Nationalism är farliga saker

Det kan få rättrådiga ledarskribenter att tappa fattningen. Rättrådiga journalister anar rasister, nazister, fascister, högerextrema tokdårar i varje buske om nationaldagen firas med glöd. Endast Johan Hakelius verkar hålla huvudet kallt.

Lika fullt är Gre-No-Li fortfarande en nationell stolthet i Sverige. Liksom Tumba, lillstöveln, lillstrimma, lillpröjsarn, klimpen, honken och henke. Så sent som sommaren 1994 var Sverige bäst i världen, eller hela världen var som allra bäst i Sverige. Ricky, stav-Isak, Erica, Klüft, Kallur, Kajsa och Holm. Gert, Fåglum, Torsten, Carla, Posa, Pelle. Frank, Sofia, Mikael, Ara, Gunnar, Hammarn, mini-Stellan, Björn, Linda, Anders, Ragnar, Tony, Kenny, Slangen, Olsson, Ljubo, Gentzel, Sixten, Assar, Stenis, Gunde, Billan, Pillan, Magda, Anja, Kalla och många fler, är svenska hjältar som aldrig kommer att glömmas. I landet som inga hjältar äga får, åtminstone inga egna, inhemska.

För nationalism är ju farligt! Hur ofta måste det sägas? Hur tror ni det skulle se ut här i världen om man i Norge firade 17 maj som om det var något märkvärdigt? Eller om jänkarna firade 4 juli med parader, fyrverkerier och allmänt flaggviftande? Tänk om fransmännen skulle få för sig att fira stormningen av Bastiljen den 14 juli? Nej, det är naturligtvis vår kronprinsessa de firar, lite avmätt sådär.

Det är väl ingen som tror att turkarna går ut och firar Turkiet i skydd av Erdogans statsmannaskap. Inte firar thailändarna sitt land och sina kungar, inte ens när de har roliga namn som rimmar på gummiboll. Jaså, det gör de?

Men FN-chefen Antonio Guterres anser att vi måste importera en massa människor till Europa, för den historiska mångfalden i Europa med många små stater och identiteter har varit så framgångsrik. Det har varit en fruktsam miljö för innovation och framsteg. Men när EU blir bara ett enda toppstyrt och centralplanerat land, då kan man inte längre lita på att européerna fortsätter vara uppfinningsrika. Därför måste människor från andra kontinenter importeras, för att upprätthålla mångfalden. Ungefär så verkar han resonera.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Nationalism är farliga saker

 1. Dandersan skriver:

  Zlatan då?
  Berikade sig själv först sen gav han tillbaka för alla cykelstölder och skolproblem-mångfalt.
  Han täcker upp för förortens alla problem.
  Alla kan bli en ny Zlatan så låt dem hålla på och fördärva skolor och sno cyklar.
  Det är bara förorten som drabbas och kriminella som skjuter och skjuts.
  Zlatan täcker upp för dem alla!

 2. Göran skriver:

  Hur kan vi vara så korkade att vi går på detta med att det behövs mångfald, när vi ganska enkelt kan se vad Sverige har åstadkommit mot vad som har åstadkommits i Somalia, Irak, Afghanistan, Syrien eller Marocko, som några exempel.

  Det borde idag vara enkelt att både se och dra slutsatsen, att när vi packar ihop en massa människor från lägre utvecklade länder, så börjar de ställen dessa bor på att falla sönder. Det är absolut inte på det sättet att dessa människor kliver upp några steg på en trappa av civilisation, utan de vandrar nedåt på denna trappa från den svenska nivån av civilisation.

  Denna utveckling ser vi i hela världen. Europa är idag nedlusat med städer där civilisationen backar bakåt. Kalifornien i USA är dominerad av folk med icke europeiskt ursprung och delstaten har kanske USA sämsta ekonomi. I varje ort i USA där befolkningen får en majoritet av icke europeiskt ursprung ökar sociala problem, ökad kriminalitet och ekonomin i samhället förfaller.

  Jag känner inte till en enda plats på hela jordklotet där icke europeiskt invandrad befolkning lyckas på egen hand bygga vidare på europeisk civilisation. Och detta kallas för berikande.

  Det talas mycket om utbildning. Betänk då att Sverige är byggt av gymnasieingenjörer. Högre utbildning har inte byggt Sverige utan det är ungdomar med 9 år i grundskola och sedan en 2-årig teknisk utbildning på gymnasienivå eller en 4-årig teknisk utbildning på gymnasienivå. Hur var det möjligt? Jämför det med alla invandrare som kommer till Sverige idag. Endast 4 % av afghanerna klara av gymnasiet.

  Förr hade vi teoretiskt färdigutbildade ingenjörer innan de var 20 år gamla medan de som ska rädda våra pensioner inte ens har någon utbildning av värde när de är 20 år gamla.

  Ja, hur ska vi förstå detta när vi väljer att ha en statsminister utan någon egentlig utbildning. Jag tycker det framgår varje dag med hur litet förstånd Sverige styrs.

  • Åke Sundström skriver:

   Sant om gymnasieingenjörer och om ett havererat utbildningssystem, men hur kan du koppla detta till Löfven, när du måste veta att våra så kallade borgerliga regeringar Bildt och Reinfeldt har ett lika stort, förmodligen än större, medansvar? Eller vad gott gjorde skolminister Björklund när det gäller systemfelen eller den besinningslösa högskoleexpansionen?

   Kan vi inte enas om att det är skamligare att förmenta liberaler och konservativa driver socialistiska lösningar än att Svetsarn gör det? Och blanda inte in hans egen formella obildning! För om hög utbildning vore en merit och en lösning, skulle vi aldrig ens sett skymten av denna typ av problem.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Förstår inte förvåningen, många har ju sålt sin själ, sitt omdöme och frihet för en värdelös röstsedel som förhindrar att vi kan sparka ut ”kleptokraterna”. Löfven var väl den ledsammaste av dem alla.
  Sverige borde gå i landssorg fram till nästa val. Man firar väl inte katastrofer?
  Gick igenom listan med socialisternas sommarpratare. En säger en hoppas jag blir värd att lyssna till om han inte ”pudlar” och förvränger sanningen i sista stund, nämligen Leif Östling. Kanske även Jill Jonsson.

 4. Dan Ahlmark skriver:

  ”Det kan få rättrådiga ledarskribenter att tappa fattningen.” Helt rätt! Jag fick just en artikel om en modell jag utformat för den nationella rörelsens utveckling i Sverige refuserad av Det Goda Samhället för att man tyckte det fanns stöveltramp i bakgrunden. Och det gällde en modell, som beskriver hur långt den nationella rörelsen kommit i Sverige! Nå, Nya Tider tog den sedan direkt, så jag hoppas den publiceras så småningom. Det är viktigt att vi gör insatser för den moderna nationalismen – mycket skild från gårdagens nationella rörelser! Kombinationen av just frihetlig ideologi och nationalism är mycket intressant och kan bli kraftfull.

  • Åke Sundström skriver:

   Engellau har förstås sina finansiärer att ta hänsyn till, i motsats till Mats.

   Håller helt med dig om slutsatsen om behovet av en frihetlig nationalism. Men då utmanar man också majoriteten i Mats´ eget parti, som inte verkar dela vår samsyn. Troligen (Mats vet bättre) därför att förlästa teoretiker inbillar sig att det finns motsättning mellan libertarianism och nationalism.

   • Mats Jangdal skriver:

    Jag är osäker på vad en majoritet av KLPs medlemmar anser om nationalism. Men på det interna forat verkar de mest aktiva inse att för att vi ska kunna bedriva liberal frihetlig politik där vi själva bor, måste vi hålla en viss grad av nationalism där vi kontrollerar gränserna och vilka som kommer hit för att verka inom vårt system.

    • Åke Sundström skriver:

     Men ”en viss grad av nationalism” motsäger inte mitt intryck att många libertarianer (inte du själv) anser att nationalism och libertarianism snarast är varandras raka motsatser. Och att ”kontrollera gränserna och vilka som kommer hit” säger sig ju sig även 7-klövern vilja, om än med varierande ärlighet.

     Så steget till att i likhet med Trump tala om ”Sverige först” verkar avlägset, men behöver nog tas om uppstickare vill ha en chans att övervinna 4-procentsspärren och sätta punkt för det blocköverskridande vanstyret.

Kommentarer är stängda.