May skrotar klimatpolitiken

Theresa May låter inte gräset gro under fötterna. Först utsåg Boris Johnson till utrikesminister, han ska alltså förhandla med EU om villkoren för Brexit. Sedan sparkade hon Michael Gove som justitieminister och nu har hon lagt ned Department of Energy and Climate Change. Huvudanledningen torde vara att hon inte tror på klimathotet och inte vill spendera mer pengar på det. Bidragande är säkert att hennes högra hand är Nick Timothy, en uttalad motståndare till klimathotet.

Nu kommer domedagsprofeterna i media att skrika i högan sky. Inte nog med att Storbritannien kommer att gå i konken, de överger Europa också. Dessutom kommer de att förpesta hela Europa med kolkraft igen. Varningarna kommer att hagla över Europas och inte minst Sveriges folk att inte längre lita på britterna. Vi ska inte tro att de klarar ekonomin, inte tro att fått bättre självbestämmande och framför allt inte, aldrig någonsin, på minsta vis tro på att klimathotet inte är nödvändigt.

Australien har redan frikopplat energipolitiken från klimathotet, blir Donald Trump vald till president kommer de viktigaste delarna av den engelskspråkiga världen att ha övergett klimathotet. Kan FN, IPCC, klimathotet och miljöpartiet hämta sig från det?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på May skrotar klimatpolitiken

 1. akesundstrom skriver:

  Vilka fantastiskt goda nyheter! Tåget är i rullning och kommer inte gå att stoppa. Utgången av valet i USA är förstås ovisst, men när nu pionjären, Australien, får sällskap av ett så viktigt land som UK blir det lättare för väljarna att ta till sig det faktum att klimatmånglarna – inklusive en rad välpublicerade ”forskare” – ljuger om problemets karaktär och ägnar sig åt ren skämselpropaganda. Dårskapen GÅR att stoppa, det är dagens välkomna budskap. Eller som jag skrivit mer än gång: Sanningen sparkar, förr eller senare. Nu är vi där!

 2. Göran skriver:

  Ska UK vinna på att gå ur EU (vilket bara utgången i sig är) behövs det politiska reformer i UK. Det verkar som om UK får en kompetent regering. Det kan bli den mest kompetenta regeringen i Europa.

  Tyvärr, lär oligarkerna i USA och deras medlöpare i Europa lansera mer terrorism i stället för klimathotet.

  • akesundstrom skriver:

   Vad avser du med påståendet att ”oligarkerna i USA och deras medlöpare i Europa lancerar mer terrorism i stället för klimathotet”? Som argument i ett propagandakrig mot underklassen, för att värna sin maktställning? Lika osakligt och inbillat som det falska klimathotet? No way, Al Gore och Co går inte att överträffa som kulissbyggare.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det här är vad vi kan förvänta av de destruktiva opinionsbildarna på ett så viktigt område som vår försörjning av livsmedel.

  http://www.ja.se/artikel/51212/brexit-och-anti-intellektualismen-sondrar-hand-i-hand.html#comments

  • mats skriver:

   Jag har i stort sett alltid betraktat Jordbruksaktuellts ledare som intellektuellt svag.

Kommentarer är stängda.