Bengtsson i Newsvoice

En väderspåman, icke klimatforskare, Lennart Bengtsson, har gett ut en bok som recenseras av en miljöexremist som inget heller begriper något om klimatet.


Båda rider sina käpphästar i sporrsträck över mediahimlen, men tillför ingen kunskap, varken till politiker, media, eller allmänhet.


Tron att en ökning av CO2 skulle leda till en dramatisk ökning av global medeltemperatur är genuint felaktig. All forskning visar att det är ökad temperatur som höjer CO2-halten. Mer CO2 är alltså ett resultat av ökad värme, inte en orsak till värme.


När något påstås vara både orsak och resultat till sig själv påstår man egentligen att det är ett perpeetum mobile av första ordningen. Att något sådant skulle existera i den verkliga världen har aldrig observerats.


Bengtssons (och IPCC) påstående att CO2 stannar väldigt länge i atmosfären har grundligt motbevisats av bland annat svenska forskare, exempelvis via bombprovskurvan. Det måste Bengtsson vara medveten om, men väljer att ljuga om.


Fantasierna om temperaturer och Jordens förestående obeboelighet blir bara sorgligt nonsens.
Jag väntar fortfarande på att han ska våga ställa upp i duell mot mig.

Samtidigt visar det sig att Greta samlar pengar till våldsvänster. På bild med tillsammans med fängelsedömd vänsteraktivist, numera Extinction Rebellion (XR). Hennes seglats över Atlanten sponsras av biljätten BMW och EFG, en av EU svartlistad schweizisk bank med filialer i skatteparadis.
Hur länge till ska meströmsmedia kunna driva denna klimatcirkus utan att berätta sanningen för folk?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

29 svar på Bengtsson i Newsvoice

 1. Jan Andersson skriver:

  En extrem tävlingssegelbåt kan vara mycket jobbig att vara ombord på i grov sjögång eftersom båtens tyngdpunkt ligger långt under vattenytan. Det gäller att orka hålla i sig när det blåser, annars slängs man runt som en vante. Och har man gett sig in i leken…

  • Mats Jangdal skriver:

   Dessutom med vana och tävlingsinriktade seglare som säkert vill testa vad skorven går för innan de ska tävla. Det är ingen söndagssegling precis.

 2. Göran skriver:

  Det finns bilder på Klimat-Gretas mamma och pappa i likadana våldsvänster-tröjor. Marlena Ernman påstår att det var ett misstag och att Klimat-Greta lånat tröjan av henne. Bara att bild på Marlene i tröjan inte har samma halsskärning som tröjan Klimat-Greta poserar i, dvs. två olika tröjor.

  Är det en slump att klimat-hysteri-skeptiker är personer som oftast har ett frihetligt sinnelag medan klimat-hysterikerna oftast är vänsterblivna personer? Är det även en slump att klimat-hysteri-skeptiker ofta kan ange fakta om klimatet, medan vänsterblivna oftast inte kan ange några fakta överhuvud taget om klimatet – eller sådana så kallade fakta som sedan länge är vederlagda?

  Och, det lustiga är att detta inte bara gäller klimatet utan så många andra områden också.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det kanske är så enkelt som att sanningen är vänsterns värsta fiende?

  • Åke Sundström skriver:

   Hur blind kan man vara, Göran, inför det faktum att klimathysterin omfamnas även av samtliga förment borgerliga partier. Vilket förstås är mer anmärkningsvärt än att socialister gillar socialism (t ex i form av klimatnojan).

 3. Göran skriver:

  Nu har Donald Trump lyckats utse en ny FN-amassadör, Kelly Craft, för USA som inte har anslutit sig till klimat-hysteri-rörelsen.

  https://www.friatider.se/usas-nya-kvinna-i-fn-misst-nks-inte-tro-p-klimatlarmen

  • Mats Jangdal skriver:

   Låter bra det, rätt och rimligt!

  • Åke Sundström skriver:

   Räcker misstanken? Betyg får väl anstå tills vi hört henne i sin nya position tala klarspråk om FN:s klimatbyrå, alla dessa lögners ursprung (om än med hjälp av korrupta ”forskare).

   Alla förmenta skeptiker är inte att lita på, som vi lärt av Bengtsson-affären och av Stockholmsinitiativet, som i första hand oroat sig för att vindkraften sätter krokben för klubbens favorit, kärnkraften, och just därför inte låtsas förstå (i motsats till dig) att ett nej till alarmisten och slopade straffskatter på fossila bränslen sätter slutpunkten för Erlanders stolta 12-reaktorsprogram, det som – vem har glömt det?- skulle rädda oss från backstugornas återkomst.

 4. Mats Persson skriver:

  Hej Mats!
  Jag håller på att läsa Bengtssons bok och har fått samma intryck som du här beskriver. Han försöker utbilda oss om att spå väder men har absolut inga förklaringar till vad som styr klimatet. Jag blir mycket besviken på hans bok och hade tänkt skriva till dig och och fråga hur du uppfattat den. Jag gjorde samma reflektion som du om CO2:s uppehållstid i atmosfären när jag läste hans påståenden. Han är rätt ängslig för att bli avslöjad att inte ha någon specialkunskap om vad som styr klimatet. Han kommer nog aldrig mer att svara dig Mats. Han blev ganska skakad av diskussionen med dig. Nu försöker han välja en lagomväg så att ingen ifrågasätter honom men samtidigt försöker han behålla sin expertstatus.

  • Mats Jangdal skriver:

   Skönt att få bekräftat att jag inte är ensam om den synen på vad B säger.
   Det känns som att det finns en liten chans att bubblan brister i MSM. Undrar om det då blir som en pyspunka där de försiktigt släpper ämnet, eller om det finns personer inom kåren som väntat på sin chans och kommer att väsnas och peka ut oseriösa kollegor?

   • Åke Sundström skriver:

    Nåja, helt ensam har du väl inte varit? Men visst kommer bubblan att spricka. Pyspunkta är väl det troligaste alternativet, för det finns ju ingen uppsjö av seriösa forskare som har anledning att peka ut några oseriösa kollegor? Deras eget tigande är ju väl så föraktligt som andras aktiva medlöperi.

    • Mats Jangdal skriver:

     Självklart har jag inte varit och är inte helt ensam. Jag känner och känner till flera, många rent av, som uttalat skepsis mot klimathotet. Men när man träffar klimathotstroende, då har aldrig hört talas om en enda människa med avvikande åsikt. De försöker framställa det som om jag är helt ensam. Man kan bli lite trött på dem.

     Jag tänkte på journalistkåren och om där finns folk som inte vågat säga sin mening, men som i ett ändrat medieklimat vågar höja rösten.

     • Åke Sundström skriver:

      Naturligvis visste jag att vi inte är ensamma, men visst kan väl andra än de mångåriga följarna behöva bli informerade om den saken. Och jag gissar att du håller med om att än interna uppgörelser bland alarmisterna är osannolika, när väl lögnbubblan spricker? Bedragare, i synnerhet de politiska och ekonomiska, brukar hålla ihop i vått och torrt. När sa någon avsutten minister någonsin ett enda knyst om Estonialögnen? Bildt och Carlsson i armkrok, vem öppnar då sin lilla trut?

 5. Tege Tornvall skriver:

  Miljöpartisten Hans Sternlyckes ”recension” är häpnadsväckande illa skriven. Det framgår sällan om det är hans eller Lennart Bengtssons åsikter. Men det tycks mest vara hans. Han behärskar inte korrekt citatteknik och är allt för ivrig att polemisera mot Bengtsson.

  Sternlycke är sällsynt illa lämpad som recensent. Ivrig förespråkare för höghastighetståg trots gedigna skäl emot. Hur i all sin dar kan NewsVoice släppa fram sådan smörja?

  • Åke Sundström skriver:

   Varför skulle en opponent vara ”illa lämpad som recensent”? Och varför är det så fel att ”ivrigt polemisera mot Lennart Bengtssons åsikter”? Den enda orsak jag kan komma på är att både recensenten och jag drar andra slutsatser än du om kärnkraften. Och har mer på fötterna i det ämnet. Jämfört med MP:s språkrör är Sternlyckes f ö närmast en liberal rebell, med personer som honom i spetsen skulle de Gröna upphöra att vara en lika jättetung kvarnsten runt medborgarnas nedtyngda axlar som nu.

   Däremot har Hans fel om höghastighetstågen, men det har ju alla våra politiska partier. Vilka är emot? Alla jamsar med därför att snabbtåget är granne med klimathysterin. Men så är också skälen FÖR att unna kärnkraften en välförtjänt sotdöd i stillhet, utan fler inslag av konstgjord andning i pappa statens knä.

   I trafiken är det bättre med flyg, bilar och resurssnåla långfärdsbussar av Greyhound-modell – som i dag är FÖRBJUDNA! Se där, ännu en galenskap i grönvänsterns och den passiva borgerlighetens förfärande spår.

 6. Errbe skriver:

  På avstånd kan jag se att LB inte alls har de talanger som krävs för att lyckas som en riktig ”forskare”: Nyfikenhet, öppenhet och logik. I flera sammanhang har han fått frågan VAD som bevisar koldioxidens verkan på klimatet. Då har han satt sig på sina höga hästar som den auktoritet man alltid skall tro på och hänvisat till 1800-talets forskare, som emellertid aldrig bevisade någon verkan i atmosfären, men spekulerade om en möjlig ”växthuseffekt”.

  Hade han haft en sund nyfikenhet, skulle han naturligtvis ha frågat skeptikerna vad de grundar sin skepsis på och sedan diskuterat fakta. Men hans prestige tillåter inte det.

  Nästan komiskt är det att den annars omdömesgille Lars Bern utnämnt honom till ”Sveriges mest meriterade klimatforskare”, samtidigt som han tar heder och ära av alarmisterna. Det är ju bland dessa och av dessa han fått sina ”meriter”, d.v.s positioner och uppdrag.

  Sådana meriter är närmast diskvalificerande i fråga om riktig forskning. Och som sagt, han har inte visat sig vara ”forskare”. Såvitt jag förstått har hans ”meriter” mest varit administrativa uppgifter.

  • Mats Persson skriver:

   Japp, stämmer bra det.

  • Sten-Arne Persson skriver:

   Åter igen ett bevis på devisen att prestigen är sanningens fiende nummer ett, tillsammans med maktens sponsring av de ryggradslösa. Att ha sålt sin heder och själ kan bli tungt att bära på, på ålderns höst för den som låtit sig säljas till mammon. Det är bara sanningen som kan göra oss fria även om sanningssägaren beklagligtvis mister livet på kuppen. Våldet i Sverige har verkligen eskalerat som det heter nu för tiden. Jag ser inga tendenser till att nuvarande regering skall ändra på detta förhållande.

   • Åke Sundström skriver:

    .. och inte heller nuvarande opposition, men ändra en hel del skulle däremot den konservativa M+KD-regering som Kristersson vägrat att bilda, trots att den blivit en realitet om bara denne K haft kurage att växla några ord med kungamakare Åkesson. Kristersson är de i särklass värste skurken i dagens politik, en demokratins skamlösa dödgrävare.

   • Åke Sundström skriver:

    Håller alla med? Om Kristersson som demokratins dödgrävare nummer ett? Ingen som tycker att SD är ett gäng man inte bör samtala med? Utmärkt i så fall. För visst är det ett brott mot principen en allas lika rätt, att i praktiken ogiltigförklara var femte väljares åsikter!

 7. Sten-Arne Persson skriver:

  Åke Instämmer till fullo.
  Såg just att Google stängt ner Swebbtv och även SD:s reportage från Lannabadet i Lekebergs kommun i Örebro Län. Där har invandrarungdomar bussats ut från Vivalla i Örebro och dessa har trakasserat ortsbefolkningen i sex år så att de inte får sova på nätterna och denna kulturberikning har fullständigt fått härja fritt. Länken har varit inlagd på Frihetsportalen. Ortsbefolkningen har inte fått någon som helst hjälp av kommunledningen. Under dessa första 6 år enligt SD:s reportage förra året. Polisen hade inte heller kommit till ortsbefolkningens hjälp trots att de ringde flera gånger i veckan. De som bor i området är helt förtvivlade enligt reportaget. Många av dem ville flytta därifrån men hade inte råd eftersom deras fastigheter blivit värdelösa, då ingen vettig människa vill köpa deras fastigheter i dagens läge. När intervjuaren ringde upp Kommunordföranden Wendela Thorstensson C, så vägrade hon att diskutera med honom eftersom han röstade på SD.
  I år är sjunde året som Lannabadet ockuperats av muslimska invandrare från Örebro.

  Såg just att Google stängt ner Swebbtv och även SD:s reportage från Lannabadet i Lekebergs kommun i Örebro Län. Där har invandrarungdomar bussats ut från Vivalla i Örebro och dessa har trakasserat ortsbefolkningen i sex år så att de inte får sova på nätterna och denna kulturberikning har fullständigt fått härja fritt. Länken har varit inlagd på Frihetsportalen. Ortsbefolkningen har inte fått någon som helst hjälp av kommunledningen. Under dessa första 6 år enligt SD:s reportage förra året. Polisen hade inte heller kommit till ortsbefolkningens hjälp trots att de ringde flera gånger i veckan. De som bor i området är helt förtvivlade enligt reportaget. Många av dem ville flytta därifrån men hade inte råd eftersom deras fastigheter blivit värdelösa, då ingen vettig människa vill köpa deras fastigheter i dagens läge. När intervjuaren ringde upp Kommunordföranden Wendela Thorstensson C, så vägrade hon att diskutera med honom eftersom han röstade på SD.
  I år är sjunde året som Lannabadet ockuperats av muslimska invandrare från Örebro.
  https://www.google.com/searchrlz=1C1CHBD_svSE775SE775&q=lanna+badet&sa=X&ved=2ahUKEwi3xuf7i-XjAhWpxIsKHQXbC_wQ1QIoB3oECAoQCA&biw=1280&bih=578

  Yttrandefriheten står inte särskilt högt i kurs i Sverige.

 8. Sten-Arne Persson skriver:

  Det ser ut som att även länken ovan är borttagen. Censuren tycks gå på högvarv.
  Gå gärna in ock kolla på vad som går att få fram av sökordet Lannabadet Lekebergs kommun när det gäller ordningen runt badplatsen för närvarande.

  • Mats Jangdal skriver:

   Skrämmande! När kommer gestapo och för bort oss misshagliga individer till okänd ort och förnekar kännedom om vår existens?

   • Sten-Arne Persson skriver:

    Efter att Örebropolisen och kommunledningen i Lekebergs kommun under de sex föregående åren har blundat för ortsbefolkningens problem runt Lannabadet dyker denna länk upp
    https://lekeberg.se/nyheter/informationomlannabadgruva.5.7ab85f3816395eda320daa5d.html
    som ska få oss att tro att allt plötsligt har ordnat sig för den bofasta befolkningen runt Lannabadet.

    Hur förklaras att terrorn fortfarande för det sjunde året inte har lösts av samhällets funktionärer, massmedias och politikers snack om värdegrunder. Detta är en skandal av stora mått vilket verifierats av att Youtubekanalen från förra året med SD:s intervju med berörda boende i området har släckts ner precis som skett med Swebbtv. Hur mycket mer har censurerats bort som vi ännu inte känner till?

    Hur många oppositionella har inte polisanmälts för hatbrott på nätet av statsavlönade så kallade näthatsgranskare, och sedan blivit dömda för sina åsikters skull till hatbrott i våra Dumstolar . En före detta polis är avlönad som näthatsgranskare trots att han vanskött sina egna köttdjur (Jakar) så att de dött av svält samtidigt som han hållit sig undan från rättvisan tills brottet preskriberats. Statligt avlönat angiveri av oppositionella för sina välgrundade åsikter hör inte hemma i en rättsstat.

    I Sverige förnedras ung och gammal på detta sätt. Man gör snart vad som helst för att tysta opposition från svenska medborgare medan invandrade muslimer får vräka ur sig precis vad som helst mot oss ”otrogna”. De muslimer som deltagit i våldtäkter och massmord på ”otrogna” i Syrien och andra ställen till och med får komma tillbaka till Sverige fast de i tid och otid hotar att döda alla otrogna och dessutom verkställer hoten. De kristna ute i världen vet vad det betyder att vara otrogen mot Islam i länder där Islam dominerar. Dags för regering och riksdag att förlägga semestern till Lannabadet i Lekebergs kommun och ta del av kulturlivet där.

  • Åke Sundström skriver:

   Nu är väl ändå alla gränser passerade? När Google stänger ner oförargliga, men förstås maktirriterande, SwebbTV! Nu handlar det inte längre om att blockera eventuella nazister utan om en censur av sakliga analyser rörande migration, klimatpolitik mm. Den dagen trodde jag mig nog aldrig behöva uppleva.

   Var finns då yttrandefrihetens vänner? Saknas snara protester i SvD och DN eller från våra statsvetare är Storebrorsstaten ett väletablerat faktum. Med intelligentian som möjliggörare, precis som i Berlin på 30-talet. Har professorerna ingenting lärt och ingenting förstått? Springer ALLA politiska ärenden?

   Det allvarliga i situationen kan nog inte överdrivas. Och vilken centerpartiledare kan klandra småpåvar som partimedlemmen i Örebro, som vägrar att prata med kommunmedlemmar som röstat på SD? Precis som Lööf själv!

   Där har Kristersson en konkurrent i striden om värste skurk, men i kraft av sitt partis storlek och frihetliga ideologi menar jag att den förstnämnde har ett större ansvar än centerledaren. Men visst skall dessa folkefiender kunna stoppas innan det blir dags för Gestapobesök, som Mats varnade för i morse. Det är mörkast strax före gryningen.

   • Mats Jangdal skriver:

    Jag har lagt upp en ny artikel idag till stöd för Swebb-Tv, även på Twitter. De är avstängda från YT enligt skylt på kanalen för hatretorik. Men kanalen kan ses i alla länder utom Sverige.
    Alltså är det svenska regeringen (Morgan ”trädgårdstomten” Johansson som beordrat stängningen.

    John F. Kennedy sa ungefär att det som gör fredliga förändringar omöjliga, gör blodiga revolutioner ofrånkomliga.
    Nu har de, för att citera en annan kändis, skitit i det blå skåpet!

    • Åke Sundström skriver:

     Jo, vi närmar oss det stadiet – om inte partierna väldigt snart enas om att återställa yttrandefriheten och ett demokratiskt styre.

 9. Martin Vinranke skriver:

  Läste Lennart Bengtsson inlägg 2019-06-07 06:51
  Ang uträkningen om Solens instrålade effekt mot jordytan.
  Han skriver 340W/m2 vilket är fel!!
  Det skall vara 1340 W/m2 varav det landar ca 1000 W/m2 , själv har jag mätt upp 1120 W/m2 Furnance creek Death Walley, USA:
  Genomsnitts strålningen kan ni läsa om på Wikipedia.

  340 W/m2 är FEL FEL och jag tror att det är ett misstag från Lennarts sida, inte avsiktligt…
  Martin Vinranke

Kommentarer är stängda.