Merkel nyktrar till?

Det räcker nu! Angela Merkel sätter ner foten och säger att nu behöver vi inte skärpa klimatpolitiken mer. Det är en alldeles tillräckligt stor arbetsuppgift att genomföra det som redan beslutats.

Hon tror på en ny ”elektromobilitet”, alltså elbilar, elscotrar, elcyklar, permobiler etc. Jo, för vissa ändamål fungerar det bra. Men för andra behövs lagrad energi som tar mindre plats, som exempelvis bensin och diesel.

Tanken smyger sig på att Merkel försöker sig på en realpolitisk balansgång. Hålla klimatalarmisterna stången med små och oskadliga eftergifter, samtidigt som industri och affärsliv hålls rimligt skadeslösa. Problemet är att vanliga skattebetalare kan komma i kläm och när de går till val kan hon förlora regeringsmakten, om hon inte klarat den bedrägliga balansen. Men som vanligt är det enklare att hålla balansen på nykter kaluv.

 

Edit: Nu kommer nya varningssignaler från industri, främst bilindustrin. Allt för hårda krav på bilarna riskerar “social katastrof“. Kanske Merkel fått en förvarning om detta, så att hon kunnat börja runda av politikens vassaste hörn?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Merkel nyktrar till?

 1. Jan Andersson skriver:

  Tyskland har väl Västvärldens sämsta elförsörjningspolitik. Knappast rätt land att vara pionjärer för en omställning till elfordon! Kommer tyska villaägare som nyss tvingats installera gammaldags oljepannor för att ha råd att bo kvar i sina tidigare elvärmda hus (3 SEK/kWh) att nu köpa elbilar? I ett land som behöver 6 miljoner laddstolpar till att börja med? Glöm det.

 2. Dandersan skriver:

  Denna karta borde finnas i varje elentusiasts närhet:
  https://www.electricitymap.org/?page=map&solar=false&remote=true&wind=true
  Res inte in i länder som inte har grönt ljus!

  • Mats Jangdal skriver:

   Fascinerande sajt!
   Vem ligger bakom och hur trovärdig är den?

   • Sten-Arne Persson skriver:

    När ska vi få se den här kartan I SVT på bästa sändningstid? Att döma av en undersökning gjord av mediaprofessor Kent Asp på SOM-institutet 2013 så röstade 52 procent av journalisterna som arbetade på SVT på Miljöpartiet, 18 procent på V (enligt min syn maskerade kommunister), 13 procent röstade på S = 83 procent rödgröna röran.

    Gösta Hultén och Jan Samuelsson gav 1983 ut en bok ”Mediavänstern” ISBN 91-34-50193-2. Där de konstaterade att 70 procent av eleverna på journalisthögskolan var kommunister. Knappast representativt för befolkningen eftersom jag vill minnas att c:a 6 procent röstade på kommunisterna, och då kan man nog räkna med att ett par procent var Socialdemokrater, som hade intresse av att kommunisterna inte skulle ramla under 4-procentsspärren.

    I detta perspektiv så förefaller det inte helt osannolikt att om 18 procent av journalisterna blivit miljöpartister istället för V av taktiska skäl. Obalansen är lika stor idag som 1983.

    Vår Gud är oss en väldig borg, han är vårt vapen trygga. Mörkrets förste stiger ned, med våld och argan journalist, visst är det trist. (Travesti på känd psalm).
    Med stöd av Mats och andra kunniga och sanningssökande bloggare och kommentatorer, hoppas jag sanningen skall göra oss fria så att svenska folket hittar varandras själar hög som låg. Det vinnande konceptet för allas bästa är: ena vårt folk mot ondskans makter. Vår regering och riksdag har svikit oss på det grövsta. Vi har inget val vi måste försöka rösta bort de som har svikit oss i så många år. Vår kultur håller på att utplånas inte minst bondens kultur ”odlingen” den vi alla behöver håller på att falla samman.

    Symptomatiskt nog hånar man och förföljer våra bönder som behandlas sämre än djur. Samtidigt som vår kulturberikning från Vivalla i Örebro har bussats ut till Lekebergs kommuns bad under 6 års tid där deras klaner härskar utan att polisen gör något åt eländet. Mats tog upp problemet här om dagen på Frihetsportalen på denna länk

    Ta del av denna verklighetsbeskrivning och inse att detta kan drabba vem som helst när som helst. Sprid denna länk så att vårt folk vaknar. Örebro kommun bussar ut invandrarungdomar till en liten grannkommun. varför finner sig kommunledningen i detta i 6 år? Som framkommer i slutet på videon så vägrar kommunstyrelsens ordförande Vendla Thorstensson att prata med intervjuaren för att han är en folkvald SD-representant. Själv bor jag c:a fyra mil ifrån detta kommunala bad och har inte hört ett ljud om deras problem förrän för en vecka sedan vilket tyder på att alla tittar åt ett annat håll om någon försöker bringa reda i eländet. Varken polisen eller kommunen verkar beskydda sina skattebetalare när det gäller klanfolken. Inte ens i denna lilla kommun verkar invånarna bry sig förrän det har drabbat dem själva. Kan det bero på att massmedia och politiker döljer utvecklingen till utanförskapsområden tills de är ett faktum? Utvecklingen måste stoppas nu tänk på det när du lägger din röst. Röstar du fel kanske du inte behöver rösta fler gånger innan sharialagarna gäller även i ditt närområde. Bäst att lära sig Arabiska på en gång så kanske man får leva
    om man har tur.

    • Åke Sundström skriver:

     Bra rutet, Sten-Arne, det enda problemet är väl att alla i detta forum redan är fullt informerade om läget. Det lika skrämmande som fascinerande är att inte ens det borgerliga parti som har högst förtroende i rättsfrågor lyfter ett enda lillfinger. Att Reinfeldt aldrig haft vett att skämmas är ingen nyhet och att Kristersson är nästan lika tyst inger tyvärr ringa hopp om att en Alliansseger skulle innebära en vändpunkt. Enda ljusglimten är att enda oppositionspartiet ser ut att gå starkt fram på söndag, trots ett viss tapp till nykomlingar som MED och AfS.

   • Dandersan skriver:

    Från sidan:
    “The Electricity Map is developed and maintained by Tomorrow, a small Danish/French start-up company. Our goal is to help humanity reach a sustainable state of existence by quantifying, and making widely accessible, the climate impact of the daily choices we make.”

    Gissar att den bygger på länkar till olika nationella öppna sidor med information om elproduktionen.

 3. Ivar Andersson skriver:

  Tyskland har 100000 MW installerad effekt i sol och vind. Maximal förbrukning är 80000 MW, december 2017. Trots satsningen på sol och vind behövs brun- och stenkol, olja, gas, kärnkraft och vatten. Kol/olja/gas står för halva energiproduktionen under året. När kärnkraften är avvecklad behövs den ryska gasen från Northstream II. Grattis Tyskland till beroendet av Ryssland.

  • Åke Sundström skriver:

   Men för dig som skeptiker (väl ?) finns det ingen anledning till oro över att halva elförbrukningen i Tyskland tillgodoses av fossila bränslen. Deras kärnkraft kan mycket väl avvecklas utan att kräva någon ny gasledning från Putin-landet i öster. Den senare är bara en av de otaliga felsatsningarna i klimatnojans tecken, med en helt onödig nyfattigdom i dårskapens kölvatten.

   • Ivar Andersson skriver:

    Jag ville visa på hur tyskarna hitintills lyckats med sin energiomställning. Hur tror du tyskarnas ersättning till kärnkraften ser ut?

    • Åke Sundström skriver:

     Nej, den tyska omställningen har inte varit så lyckad, det är vi eniga om. Men orsaken är ju klimatdoktrinen är feltänkt, vilket leder till en massa felaktiga beslut. Där det väl detta grundfel vi skeptiker har anledning att betona?

     • Åke Sundström skriver:

      Sorry för ett utelämnat “att” i andra meningen och ett onödigt “där” plus ett uteblivet “är” i den tredje. Kort sagt ett illa korrekturläst inlägg, men andemeningen tror jag ändå gick fram.

  • Jan Andersson skriver:

   Tysk vindkraft en lär ha en effektivitetsgrad på 17% jämfört med installerad effekt.

   • Åke Sundström skriver:

    Säkert sant, men föga relevant, eftersom tysk eller svensk vindkraft redan av helt andra och än mer elementära skäl är “omöjliga” alternativ – som likväl genomförs som ett led i den förhärskande klimatnojan – den falska hotbild som omfamnas av våra länders politiska partier och av , en ryggradslös intelligentia. Vill du ha ett personnamn i högen så väljer jag Klas Eklund, f d chefsekonom i SEB med partibok hos SAP, som skrivit en synnerligen hårdvinklad bok i ämnet (utan att behöva ljuga, det räcker att tiga om de allra viktigaste detaljerna).

   • Ivar Andersson skriver:

    Tyskland hade i december 2017 installerat 55000 MW i vindkraft och 43000 MW i solceller, totalt 98000 MW i vind och sol. Som max producerades 43000 MW (43%), som medel 21000 MW (21%) och som minst 1300 MW (1.3%).

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  I Tyskland säger man: “Det var ingen konst att rädda människor ur DDR men att befria flyktingarna från det socialistisk DDR giftet tar flera generationer”.
  “Mutti” Merkel har nog aldrig upplevt tyskt ursinne, desperation och förtvivlan på riktigt?
  Energiberoendet kommer säkert att ändra på det.

  • Åke Sundström skriver:

   Allt vore väl gott och väl om frau Merkel vore den enda galningen, men hon stöds ju av en korrupt intelligentia som för länge sedan upphört att förtjäna epitetet vetenskaplig. Precis som i dårarnas speciella paradis härstädes.

Kommentarer inaktiverade.