Stoppad implementering

Den 4 oktober ”avslöjade” NY Times och Reuters att de hade läst interna dokument hos miljömyndigheten EPA. De planerade att stoppa implementeringen av Obamas Clean Power Plan, vilken skulle stänga flera kolkraftverk. Ansvariga på myndigheten vägrade att kommentera uppgifterna.

Så, en vecka senare, den 10 oktober bekräftade EPA att de kommer att stoppa CPP. Som skäl uppger de att EPA saknar lagligt stöd för sådan myndighetsutövning som CPP skulle innebära.

Jag har inte hört svenska media förmedla denna glada nyhet. Trump gör vad han lovade i valet. Även om han twittrar mer än nödvändigt så får han också, trots ett enastående stort motstånd faktiskt uträttat viktiga delar av det han lovade. För klimatfrågans avförande från dagordningen är detta en mycket god nyhet.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Stoppad implementering

 1. Åke Sundsström skriver:

  Men du trodde väl inte, Mats, att PK-pressen, SR eller SVT skulle slå upp klimatskojarnas bakslag med stora rubriker? Sant att Trump levererar, trots det massiva motståndet i vänsterkretsar.

  Knäckfrågan här hemma är om Ulf Kristersson orkar leva upp till det föredömet. Att hålla utmärkta tal inför sina partivänner räcker inte. Han måste nu tydligare sätta ner foten om att regera med SD:s stöd och att därför också samtala med deras företrädare om villkoren.

  Om C och FP misstycker, som de verkar göra, står deras val mellan att antingen ge Löften fyra år till genom att rösta nej till en minoritetsregering med M och KD (kanske också den eventuella nykomlingen MED). Eller att trots allt släppa fram en M-KD-regering, även om Kristersson begår majestätsbrott genom att samtala med SD.

  Lööf och Björklund spelar sannolikt bluffpoker, för de inser givetvis att väljarnas straff blir mycket hårt, om de släpper fram en vänsterregering i fyra år till. Att å ena sidan ge vänsterpartiet och MP fortsatta maktpositioner (i den skamliga Decemberöverenskommelsens anda) och samtidigt betrakta SD som paria håller inte, varken logiskt eller moraliskt. Är verkligen V:s ursäkter för sitt stöd till den kommunistiska Sovjetdiktaturen så mycket ärligare och tydligare än SD:s avbön för sitt(klart besvärande) nazistiska förflutna?

  En stor koalition mellan M och S är en tredje möjlighet om C och FP fortsätter att krångla med sitt godhetshyckleri. Också det ett självmål från de två mittenpartiernas sida. Då ryker den statsministerdröm som Lööf uppenbarligen låter sig förledas av.

  I vilket fall är sannolikheten liten för att någon svensk regering i närtid kommer att våga agera i samma libertarianska anda som Trump. I klimatfrågan är ju Kristersson precis lika vilsen och populistisk som MP:s språkrör.

 2. Jan Andersson skriver:

  De som var med och skrev på Decemberöverenskommelsen skall inte vara partiledare eftersom de bevisligen inte tror på demokrati och parlamentariskt statsskick. Ulf Kristersson klarar sig undan och mycket vilar på hans axlar nu. Måtte han klara trycket.

  • Åke Sundsström skriver:

   Men Kristersson har tillhört M:s riksdagsgrupp och i den egenskapen varit medansvarig för DÖ, i synnerhet som han inte protesterat förrän han själv nu blivit ensam diktator (detta så länge förtigna tyska arv!) Visst kan man ändå hoppas på underverk i hans regi, men jag tror, liksom Samuel, att de skador den förra ledningen åsamkat vårt arma land aldrig går att neutralisera. För dessa effekter har vi ännu bara sett början av, kamouflerade som de varit av Ingves gratispengar och det snabbväxande privata skuldberget. Däremot kan K och hans nya bunkergäng kanske förhindra nytillskottet av dåraktig politik. Vilket dock försvåras av att hans tilltänkta regeringskollegor, C och FP, vill fortsätta förstörelseverket.

 3. Göran skriver:

  Den viktigaste frågan som står över alla andra frågor och som alla andra frågor är beroende av är invandringen. Om inget parti vill sätta 100 % stopp för muslimsk invandring är de inte lönt att rösta på dem.

  M säger att de ska ta in 30.000 invandrare per år. I Karlstad vägrar M och KD att gå med på en folkomröstning om det ska byggas en moské i staden eller inte.

  Om Karlstads kommun skulle låta Nordiska Motståndsrörelse (nationalsocialister) få en lokal i staden och därtill ge klubben lite bidrag skulle det bli ett jäkla liv på folk och fä. Säkert skulle det bli protester, våld och skadegörelse.

  Jämför nu ovan med byggandet av en moské som har en inriktning av den värsta sortens tolkning av koranen och Mohammeds liv, en klubb som har en förebild, Mohammed, som är många reser värre än Adolf Hitler.

  M anser att det är helt okej med en lokal där tal om att mörda oss svenskar är helt okej. Att KD har samma inställning är helt ofattbart. Vilka totalt okunniga politiker.

  Vad M behöver är inte en bra ledare utan bra medlemmar. Det ekar tomt i partiet vad gäller det.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Mycket kanske man tror om Ulf Kristersson men att reparera den enorma skada som Reinfeldt och BATRA förorsakat Sverige tror jag inte för ett ögonblick på att han kan åtgärda. Sorry!

Kommentarer är stängda.