Fredade våldsmän

Regeringen Löfven vill stifta en ny lag som ska göra det möjligt för våldsdömda utlänningar att få uppehållstillstånd i Sverige. Bakgrunden är att vissa länder vägrar ta emot sina egna medborgare om dessa inte återvänder frivilligt.

Men då om någonsin kan det vara läge för svenska staten att åberopa FNs deklaration om mänskliga rättigheter. Där står i artikel 13, punkt 2 i svensk översättning på vår egen regerings hemsida följande:

”Var och en har rätt att lämna varje land, även sitt eget, och att återvända till sitt land.”

Varför propsar inte svenska staten på att det ska gälla? ”Ni får ta hand om era egna brottslingar, hos oss är de inte välkomna!” Hur svårt kan det vara?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fredade våldsmän

  1. Göran skriver:

    Vad för nytta ska dessa våldsmän göra i Sverige? Det är bara att titta på hur många som återfaller i kriminalitet efter fängelsestraffet, så borde vilken förnuftigt tänkande person som helst förstå att så kallad rehabilitering är något som vi är mycket dåliga på. Eller lever en person som Stefan Löfven i en villfarelse att antalet personer procentuellt sett ska ska bli bättre?

    Haha! Den före detta skitregeringen klarar inte ens av att tillsätta kompetenta personer, för att lösa de problem som de själva har skapat. ”Det blev inte så många poäng på provet, men eftersom du har rätt partibok kommer vi att godkänna dig.”

Kommentarer är stängda.