Mann i ljugartagen

Michael Mann har vi talat om tidigare. Han konstruerade den beramade hockeyklubb-kurvan, den som tycks visa att människan genom att elda fossila bränslen höjer halten av CO2 i atmosfären på ett sätt som skapar en katastrofal global uppvärmning. Hockeyklubban har avslöjats som en manipulerad redovisning av inkompatibla tolkningar av fakta. Många har kallat det för lögn, inklusive journalisten Mark Steyn som i tidskriften Breitbart öppet kallat Mann för lögnare.

För det har Mann stämt Steyn, som i sin tur krävt att Mann i domstolen redovisar sina grunddata och hur han kommit till slutsats, något som Mann vägrat. Steyn har därför stämt Mann. Vidare var Steyn den som avslöjade att Mann ljög om sina meriter. Mann hade deltagit IPCCs ammanställning av klimatrapporter. Så när FN och Al Gore fick Nobels fredspris började Mann hävda att han var en av mottagarna av fredspriset.

Efter att norska Nobelkommittén tillfrågats och svarat att Mann aldrig varit mottagare av Fredspriset, tvingades Mann av en domstol år 2012 att återta alla påståenden om att han erhållit priset. Men se nu har det dykt upp en dokumentärfilm med långa namnet How to Let Go of the World and Love All the Things Climate Can’t Change. Där presenteras Mann åter som nobelpristagare. Naturligtvis har Breitbart uppmärksammat det i en artikel.

En notorisk lögnare ska väl inte tillåtas bestämma långtågende politiska åtgärder?

Professor Bob Carter reser frågetecken kring hockeyklubban.

Naturligtvis det även satirvideo på tuben

 

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.