Kommunalt beskyddaravtal

Just som man trodde att situationen med polisens verksamhet inte kan bli sämre. När polisen inte längre var en kommunal verksamhet, utan allt förstatligades 1965, utlovades effektivitet och god service till medborgarna. På Vingåkers hemsida kan man läsa om följande överenskommelse mellan Sveriges polismakt och kommunen:

10 januari skrev Vingåkers kommunchef Ralf Hedin och lokalpolisområdeschef Anders Gölevik på ett medborgarlöfte. Målet med löftet är att invånarna i Vingåkers kommun ska känna sig tryggare och att utsattheten för brott ska minska.

Polisen och kommunen ska tillsammans arbeta för att öka känslan av trygghet hos Vingåkers invånare och öka upptäckten för begångna brott i Vingåker. De prioriterade fokusområden man har enats om att arbeta mot är aggressiv körning, felaktigt trafikbeteende och kontroll av förares nykterhet i tätorten Vingåker under kvällstid.

– Eftersom Vingåkers kommuninnevånare upplever en otrygghet p.g.a. den rådande trafiksituationen kommer Polisen och kommunen att satsa extra mycket på trafikarbete i Vingåkers tätort, säger Anders Gölevik, lokalpolisområdeschef.

Medborgarlöften 2017

Polisen åtar sig att:
– genomföra minst 50 trafikkontroller i tätorten Vingåker

Kommunen åtar sig att:
– genomföra den årliga trygghetsvandringen i Vingåker tillsammans med polisen och medborgare från Vingåker. Vandringen ska ske med fokus på belysningen
– att mäta och kartlägga hastighetsöverträdelser i kommunen, med medborgardialogen som utgångspunkt
– att beakta resultaten från dessa mätningar i arbetet med att skapa säkrare trafikmiljöer
– att delge polismyndigheten resultatet av mätningarna

Gilltighetstid
 Medborgarlöftet gäller from 1 januari 2017 till 31 december 2017.

 

Från Grönköping låter poliskonstapel Paulus Bergström hälsa att han därstädes avser extrahera potentialen för en liknande beskyddarverksamhet inom sitt räjong. ”Det minsta man kan begära är att ett liknande skydd meddelas själva municipalsamhället. Skulle verksamheten falla, som man säger, väl ut, är det fullt faciliterbart att utvidga omsorgen till både Hjo och Skövde, samt andra mindre skyddsvärda delar av riket, i den mån svensk rikspolis saknar erforderliga resurser,” avslutar P-kstapel Bergström med en lätt triumfatorisk min.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Kommunalt beskyddaravtal

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Milda vintrar uppskattas av många i synnerhet när vi kan spara uppeldning av Sveriges Rikes Lagar till nästa eldningssäsong. Man kan lugnt påstå att lagstiftning, den är de folkvalda politikerna totalt oförmögna att utföra. Kriminalisering av enskilda medborgare på lokalt plan blir framtidens melodi i Sverige. Sharia lagarna kommer per automatik rätta till det vad det lider. Det har Reinfeldt/BATRA sörjt för, så hav tröst?
  ”Målet med löftet är att invånarna i Vingåkers kommun ska känna sig tryggare och att utsattheten för brott ska minska”.
  Målet är tydligen för polisen en affärsdrivande verksamhet. Vem som skall få blommorna i Vingåker återstår att se, det blir väl en gala runt trettondedagen 2018 med kvastutdelning.(blommor)
  Det fulländade socialistiska dårhuset är över oss!
  Lycklig Du Mats som har Grönköping i närheten, den bästa semesterorten i Sverige för andlig spis.

  • Göran skriver:

   Lägg märke till ”…känna sig tryggare…”. De ska inte vara tryggare?

 2. Åke Sundström skriver:

  Jovisst är detta värt en raljerande kommentar i Veckobladets anda. De drabbade ser kanske inte det lustiga i saken, det begriper förstås både Mats, Samuel och alla andra i detta forum. Och som jag hävdad ett antal gånger: de ansvariga vistas inte i Vingåkers kommunalhus utan på Helgeandsholmen. Så helt rätt, Samuel, att harangera den moderata ledarduon, fast nog borde väl även Löfven och Morgan Johansson ha fått sig en släng av den elaka sleven? . För att nu inte tala om den senaste olyckan, centerledare Lööf?

 3. Åke Sundström skriver:

  PS. Det mest komiska med detta avtal är förstås att målet att bekämpa brott och öka medborgarnas trygghet konkret skall uppnå med hjälp av 50 trafikkontroller! Man tvingas nog gå in på kommunens hemsida för att kontrollera att detta inte är rent skämt i Mats´ regi.

  • mats skriver:

   Länken finns ju i första stycket.
   50 trafikkontroller är ungefär en i veckan. Det blir naturligtvis schemalagt, kanske torsdag förmiddag, så alla lokala rattfyllerister och fortkörare kan hålla sig i skinnet några timmar.

   • Åke Sundström skriver:

    Länken såg jag förstås, men du missunnar mig väl inte att delta i raljerandet?

    • mats skriver:

     Inte alls! Sådana här dumheter, där offentliga organ via separata avtal lovar varandra att sköta det jobb de är skapade för att sköta, det måste påtalas på alla tillämpliga vis. Inklusive satir.

 4. Åke Sundström skriver:

  … och då finner man gåtans förklaring: Kommunalchefen i Vingåker är vänsterhänt!

  • mats skriver:

   Gammal visdom från vilda västern, skaka aldrig hand med en vänsterhänt man.
   För han är fri att dra sitt vapen samtidigt som han med höger hand hindrar dig att dra ditt.

   Snygg observation Åke!

 5. Ulf45 skriver:

  Denna information från Vingåkers Kommun måste väl ändå vara ett skämt?

  • mats skriver:

   Lite väl långt till första april, kan man tycka.
   Nej, det är nog så Sverige ser ut idag.

 6. Stefan Gustavsson skriver:

  Då måste Vingåker vara en trygg kommun när bilisterna är de som skapar otrygghet! Löjligt!!

Kommentarer är stängda.