Gretorna osams

I Tyskland har flera ungdomar lockats till fridays-for future konceptet. Precis som svenska Greta söker de medial uppmärksamhet. Hon är ”originalet” och ingen svensk ungdom kan ta hennes plats. Men i Tyskland har det uppstått en strid om vem som ska vara det mediala ansiktet för kampanjen. Även frågan om det ska vara personkult kring en ledare eller en ”demokratisk” gräsrotsrörelse utan ledare har dykt upp.

Underbart! Sönderfallet kring ledarfrågan visar med all tydlighet att klimatalarmismen inte handlar om att rädda klimatet. Det handlar om att rädda en karriär för sig själv.

Är Luisa-Marie Neubauer, eller Luisa Neubauer, som hon kallas i Nya Tider respektive Euractive, en soros-anställd coach åt Greta, eller är hon en uppstickare som vill ta hennes plats i rampljuset? Det förra påstår NT, det senare Euractive.

Andra namn att känna igen ur det tyska kärngänget är: Sebastien Grieme, Franziska Wessel, Carla Reemtsma, Ragna Diederichs, Linus Steinmetz och Jakob Blasel.

Även i Tyskland är en reklambyrå inblandad ”som stödfunktion”, så klart! Den ägs av Holger Michel. Han tar Luisa Neubauer i försvar och hävdar att hon absolut inte vill ha scenen för sig själv. Ska vi av det förstå att hon är hans skyddsling och mediaprojekt?

Vidare säger Michel att det är ungdomarna själva som gör allting, det finns ingen organisation bakom som hjälper dem. Det enda gamlingar som han själv gör, är att hjälpa till med organiserandet. HÄPP!

 

 

Över 700 klimatterrorister arresterade
Inte så uppmärksammat i Sverige, men det skedde när Extinction Rebellion (XR) protesterade mot att inget radikalt görs för att stoppa koldioxidutsläppen. De gjorde det under påskveckan i London, med skadegörelse och och på flera sätt störande av ordning. Myndigheterna beslöt att inte provocera dem utan hantera det hela försiktigt. Ändå blev över 700 demonstranter arresterade, vissa källor anger över 1000.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Gretorna osams

  1. Göran skriver:

    Det var 9.000 poliser som bevakade klimatterroristerna i London, en stad där kriminaliteten har ökat med 50 % sedan muslimen Sadiq Kane blev borgmästare för London, så polisen skulle nog behöva göra annat än att bevaka en massa klimataktivister.

    Greta och Kompani är 2000-talets häxprocesser. Jag trodde inte de skulle uppstå igen, men det gjorde de.

  2. Stefan Eriksson skriver:

    Jo, jag har då lämnat mitt bidrag till Tyskland i de förra bägge veckorna. (365 mil med min V70 på autobahn). Ikväll är tippset att kolla in på May-Britt Illner,s debattprogram, med titeln ;”rädda klimatet- vem betalar?”. Återstår att se vilken av ”Gretorna” som får raljera i denna sändning.
    Robert Habeck (partiledare die Grünen) är i vilket fall föranmäld.

    Annars är det så att vårt ”helgon Greta” får nog lugnt räkna med ”copy-cats”, har inte hennes PR-firma upplyst henne om detta förhållandevis vanliga fenomen månne?

    April har varit torr och genast hakar alarmisterna på och hävdar klimatförändringar;
    https://www.zdf.de/doku-wissen/klimawandel-156.html

    • Ivar Andersson skriver:

      Stefan ”April har varit torr och genast hakar alarmisterna på och hävdar klimatförändringar”. De klimathotstroende kan inte skilja på klimat och väder/årsmån.

      • Stefan Eriksson skriver:

        Tyvärr är det så. Vi får se vad reaktionerna på en kall och blöt maj månad blir. Klimatförändringar kanske?

        • Mats Jangdal skriver:

          ”April i snö är gott som fåragö’.”
          ”Maj våt och kall, fyller bondens lador all.”
          ”Man måste ta vara på vårmusten i jorden.”
          Sverige har generellt sett alltid varit utsatt för försommartorka. Det är bra om det gör så att bönderna kommer ut på åkrarna för att så. Men efter det behövs fukt i jorden. Maj våt och kall är en efterlängtad välsignelse.

          Årsmånen har stor betydelse.

    • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

      Hur bär man sig åt för att åka 350 mil i Tyskland på 2 veckor? (25 mil om dan i genomsnitt, visst görbart, men ändå, och med tanke på att längsta avståndet i landet är 85 mil)

      • Stefan Eriksson skriver:

        Jag har åkt på ”diagonalen”, sträckan Greiswald-Saarbrücken fram och tillbaka vilket blir dryga 2000 km. Sen en avstickare till Bremen fram och tillbaka 700 km, Sen Berlin-Leipzig-Ludvigslust-Grimmen, 700km.
        Det ”slattar”till så att säga. Tankat i Tyskland så punktskatterna hamnat i händerna på bundesfinansamt.
        Det är inte att betrakta som vilsamt på autobahn precis, man får försöka hålla koll på vad man gör, att köra bil och inget annat.

  3. Rikard skriver:

    Hej.

    Här snöar det ymnigt sedan i förmiddags – så pass att det börjat lägga sig trots att det är ca 3 plusgrader och ingen tjäle.

    Får väl läsa några ”Ave Greta” så att det lättar.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

      Var är ”här”?

      • Rikard skriver:

        Hej.

        Här är där jag är när jag är här och inte där, om Eders Ödmjuke tillåter fyndigheten. 🙂

        Bor inte längre i Malmö som på Genusdebattens glada dagar, utan har flyttat till Sverige: strax nedom mitten ungefär och mitt uti skogen.

        Kamratliga hälsningar,
        Rikard, fd lärare

        • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

          Ah, ok. Typ Värmland, Dalarna eller däromkring. Då förstår jag.

  4. Stefan Eriksson skriver:

    Så här såg gårdagskvällens sändning ut;
    https://www.zdf.de/politik/maybrit-illner/rettet-das-klima-wer-zahlt-den-preis-sendung-vom-2-mai-2019-100.html

    En nationell CO2-skatt diskuterades ivrigt, där förslaget från skolkande ungdomar ligger på 1800 Euro/ton CO2 vilket då ungefärligen blir 40 cent/liter vid pumpen för bensin och diesel.

    Industriminister Altmayer varnar om inte annat för hur reaktionerna på liknande förslag blev i Frankrike och hos de ”gula västarna”.
    Samtidigt har Tyskarna en av världens högsta energiskatter och det hjälper föga till att minska utsläppen av CO2 i världen.

Kommentarer är stängda.