Där går gränsen

Föreningen Reportrar Utan Gränser har i år gett sitt pressfrihetspris till medborgarjournalisterna och bloggarna Raqqa Is Being Slaugthered Silently, i Syrien. Dessa bloggare gör säkert en betydande upplysningsinsats och de gör det med livet som insats. De är värda uppmärksamhet, arbetsro och fred.

Det som känns märkligt är att svenska journalister är så hatiskt inställda till bloggare och medborgarjournalister i Sverige. I synnerhet om de inte ställer upp på den vänsterdogmatiska rapportering som alla journalister förutsätts hålla sig till i detta land.

Den inställningen framkom tydligt av exempelvis SVTs glädjebesked när Integritetsutredningen presenterats. Media med utgivningstillstånd skulle få publicera vad som helst, medan andra som skriver på nätet minsann skulle tvingas hålla sig på mattan och inte publicera obehagliga nyheter eller uppgifter. Det var statsmedias tolkning.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Där går gränsen

  1. Göran skriver:

    Problemet är kanske att många bloggare är både intelligentare och mer bildade än vad gemene journalisten, ledarskribenten eller chefredaktören är.

Kommentarer är stängda.