Klimathotarutpressning mot yttrandefriheten

För en tid sedan begärde ett tjugotal amerikanska forskare att president Obama skulle tillämpa maffialagar (de sk. RICO-lagarna) för att tysta klimathotskritiker. En möjlighet som den lagen ger är att åtala folk som innehar offentligt ämbete men ändå tar emot pengar från annat håll. Jag nämnde detta här. Ledare för uppropet var professor Jagadish Shukla vid George Mason university i Virginia.

Nu har det visat sig att initiativtagaren till uppropet själv tar emot mer pengar från annat håll än från den statliga univeristetsanställning han har. The Institute of Global Environment and Society har sammanlagt fått 63 miljoner dollar i olika bidrag från staten sedan 2001. Ett bidrag på 4,2 miljoner dollar från den statliga forskningsfonden har resulterat i ett, säger endast ett enda dokument, en enda rapport. Det är också så att han via den kontakten försörjer även sin hustru och dotter med avsevärda inkomster, utan att de redovisar någon verksamhet eller producerar någon vetenskap.

Detta har fått den republikanske ordföranden i kongressens utskott för rymdforskning och vetenskap Lamar Smith, att skriva till professorn och begära ut fullständig ekonomisk redovisning för hans sidoinkomster. Professor Shukla får tillbaka med råge det han begärde för andras del. Ibland ska man vara försiktig med vad man önskar sig, det kan slå in!

Nu är Shukla och hans charlataner inte de enda att se upp med. I England har hållits en stor konferens bland både höga och låga jurister (om uttrycket tillåts) från flera länder samt centralt placerade alarmister (tänk FN). De har i hemlighet gjort upp om att verka för att det ska bli olagligt att uttrycka skepsis mot klimathotet. I praktiken innebär det att ett av de länder som tidigast och mest framgångsrikt hävdat vikten av en generös yttrandefrihet, England, nu har skolade jurister som vill införa en typ av censur England inte sett sedan reformationen.

Donna Laframboise avslöjade konferensen och försökte få fram mer fakta, men möttes av en mur av tystnad. The Telegraph har reagerat på dumheterna och skrivit om dem. SVT och SR har dock inte uppmärksammat saken. Svenska Klimatsans har naturligtvis varit vaket och skrivit om juristernas komplott redan.

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Klimathotarutpressning mot yttrandefriheten

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Då man inte har något krig i närheten som skapar flyktingrörelser så måste man ha något annat att fokusera på i USA.
  Som klimatfrågan…
  Annrs finge man nog inbördeskrig.

  • mats skriver:

   Nä, invandrade latinos är ju inte ett pittoreskt inslag i gatubilden längre, de är ett ordinarie inslag idag.

 2. Ulf Hellbacken skriver:

  Ränderna går aldrig ur människan.

  Man ska inte tro att en hög anställning på välrenommerade universitet som professor är något undantag för girighet. Denna obotliga egenskap som alltid låter andra dra lasset medan man själv seglar fint vidare på välfärden är tyvärr inte möjlig att utrota.

  Tanken går osökt till den elitism som frodas i de högre kadrerna hos kommunismen, där den makthavande eliten alltid lever gott på massornas arbete och umbäranden.

Kommentarer inaktiverade.