara tabu då de är diskriminering:

  Bondlurk
  Svennejävel
  Vitskalle
  Ljushudad
  Könskvotering
  Subventionerade arbeten
  rågblonda ”svennar”
  Etnisk kvotering
  Svenska köttbullar

  Det anmärkningsvärda i den Svenska massinvandringsproblematiken, är att alla de nationalekonomer, som redovisar skrämmande siffror för massinvandringen och dess konsekvenser, bemöts med rasistkort, tystnad eller ovetenskapliga politiska humanistiska argument, från både den sittande regeringen och opinionen. Det är faktiskt ytterst skrämmande att de som verkligen kan redovisa faktiska siffror på invandringens totala ekonomiska långsiktiga konsekvenser för oss skattebetalare och landets ekonomi inte resulterar i en öppen och genomlysande debatt om invandringens konsekvenser.

 2. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Tomma lador – överskottsmålet skrotas!

  De äldre skuldbeläggs som tärande. De skapar ett ”demografiskt tryck”, ljuger finansministern. Trycket kommer i själva verket från massinvandringen. Gamla farmor och farfar ska också med på resan till lyckolandet Sverige och den skattefinansierade äldreomsorgen.

  En olönsam massinvandring uppblandad med terrorister ska fortsätta. Vi ska finansiera den. Svensken ska skattas till döds för en döfödd politisk ide.

  Alliansen som skulle varit i opposition ligger i dödsryckningar. De oppositionella i borgerligheten har gått över till SD, vilka tyvärr har belagts med munkavle..

  Kvarvarande spillror av alliansen ropar bifall åt de förslag som kommer från den islamkramande regeringen. Tomma lador – tomma skallar. Svensk självmordspolitik fortsätter…

  Svenskar är konflikträdda och rädda att säga vad de egentligen tycker. Perfekta offer för maktmissbruk och diktatoriskt beteende.
  Det är just detta som är vårt problem. Egentligen. Att vi är så noga med att vara politiskt korrekta. Att inte våga stöta oss, för då kan vi bli kallade för ”rasister”… Hellre titta bort när samma person kommer för kanske tionde gången och säger att han tappat bort sitt pass, på ett år. Ifrågasätter man, är det ”strukturell rasism” och vårt samhälle som är så ”hårt” och ”otrevligt” för vi inte ”litar” på att han verkligen har tappat sitt pass för 10:e gången, på ett år.

  Nej, hellre att vi släpper in terrorister från IS, än ifrågasätter detta.

  Med andra ord, vi ska finansiera vår egna undergång, för det har våra politiker bestämt. Och då undrar jag helt stilla, vad är det för människor som egentligen röstar på dessa politiker? Att dessa politiker är som det är, om det har jag absolut inga illusioner om. De har sedan länge blivit korrupta av den makt de sitter på. De inbillar sig att de kan göra vad de vill, väljarna är bara lallande boskap som ska rösta en gång var fjärde år. Ge dem några fagra löften, så löser sig resten. Romarna bjöd sina väljare på ”bröd och skådespel”, vi får ett par tama löften.

  Så, vad driver dessa väljare? Vad får dem att ständigt fortsätta rösta på sin egna undergång? Politikerna inom 7-klövern har beslutat sig för att låta i princip alla som vill hit, få komma hit. Inga frågor, inga krav. De får bidrag, de får bo var de vill, de får sina krav godkända så fort det går, och ständigt är det vi som får betala för det. Med höjda skatter, med förstörd skola, med sämre sjuk- och äldrevård, utan ett vettigt försvar… Inget tryck finns på arbetskrafts behov finns tvärtom arbetslösheten är redan hög och kommer att bli ännu högre..Var finns lediga jobb ??..

  Så vad är det som får dessa väljare att fortsätta rösta på 7-klövern? Allt går ju enligt plan.
  Statskassan är tom. Kostnader ökar enormt för att möta inflyttens krav. Säkerheten i landet minskar varje dag medan politiker håller stadigt i rodret för deras otroliga undergångspolitik. Sverige blir snart tvunget att anlita luftpengar från EU för att stödja inflytten och blir således mer permanent inbakat i EU. Tillväxten i BNP är enbart statens utgifter och inte från Industrin, som krävs för ett ökande välstånd. Finansministern har ju alltid möjligheten att frånta pensionärernas andra ägghalva för skrammel i statskassan

 3. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Tabu är att vara realist, och nej jag är inte rasist bara realist….

  Att te x bensinstationsägare inte har råd att av ej rationella skäl anställa
  vissa grupper, såväl som andra arbetsgivare har intresse av att välja den mest lämpade arbetssökande . Det handlar om fri konkurans och företagsekonomi, dvs vem är mest värd att satsa på, för nu är en gång för alla inte alla lika mycket värda varken på arbetsmarknaden eller i övrigt. En företagare är skyldig att tänka på sitt företags framtid.
  Vore det inte så så skulle det inte finnas stora företag som just bara sysslar med att sålla fram den mest värda för arbetet . Och då ligger folk som till 95 % enl Migrationsverket dribblat med sin identitet och eller sin färdväg sämre till .
  Och problemt bilr ju än större när våra korkade politiker valt att massimportera arbetslösa analfabeter från världens sämsta krigshärdar länder där det saknas utbildningsmöjligheter , infrastuktur , industri värd namnet. Konflikter är kunskapen man har med sig.
  De enkla jobb som skulle vara lämpliga finns inte de rationaliseras bort med robotar och automation mm.
  Om det är något folk som ”äger ” arbetsplatser så är det vi välutbildade svenskar och ungdomar som via världens mest brutala skatt har just tvingats vara med och bygga upp organisationer med många arbetsplatser inom kommun , staten etc . Det är våra arbetsplatser för vi har betalt dom och i ett sunt land så skulle dessa arbetsplatser gå till våra barn och inte till andras barn . Så är det i hela världen, det är bara Sverige som skickar sina bästa till Norge på grund av arbetsbrist och tar in världens sämsta till dom arbetsplatser som inte finns eller våra unga borde ha .
  Det är Reinfeldts ”Nya Sverige ”. och Svetsarens Löfvens Decemberöverenskommelse..

 4. mats skriver:

  Tunga inlägg, fastighetsägare!
  Dynastin Reinfeldt kommer att omvärderas rejält och det ganska snart. Löfvén och Andersson har inte ännu lyckats framställa sig som en dynasti (fast de försökt). De kommer också att drabbas av misstroendeförklaring snart.

  Du tillfogar flera viktiga ord som jag missade.

  En liten observation. Efter Charlie Hebdo har vi i hela västvärlden slagit fast att det i tryckfrihetens och yttrandefrihetens namn är tillåtet att karikera muslimer. Men ännu råder tabu mot att karikera negrer (och möjligen även lappar och zigenare).

  Vita män karikeras inte, de fördöms och förlöjligas i grova ordalag, som vore de världens förgörare. Inte minst står vita kvinnor för denna smutskastning och hatpropaganda.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Här en överskådlig bild från Julia Cesar på snaphanen.dk. Håll till godo och lägg gärna namnen på minnet. De flesta lever på utplundrade skatter och är således parasiter!
   SVT Rapport – en katalogaria över förstörelsen av Sverige
   Se SVT Rapport en kväll, även om det tar emot. Det är rena katalogarian över hur invandringen bit för bit förstör Sverige. Solisterna Katarina Sandström, Lisbeth Åkerman eller Linda Nilarve ler hult mot tittarna medan de anför recitativen ur ett slitet partitur, sedan decennier nedskitat av medias lögner. Alla hör att de sjunger falskt.
   Några namn på mångkulturens kvinnliga fanbärare i media så att ni förstår vad jag menar: Lena Sundström, Cilla Benkö, Eva Hamilton, Hanna Stjärne, Karin Pettersson, Åsa Linderborg, Katrine Marcal, Sanna Lundell, Lena Mellin, Helle Klein, Alexandra Pascalidou, Gunilla von Hall, Lisa Bjurwald, Anne Lagercrantz, Alice Petrén, Lotten Collin, Cecilia Uddén, Beatrice Janzon, Anna Landelius, Katherine Zimmerman, Anna Hernek, Helena Groll, Li Hellström, Tithi Hahn, Daniela Marquardt, Jenny Strömstedt, Malou von Sievers, Margit Silberstein, Helena B Nilsson, Nike Nylander, Cecilia Gralde, Bodil Appelquist, Anna Hedenmo, Kristina Kappelin, Heidi Avellan, Ann-Charlotte Martéus, Frida Boisen – det finns många fler. Utan deras insatser hade destruktionen av Sverige inte varit möjlig.

Kommentarer är stängda.