Nu är det krafttag som gäller

Det är fortfarande obegripligt hur Alliansens företrädare tänker kring regeringsbildningen. Har ingen i de fyras gäng begripit att just deras väljare är obeskrivligt besvikna med hur de hanterade regeringsfrågan förra mandatperioden?

DÖ som en engångsföreteelse kan nog väljarna ha överseende med. Men att upprepade gånger gå till val på att söka regeringsmakten, men ständigt ge upp för att man hyser beröringsskräck med SD, det håller inte, gör inte Alliansen trovärdiga. Det verkar som om dessa fyra partiledare är rädda att stöta sig med S.

Man tillreder ingen omelett utan att knäcka ägg och man stänger inte ute en motståndare (S) utan att reta dem det minsta. Det enda rimliga, den enda framtid som finns för Alliansen, är att Ulf Kristersson sätter ner foten, ställer krav på Allianskollegorna att ställa upp för en Alliansregering. Därpå går man till Åkesson och frågar vad det kostar.

Att på ena eller andra sättet ge makten än en gång till S, vore att accelerera Alliansens dödsspiral. Hör vad Löfvén säger, han vill ha makten till varje pris. Det är den realpolitiska verklighet Alliansen har att förhålla sig till. Med andra ord måste också Alliansen vilja ha makten till varje pris. Om inte, kommer man aldrig att få den och då faller varje anledning för dem att syssla med politik och därmed faller alla anledningar för väljarna att rösta på dem.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Nu är det krafttag som gäller

 1. Stefan Eriksson skriver:

  ”DÖ som en engångsföreteelse kan nog väljarna ha överseende med”.
  Nja, vissa utan insikt om ett demokratiskt haveri som DÖ innebär, kommer fortsätta att lägga sin röst på det de alltid har gjort.
  De med en ganska måttfull insikt om faran med att hålla väljarna utom inflytande har valt att lägga sin röst på något annat parti än (S) och (M).
  Sedan är ju (S) och (M) (dess partiledning) överens om att skapa en regering med innebörden av DÖ.
  Jag hörde en ”tragikomisk” benämning på vad som komma skall: SU… (Septemberunderkastelsen).

 2. Niklas skriver:

  Alliansen behöver både gå till Åkesson och till Löfven för att fråga efter priset för en aliansregering! Sedan tar man förslagsvis det billigaste alternativet.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Drömscenariot: använd ”slumpgenerator”, utnämn av svensk härstamning ur folkregistret det antal ministrar som som behövs och gör Jimmy Åkesson till Talman för Riksdagen.
  Riksdagen har ju inte fungerat på evigheter. Ge den chansen.
  Socialistiska så kallade reformer har ju störtat Sverige i fördärvet.
  Det råder visst trafikkaos i Stockholm och strömlöst på någon tåglinje. Alla åtgärder som socialisterna vidtager leder för eller senare till förödelse.

 4. Sten-Arne Persson skriver:

  Bra analys Mats! Det måste bli slut på detta pajkastande med allehanda rasistkort som delas ut till höger och vänster. S och C m.fl. som inte kan samarbeta med Sverigedemokraterna på grund av deras påstådda nazistiska rötter borde kanske läsa sin egen historia på det rasbiologiska området. Något sådant har inte Sverigedemokraterna ertappats med. De försvarar den Svenska kulturen vilket man knappast kan se några tecken på hos övriga partier. Till kulturen hör i högsta grad odlingskulturen och landsbygdskulturen som massmedia och de nu styrande partierna, oavsett parti, har misshandlat på olika sätt så länge jag varit politiskt medveten. De sista 30 åren har misshandeln eskalerat och vår landsbygdsbefolkning och dess bönder håller på att klappa ihop på alla plan om inte krafttag görs. När ska Centern och LRF börja använda EU-statistiken alarmerande siffror för att rädda vår landsbygd och dess bönder?

  Socialdemokraterna och deras drabanter massmedia inräknade tycks ha beslutat sig för att byta ut Sveriges nuvarande befolkning mot invandrare som via våra skattepengar köps in som valboskap åt Socialdemokraterna för att skapa nya utanförskapsområden. Där i princip alla röstar rött som i Rosengård. Får S sitta i orubbat bo i 4 år till så har man med socialbidragens hjälp fixat så många röster så vårt folk kan vara färdigt för sista smörjelsen av ISIS. De invandrare som varit folkbokförda i tre år i sträck i Sverige och har fyllt 18 år före valdagen har rätt att rösta i kommun- och landstingsval. Hur många röster har S hunnit köpa om fyra år?

 5. Per-Olof Persson skriver:

  Politiska förändringar sker endast efter det att ekonomin har kollapsat. En ekonomisk kollaps kan mycket väl ske denna mandatperiod. Således gäller det att inte ha regeringsansvaret denna mandatperiod.

  Sverige har lägst BNP-tillväxt per invånare i Europa. En enorm fastighets- och skuldbubbla har uppstått osv. Senare års ekonomiska framgångar beror endast på att penningmängden ökar när skulderna (krediterna) ökar. Detta har gett högre skatteintäkter och en högre privat- och offentlig konsumtion.

  Centralbankerna har lyckats få ner räntan på den lägsta nivån på 5 000 år. Alla har fått möjligheten att ta ytterligare nya lån. Den största skuldbubblan i världen är dock den för statsobligationer eftersom räntan är så pass låg att inga privata intressen tjänar på att köpa statsobligationer.

  Skuldbubblan kommer dock att spricka ifrån kanterna in mot centrum, dvs ifrån emerging markets som exempelvis Turkiet och Argentina. Dessa länder har tagit stora lån i dollar och en högre ränta och/eller en högre dollarkurs, kommer att tvinga dessa länder att ställa in betalningarna.

  Kapitalet hatar risker och kommer att först att fly alla emerging markets, därefter alla EURO-länder, därefter Kina osv. Den enda säkra platsen kommer att vara USA och dollarn. Dollarn kommer att stiga kraftigt och kapitalet kommer att investeras på amerikanska börsen (amerikanska statsobligationer kommer dock att kollapsa).

  Något liknande hände vid depressionen 1929. Efter Första Världskriget var de politiska- och ekonomiska riskerna stora i Europa. Kapitalet flydde ifrån Europa till USA och till den amerikanska börsen. Dollarkursen steg kraftigt och USA kunde inte exportera sina produkter till Europa (de blev för dyra).

  Världshandeln bröt samman och 1931 kraschade marknaden för europeiska statsobligationer. Resten är historia.

  • Mats Jangdal skriver:

   Så, vad är rekommendationen om man vill säkra värdet på sina tillgångar? Köpa fastigheter? Ha svenska kronor i kontanter? Köpa svenska aktier? Köpa svenska fonder? växla till US dollar kontanter? Köpa amerikanska aktier? Eller något annat?

   • Jan Andersson skriver:

    Guld,

   • Samuel af Ugglas skriver:

    I Sverige är det enligt min övertygelse inte längre möjligt att säkra värdet på sina tillgångar. Vi har nämligen en ”Grundlag” som inte ens garanterar Dig rätt till ”LIVET” än mindre att Du får behålla Din ”EGENDOM”. (egendomsrätten kränks var dag, året runt) När de ”elektroniska” fuskpengarna, betalkort, swich m.fl.kraschat återstår ädelmetallerna och ren byteshandel. (Schyman håller värmen och eldar på inflationsbrasan med brända sedlar)
    Den försämrade köpkraften svenska kronan har, är knappast reparabel än mindre SCB lögnaktiga redovisning av inflationen gör tillvaron dräglig.
    Pensionärsorganisationernas tidigare framhävda priset på den svenska ”matkorgen” får man inte redovisa offentligt längre.

 6. Dandersan skriver:

  Löfven har satt sig själv i denna sk it genom att inte komma överens om migrationen före valet!

 7. Åke Sundström skriver:

  Sant, Mats, borgerligheten befinner sig i slutfasen av en dödsspiral. Sätter inte Alliansen ner foten nu och skrotar alla DÖ-varianter, lär de inte få fler chanser. So what, verkar Kristersson resonera: låt oss utan att darra på manschetten fullfölja nedmonteringen av Sverige – ända in i kaklet. Hur står hans väljare ut? Och hur i all friden kan en (f d?) rättskaffens jurist som Gunnar Strömmer medverka till spektaklet?

 8. Jan Andersson skriver:

  När man har jobbat hela livet i näringslivet och haft chefer som på kort tid kunnat koka ner även svåra problem till typ ”ja” eller ”nej” så är det pinsamt att skåda denna beslutsångest.

  Exakt som Mats skriver så måste sossarna möta en fungerade opposition för att demokratin skall överleva (det som är kvar av den sedan DÖ). Och varför i hela friden har inte Alliansen diskuterat alternativen under valrörelsen? Hoppas de slippa denna gången också? Då har vi inte ens en demokratur kvar, utan en ren diktatur.

  Har man gett sig in i leken, måste man leken tåla.

  Nästan alla mina grannar har nya bilar. Tror de att politiken är en såpopera? Ja, det verkar den faktiskt vara också.

  • Åke Sundström skriver:

   Diktatur, sa Bill. Diktatur är ordet, sa Bull. Vi borde nog, som du antyder Jan, sluta använda det halvt skämtsamma ordet demokratur; folkstyrets sammanbrott är sannerligen ingenting att skoja om.

   Och nybilsexplosionen har vi väl alla noterat. Fast den handlar förstås om något allvarligare än en frivol såpopera. Den är kvittot på de sex riksbanksdirektörernas framtidsimperalism, den som lämnar dagens väljare i fred med gratispengarna brännande i fickorna, men desto mer brutalt kommer att drabba våra barn och barnbarn. Beställd och godkänd i Rosenbad, även av MP, nota bene, framtidens och ”hållbarhetens” f d språkrör.

 9. Göran skriver:

  En lite gammal artikel från Nya Wermlands Tidning (25 augusti 2018) men är ett måste läsas: ”Sossesverige, myt och verklighet”. Artikeln handlar om hur Socialdemokraterna har förstört Sverige och inte byggt upp Sverige.

  https://nwt.se/asikter/signerat/2018/08/25/sossesverige-myt-och-verklighet

  • Jan Andersson skriver:

   Tack, Göran, för den länken. Allt stämmer enligt min egen uppfattning.

Kommentarer är stängda.