Vad är halal?

I Danmark har det bildats en organisation som heter Non-halal. Den bjöd nyligen in till debatt om vad och varför halal. Här är ett reportage på danska. Läs gärna hela, det är inte så svårt. Här nedan har jag extraherat några frågeställningar från texten.

Varför är djurrättsorgansiationerna tysta?

Varför ökar ständigt antalet produkter som märks halal, när de inte är i närheten av det koranen nämner?

Vad kostar certifieringen? Är det samma bedrägeri som med eko-produkter?

Vart går avgifterna?

Är det penningtvätt?

Varför granskar inte skattemyndigheten?

Finansierar de terror?

Riskerar kraven på tillgänglighet för halal att tränga ut andra varor och därigenom tvinga icke-muslimer att leva inom en muslimsk kontext?

I en kommentar säger Lars Hedegaard, historiker, “under 1400 år av islam har muslimer aldrig i något enda land de kommit till integrerat sig. De kommer för att dominera.”

När det propageras för halalmat brukar jag alltid kontra med frågan, har ni halalslaktad gris? Men det kanske är haram, hädelse? Vilken tur att vi till slut tog bort hädelseparagraferna i Sverige!

Här är andra exempel från alternativ media som uppmärksammar hur islam hotar förstöra den västliga kulturen och demokratin, samt hur kristendomen är hotad.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Vad är halal?

  1. Vi vaknar inte förrän vi ser kniven och då är det så dags.

Comments are closed.