Den svällande staten

Istället för att skriva själv eller ens översätta, hoppas jag idag att ni förstår Stefan Molyneux relativt tydliga och lättfattliga engelska.

Kan det vara så att han kommit på varför den stora socialistiska staten har så lätt för att växa och är så svår att stoppa? Ett nytt exempel är beslutet att ensamstående kvinnor får rätt till insemination och därefter får rätt till betalt mödraskap av staten. Spermadonatorn får dock ingen faderskapspeng till barnet fyller 18 år.

De funderingar som väcks är många.

https://www.youtube.com/watch?v=W4WsRnxMZI8

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Den svällande staten

 1. Göran skriver:

  Det vore väl en dröm för socialistiska eller goda människor att få faderskapspeng. Det ger dem möjlighet att få en inkomst för varje barn de blir far till, dvs. leva på andras pengar. Det enda som håller tillbaka detta är förmodligen den feministiska vinklingen att samma möjlighet inte ges för kvinnan.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns säkert en koppling till varför socialisterna till varje pris vill ha Mrs. Bill Clinton som USA´s nästa president.
  Vilket är det största problemet med alla herrelösa ungdomar i Amerika just nu, och har varit genom många år? Det finns inga fäder som är villiga att ta något som helst ansvar för familjen. De män som säljer sig till oförstående kvinnor är medvetna och luras att tro att dom blir omhändertagna av socialisterna, undrar på vems villkor?

 3. Stig-Evert Johansson skriver:

  Faderskapspenningen får väl då kallas för en variant av språngavgift eller rättare språngbidrag.

  • mats skriver:

   Det var rätta namnet på det! Men jag trodde vi efter andra världskriget hade bestämt att staten inte ska ägna sig åt avel på människor. Det gäller oavsett vi talar om linjeavel eller korsningsavel.

Kommentarer är stängda.