Senfärdiga syndare

Moderaterna har sent omsider förstått att Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan”-tal i valrörelsen 2014 skadade moderaterna. De har till och med fattat och erkänt offentligt, att även alliansen och Sverige skadades av det talet där han ville markera sin humanitet. I mina ögon var han ett stolpskott från början till slut. Nu sänker hans egna hans eftermäle.

Politiker säger sig ibland vilja dra en linje i sanden. Alltså markera att hit men inte längre kan man ha fördrag med företeelser i omgivningen och samtiden. I verkligheten målar de in sig i ett hörn.

När de inser att de målat in sig i ett hörn, söker de allianser. Tyvärr blir resultatet bara att de blir ett gäng politiker som målat in sig i samma hörn. Där sitter de sedan och säger att det är fel på väljarna och världen. Tyvärr är världshistorien full av exempel på politiker som dogmatiskt försökt klistra sin skeva världsbild på verkligheten, och misslyckats. Egentligen är det väl tur att de misslyckas, men tråkigt att de förbrukar tid, energi och pengar på fel saker.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Senfärdiga syndare

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Reinfeldt och hans gelikar får tycka vad de vill men att tillskansa sig bättre rätt att ljuga och plundra ”nästan” på pengar och annan egendom måste få ett slut annars går vi under. Kappvändare göre sig ej besvär!

 2. Jan Suhr skriver:

  Romson har ju insett att man måste anpassa sig till verkligheten, man kan ju hoppas att hon även ser denna verklighet i klimatfrågan 🙂

  Det är också en skam att vår media är så jäkla dåliga på att bevaka och gräva runt våra politiker, mycket av de stolligheter som vi drabbats av på senare tid hade kanske kunnat undvikas om vi hade haft kunniga journalister.

 3. Du vet vem skriver:

  Det är nog inte endast okunnighet som utgör problemet med journalistkåren utan att den är kombinerad med en övertygelse om att folket måste uppfostras.

  • Igors vän skriver:

   Med tanke på vilka journalistkåren umgås med, där på Södermalm, är det lätt att förstå att de har konstaterat att ”alla” behöver uppfostras.

 4. Niklas skriver:

  Undrar när liberalerna ska vakna och inse sina misstag och erbjuda markägare lite frihet. Liberalerna förordar ju mest kommandoskogsbruk.

  Instämmer f.ö. DU vet vem när det gäller journalister. Särskilt gällandes bevakning av miljömaffian.

Kommentarer är stängda.