Prätorer, mamlucker och ombudsmän

Som minnesgoda läsare av Frihetsportalen vet, har jag fler gånger skrivit om de romerska prätorerna som inte nöjde sig med att vara kejsarnas livvakt. De tog över makten och styrde med våld.

Därtill har historien sett orientens slavarméer, mamlukerna störta sina muslimska herrar och styra deras riken med våld.

I Sverige har vi sedan länge ett överskott av ombudsmän som förutom att det måste gödas, anser att de är bättre skickade att styra landet än våra valda politiker och att de förstår juridik bättre än våra domstolar.

Ja visst ja. Margot Wallström började sin karriär som ombudsman.

 

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Prätorer, mamlucker och ombudsmän

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan någon bena ut det här är han duktig:
  Hr. Schultz får del av bidragen om ca 60 miljoner SEK utplundrade skattekronor.
  http://www.svd.se/inte-rimligt-att-wallstrom-ska-behova-kopa-bostad
  Lars Bern förklarar det begripligt:
  http://antropocene.se/2016/january/dagens-makthavare-margot-wallstrom.html

  • mats skriver:

   Hr Schultz är själv en del av skattefrälset, via pressödet. Denna mediakårs granskande av makten inskränker sig sedan länge till det kattrakande som innebär att endast makthavare som skor sig mer än andra (granskarna själva) i skattefrälset utsätts för klander.

   Personligen kan jag tänka mig två rimliga bostadslösningar för statsråd som kommer från Stockholm. Den ena är att regeringskansliet tillhandahåller ett gruppboende nära regeringskansliet. Den andra är att regeringskansliet är behjälpligt i att finna en bostad som Säpo anser vara rimligt säker och lätt att övervaka (gäller kanske särskilt ministrar redo att förklara krig mot andra stater), men att ministern själv betalar sitt boende utanför anvisat gruppboende.

   I den efterföljande kommenteringen till Berns artikel beskriver Bern Ingvar Carlsson som genomhederlig. Jag har en helt annan uppfattning, men ger mig inte in i den debatten på Berns blog. Jag konstaterar bara att en man som så sent 1988 oförbehållsamt hyllar DDR, vilket Carlsson gjorde, i mina ögon inte förtjänar epitet genomhederlig.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Alltså, detta är en bagatell.
    Om det inte vore så att man vill åt Margot Wallström…
    Hon är slut och kommer att säga upp sig snart.

 2. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Margot Wallström har en sjusärdeles förmåga att trampa i klaveret. Den här regeringen saknar faktiskt motstycke när det kommer till amatörism och man tar sig för pannan. Hur blir det f ö med misstroendevotumet undrar man också!

  Vi får skämmas för våra politiker. På grund av dem har vi fått en ”dumstrut” på våra huvuden. Utlandet skrattar åt oss, förundras över vår politik, undrar hur dumma i huvudet vi är, som låter detta fortgå.

  Så det är viktigt att vi väcker så många som möjligt inför kommande val, så att vi kan rösta ut dessa inkompetenta klåpare till så kallade ”politiker”, och få in ett parti som månar om Sveriges väl och ve.

  Någon måste sätt stopp för denna vandrande katastrof!

  I repris:

  Skandalen är ett faktum. Utrikesministern låtsas vara en kvinna av folket när hon smiter förbi bostadskön.
  Tidningsrubrikerna avlöser varandra.
  Om facktoppar som super på medlemmarnas bekostnad och Sosse-adel som smiter förbi bostadskön.
  Att Sosse-topparna benhårt försvarar systemet trots dess katastrofala följder blir plötsligt mer förståeligt. De slipper ju att bekymra sig över bostadsbristen. Det är bara att prata med Annelie Nordström på Kommunal om man behöver ett kontrakt.
  Så gjorde Margot Wallström som är ett offer för den svåra bostadssituation som hennes eget parti har skapat. Som om hon inte närsomhelst skulle kunna kliva in på ett mäklarkontor och lägga några av EU-miljonerna på en bostadsrätt.
  Det är ett hyckleri som kräver svets-visir.
  Kommunal, förbundet med miljonrullningen och spritnotorna i fackförbundet Kommunal, vilket fick kassören Anders Bergström att avgå och utlösa sin tvåmiljonersfallskärm.med en halv miljon medlemmar, har en ledning som inte skött sig och det kommer säkert att komma fler avslöjanden framöver.
  Alla vet också att det inte är första gången något sådant händer. Det som skett handlar inte bara om bristande moral hos några individer utan om ett mer grundläggande fel i många fackförbund:

  Bristen på insyn och kontroll från medlemmarna.
  Det går inte att komma ifrån eller blunda för. Och det går givetvis inte att försvara.

  Nu måste hela ledningen avgå

  • mats skriver:

   Vilken oflax i dessa dagar att ha ett efternamn som slutar på -ström, Bergström, Nordström, Wallström.
   För övrigt har väl nomenklaturans dumstrut fallit ner för ögonen och skymmer all utblick mot verkligheten.

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  Ingen som har varit med och skapat 1990 års skattereform, det största kollektiva rånet på låginkomsttagarna i modern tid, kan komma undan med hedern i behåll enligt min mening. Vad är Margot Wallströms lilla lägenhetsaffär i det sammanhanget, ”spik i foten” skulle Hasse Alfredsson sagt. I jämförelse med att hon röstat igenom skattereformen 1990 tillsammans med bl.a. Ingvar Carlsson och en hel drös delaktiga rånare.

  Se även min kommentar angående skattereformen sist på Frihetsportalen den 11/1.

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Ja, det finns bara ett sätt att få upp detta på ytan och det är att tjata och åter tjata….
   Det är som att förklara för barn…
   Upprepa och upprepa.
   Så kanske det går in i skallen…
   Sossarna lurade sina egna.
   Det började med den störste svindlaren, Olof Palme….
   Enligt min åsikt.

 4. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Tänk en sådan potential Sverige hade haft att bli ett rejält framstående land med bra ekonomi, socialt välstånd och sammanhållning.
  Löven talar om demokrati ,han som med odemokratiska medel skapade decemberöverenskommelsen .I och med denna lurade han alla Sveriges väljare
  Allt fullständigt sabbat av galen socialdemokrati, miljöpartistisk godhetsnarkomani.
  DI.se skriver i dag öppet att ”Sverige har levt i en bubbla som håller på att brista. På grund av den mycket stora invandringen måste det svenska samhället förändras i grunden annars väntar stora problem.” och att ”Sverige kommer aldrig att bli sig likt..”

  http://www.di.se/artiklar/2016/1/15/debatt-bubblan-kommer-att-brista/

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Javisst, men minns att sossarna själva ville ha det så här, men inte i panik utan under kontroll. Vilket inte gick….
   Nu måste man krossa facket för att gå vidare som en vänsterrörelse…
   Ett Rosornas krig!
   Vem som vinner återstår att se….

 5. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Det handlar om den politiska yrkesklassen. Denna klass består av karriärister som i stort sett saknar yrkeserfarenhet och någon betydande bildning. Journalisten Anders Isacsson döpte dem en gång mycket riktigt till den politiska adelsklassen, som likt den gamla adeln skaffade sig toppositioner i samhället utan andra meriter än sin politiska tillhörighet. De partiaktiva, också inom den Sosse märkta fackföreningsrörelsen, ser mest politiken/facken som en enkel karriärväg till feta skatte och medlemsfinansierade maktpositioner som innebär skyhöga löner och en flora av olika helt orimliga specialförmåner som vi sett prov på här och nu. I den här miljön gäller det att minimera riskerna som skulle uppstå om man tillät vanliga medlemmar/väljare att påverka för mycket. De politiska och fackliga adelsmännen har numer starkare gemensamma intressen över partigränserna att bevaka, än de intressen som är folkets och skattebetalarnas.

  Resultatet av den här utvecklingen är att nomenklaturaklassen format vad de kallar den demokratiska värdegrunden. Låt er inte förledas av namnet, detta har inget med demokrati att göra. Det handlar istället om att begränsa den politiska spelplanen till den riskfria politik som de här makthavarna har eget intresse av, och att tysta andra åsikter än de som släpps fram i den s.k. åsiktskorridoren. Dessa politiker som Stefan Köfven och Margot Wallström samt fackliga adelsmän med LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson i spetsen. Som medlemmar i den svenska nomenklaturan, försvarar nu, med näbbar och klor, sina privilegier, den behagliga elittillvaro de tillskansat sig långt över de människor de hycklande påstår sig företräda och fram till nuläget tagit för självklar..Så kommer plötsligt SD och hotar favslöja allt, detta måste man ha klart för sig för att begripa varför de beter sig som de gör!

Kommentarer är stängda.