Årets förvillare

Nu bjuds allmänheten in att utse Årets Förvillare. Det är naturligtvis vänsterfolk som som ligger bakom även denna utmärkelse, bland annat Folket i Bild. Men här är lika fullt en länk till det formulär man fyller i online. Notera att man måste motivera med minst 30 ord och lämna 2-3 länkar som stöd för sin nominering.

Nedanstående har jag lämnat som motivering för att utse SVT, Sveriges Television AB till årets förvillare. Kopiera gärna detta, eller lämna in egen motivering till att någon förvillare ni retat er på bör få utmärkelsen.

De väljer aktiv ut nyheter som passar ett vänsternarrativ.

De väljer aktivt bort nyheter som inte passar deras vänsternarrativ.

De kallar alla som inte är vänster eller extremvänster för extremhöger.

Drama och underhållning visar har alla slagsida åt vänster.

De har inte gjort den minsta ansats att analysera vad begreppen globalisering respektive nationalism kan stå för idag.

De har inte ens försökt att förstå vilken ofrihet en gränslös värld kan innebära (gränslös ofrihet).

De har inte tagit till sig att AGW, den av människan orsakade globala uppvärmningen, är en debunkad hypotes.

De har dagligen i sina nyhetssändningar ett inslag om ”klimatförändringarna”. OBS, plural! Om vi har EN global klimatförändring, hur kan vi då i Sverige registrera ett okänt antal klimatförändringar?

I valrörelsen agerade den statliga televisionen i demokratin Sverige antidemokratiskt genom att påskina att ändrade sympatier hos väljarna skulle hota demokratin. Det väljarna fritt har valt är ju det demokratiska resultatet. Allt annat är odemokratiskt.

De har agerat för att få öronmärkta skattepengar från alla skattskyldiga, oavsett TV-innehav, eller hur många skattskyldiga som finns i ett hushåll.

Och så vidare i all oändlighet

https://www.svt.se

https://www.svtplay.se

https://www.svtplay.se/genre/val2018

SVT lyfter fram vänsterextrem forskningsrapport om diskriminering av afrosvenskar – använder misshandelsdömd afrikan som exempel

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Årets förvillare

 1. Jan Andersson skriver:

  Jag tittar bara på fotbolls-VM vart fjärde år, men är inte förvånad över din uppräkning av vänstervridning. Jag tittade mer förr, och minns tydligt hur de bästa programmen ända från sextiotalets början alltid var producerade någon annanstans än i Stockholm, oftast Malmö och Göteborg. Hade vi bara haft Stockholmsprogrammen på den tiden så hade vi nog inte tittat speciellt mycket då heller.

  Hur är det idag? Är vänstervridningen ett Stockholmsfenomen, eller ett SVT-fenomen?

  • Göran skriver:

   Även reportrarna på fotbolls-VM är vänstervridna. Se bara vad som händer med hatet Jimmy Durmaz, som visade sig vara ett påhitt med eller mindre. Ingen nyanserad rapportering och allt hat kom från de så kallade extremhögern utan minsta bevis på det.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Årets förvillare måste väl ändå vara Hanna Stjärne.
  Hennes funktion kan varken förklaras eller motiveras och någon direkt länk till hen är en omöjlighet!
  Försök att dra upp henne ur socialistträsket, en omöjlighet.

 3. Aha skriver:

  De ultimata testen för public service att upphöra bli årets förvillare är
  1) de slutar sätta negativa epitet på sådant de inte gillar
  2) de låter en person från nya media vara med och diskutera nackdelarna med mångfald

 4. hellertz skriver:

  Jättebra förslag till Årets förvillare, Mats. Jag lade till att SVT vägrar ta upp FNs ramavtal Global Compact för att fastslå att migration är ”en mänsklig rättighet”, ett avtal som ska undertecknas den 10 december och ingen i Sverige, vare sig politiker eller massmedia har sagt ett knyst. I ett mail till SVT om detta svarar de ”Vi kommer att rapportera om detta i samband med beslut och undertecknande.”
  Vänligen, xxx/SVT/”
  Detta avtal kommer att innebära att gränserna öppnas totalt vilket ju är ett stormsteg mot globalisering. Och Sverige är tysta. Medan länder som USA, Australien, Österrike, Ungern, Schweiz, Lettland, Litauen, Slovakien, Kroatien, Polen och Estland enligt Katerina Magasin sagt nej till att underteckna FN:s migrationsöverenskommelse.

  • Mats Jangdal skriver:

   Bravo Pia!

   Ang. Global Compact kan man tillägga att det redan står i FNs mänskliga rättigheter att alla har rätt att lämna sitt hemland och även rätt att återvända.
   Men det står inget om att något annat land har skyldighet att ta emot alla utan urskiljning. Det är förmodligen det de tycker att de storsint rättar till. Vojne!

   • Ivar Andersson skriver:

    Hörde du någon protestera mot att DDR med flera länder bakom järnridån inte tillät medborgarna att både lämna landet och återvända?

    • Mats Jangdal skriver:

     Jodå, det förekom. Men inbitna kommunister kunde inte se varför det skulle finnas någon anledning att vilja lämna paradiset.

 5. Göran skriver:

  Det är märkligt att vänsterfolk vill ha en global värld.

  För det första. Ska vänstern helt plötsligt börja resa och bo i andra länder? Knappat. Var ska de kunna dra fördelar av de bidrag de har i Sverige?

  För det andra. Önskar vänstern mer frihet? Knappast. Vänstern vill att staten ska kontrollera alla aspekter av en människans liv, så vad är då meningen med en global värld utan nationer?

 6. Göran skriver:

  Det är omöjligt att utse en årets förvillare. SVT har nog störst genomslagskraft som förvillare, men det är så många förvillare att det knappt går att utse någon vinnare. Dock står SVT för spridningen av de flesta förvillares irrläror.

  På ett sätt kan man utse svenska folket som röstar på dem de har röstat på. Där kan man snacka om förvillande att vi ska tro att svenskarna vill ha sämre sjukvård, sämre skola, sämre pensioner, ja, sämre allt. Jag menar att politikerna har förvillats att tror att de har fått mandat att totalt förstöra Sverige.

 7. Niklas skriver:

  Fast frågan är ju inte om priset borde delas mellan Annie Lööf och Björklund, med motiveringen att de dyrt och heligt lovade att de ville ha Ulf Kristersson som statsminister, för att sedan rösta emot honom i skarpt läge.

 8. Läsaren skriver:

  ”EU-parlamentets forskningsutskott har röstat om hur pengarna i det stora forskningsprogrammet Horisont Europa, ska fördelas. Ungefär en tredjedel ska gå till klimatforskning.

  Totalt är det hela 1200 miljarder kronor som ska fördelas. 35 procent av pengarna, alltså 430 miljarder kronor, föreslås gå till klimatforskning.

  Men om förslaget går igenom vet vi inte riktigt än. Först ska utskottets förslag behandlas av parlamentet, och sedan väntar förhandlingar med EU-kommissionen och ministerrådet.

  Vetenskapsradion
  vet@sverigesradio.se

  430miljarder skattade kronor som kunde använts till något vettigt eller allra helst stannat i skattebetalarnas egna fickor.

  • Åke Sundström skriver:

   Och hur i all världen kan Allianspartierna så entusiastiskt delta i denna obeskrivliga dårskap?? Varför rösta på Kristersson eller Lööf när de står för samma politik som Löfven, med några få procents variationer på slöseriets totalsumma?

   Och dessutom i fyra åt låtit den senare regera trots att det strider mot både vår författning och principen om allas lika rösträtt? Hur skamlöst kan partierna bete sig, utan att demokratins vakthundar, pressen och kunskapseliten, lyfter ett enda lillfinger? Kan Sverige numera beskrivas som annat än en ren anarki och en parlamentarisk diktatur?

 9. Göran skriver:

  Idag den 24 november 2018 har Nya Wermland Tidning två artiklar om klimatet som kan klassa som förvillning. Den ena handlar om att Naturvårdsverket har räknat ut hur mycket fossila bränslen subventioneras. En subventionering enligt Naturvårdsverket är att inte tillräcklig med skatt tas ut.

  Om inte tillräckligt med skatt tas ut för något innebär det en subvention. Rent logiskt innebär det att om det inte utgår 100 % skatt på något är det subventionerat. Om en lägre skatt än 100 % tas ut är mellanskillnaden att betrakta som en kostnad. Subvention och kostnad.

  Den andra artikel handlar om hur många bil värmlänningar kör bil varje år vilket ska motsvara 54.500 var runt jorden. Andemeningen är att vi måste minska på bilåkandet och därmed utsläppen av koldioxid. Men, denna artikel saknar helt och hållet hur mycket koldioxid som dessa 54.500 varv runt jorden innebär.

  Hur kommer det sig att en siffra på hur många ton koldioxid som släpps ut inte finns med i artikeln? Kanske för att ingen ska se hur väldigt lite de är och att ren logik skulle visa att dessa utsläpp är totalt försumbara och inte på något som helst sätt skulle kunna påverka klimatet på jorden.

  Utsläppen från bilarna i Värmland är typ 0,0000478 % av koldioxiden i atmosfären och ännu mindre om hänsyn tas till den koldioxid som absorberas av världshaven, dvs. att den koldioxid som bilarna släpper ut hamnar inte i atmosfären utan större delen absorberas av haven. Detta kan säkert vilken grundskoleklass i åk 7-9 räkna ut.

  Slutsats. Lämna inte uppgifter så att läsarna själva kan ta reda på vad som händer. Lämna gärna siffror som ser fantastiska ut men som blir reducerad till nollor vid kontroll.

Kommentarer är stängda.