EUs topp tre

Enligt ett färskt dokument som EU-kommissionen tagit fram till ledning för eus institutioner är den viktigaste frågan migrantion och EUs gränser. ”Integrity of our physical space”, som det står i PM:et. Därefter kommer ekonomin i EU och i medlemsstaterna.

På tredje plats kommer klimatfrågan, den fråga som medlemsstaternas systemmedia i valrörelsen till parlamentet hamrade in skulle vara den viktigaste frågan. Är detta början till ytterligare nedgradering av klimatfrågan? Det skulle inte förvåna med tanke på vuxna människor i internationell press rutit ifrån mot att låta Greta infantilisera klimat- och miljöfrågor. Enligt artikeln är en majoritet av medlemsländerna fortfarande emot att besluta om bindande klimatregler. Endast tolv är för. Detta är upplyftande nyheter.

Efter migration, ekonomi och klimat nämns ingenting. Det verkar klokt, för gör man ärliga satsningar inom dessa områden och då ska ge resulat, då har man att göra. Skulle sådana ansträngningar ge resultat,då kan man överväga ytterligare frågor senare.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på EUs topp tre

 1. Stefan Eriksson skriver:

  “Listan” som beskriver “ansvarsområden i EUs byråkrati” är förmodat lång (längre än vad vi vet).
  Hur ser listan ut om “den vänds upp och ned”, och befolkningen hade möjligheten att skärskåda den med kritiska ögon.
  Mitt tips till de som kämpar för EUs legitimitet:
  Börja från botten av listan och avisera de ämnesområden som skall återföras till nationell/regional/kommunal nivå (eller varför inte till den enskilde individen?).
  Sänk samtidigt kostnaderna för dessa “hittepåjobb” och spara in den skatten.

  Fortsätt så “uppåt i listan” och låt folkomröstningar in EU avgöra när det är färdigsanerat och ett fåtal gränsöverskridande uppgifter kvarstår i en eller annan sammarbetsform till gagn för EUs befolkning.

  Där skulle acceptans vara möjlig att uppnå.

 2. splintved skriver:

  Angående 3:e punkten, klimat RIP
  Ytterligare spik i “kistan”. Föredrag beträffande falska iskärne-CO2 . som basen för ” Hypotesen” och Manipulationen med Keeling- kurvans sammanhang. (Siple)

  https://principia-scientific.org/climate-science-4-the-ice-co2-record-is-probably-wrong-too/

Kommentarer är stängda.