Vinden vänder

Glappet mellan svenska folkets åsikt om klimatet och maktelitens åsikt blir allt större. Trots medströmsmedias intensiva propaganda för klimathotet och den mer eller mindre öppna kampanjen för att ge Nobels Fredspris till Greta, minskar svenska folkets tilltro till beskrivningen.

I Yougovs senaste undersökning, där 30.000 människor i 28 länder tillfrågats, har svenskarnas tro på klimathotet som enbart orsakat av människan sjunkit till tredje sist av de 28 länderna, med 36%. Medan de som tror att vi delvis påverkar klimatet utgör 48%. En grupp som denna kan i princip få vilken storlek som helst, så den uppgiften är mer svårtolkad än ”hardcore”-gruppen som tror att människan är ensam eller huvudsakligen skyldig.

Vi skeptiker har också fått fram budskapet att klimatförändringarna inte kommer märkas särskilt mycket, samt att vi i Sverige inte kan göra särskilt mycket åt saken. Drastiska åtgärder behövs inte. Dessa svar är anmärkningsvärda både eftersom undersökningens frågor är ställda som om allvarliga eller katastrofala förändringar är ett faktum. Den är rent av alarmistisk och aktivisitisk i sin ton. Man har inte ställt öppna frågor av typen behöver vi göra något. Istället har man ställt frågan vem eller vilka som behöver göra något, vilket ju visar upp en helt annan världsbild. Samt för att vår MSM också sprider detta budskap. Svenskarna tillhör numera de som är minst benägna att instämma i detta. Mycket glädjande!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Vinden vänder

 1. Dandersan skriver:

  Haven stiger i allt snabbare takt är ett av gårdagens uttalande. Check:
  https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends_station.shtml?plot=50yr&id=120-022

  Behåller min skeptiska inställning och betraktar spektaklet som ett gigantiskt försök att förändra världen genom osanningar, halvsanningar och överdriven tilltro till modellkörningar.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Eller det klassiska uttrycket;
   ”Lögn…….förbannad lögn….. och ..statistik”.

   Hör precis på ”ekot” hur det självklara förhållandet om brytning av jordartsmetaller skiljer sig åt länder emellan, konstateras av en ”forskare” på sgu.

   Det skall mycket till innan ”polletten trillar ned” ibland.

   Så sakteliga kommer folk att förstå att det finns inga ”gratisluncher”, ej heller när det gäller en elbil.

 2. Jan Andersson skriver:

  Jag har under de senaste åren inte snackat med en enda mansperson som gillar utvecklingen i Sverige. Kvinnorna är däremot tveksamma eftersom de ärligt inte kan föreställa sig att folk i TV-rutan verkligen sitter och ljuger utan att blinka.

  Så jag är inte det minsta förvånad. Gör gärna fler undersökningar utanför Stockholm; alla tillfrågade kommer att säga att det pekar åt helvete.

 3. Göran skriver:

  Jag såg en artikel där de larmade om att haven hade stigit 5 millimeter på fem år. Ja, det är den normala stigningen eller till och med under den. Alarmisterna kan skriva vad de vill och få det till en katastrofutveckling.

 4. Åke Sundström skriver:

  Visst verkar opinionsvinden ha börjat vända, men i politiken råder status quo eller snarare en förstärkning av fördumningstrenden. För vad annat är hajken kring vår kaxiga 16-åring? Fast det är förstås de alarmistiska professorerna som förlett henne och hennes föräldrar som är spektaklets möjliggörare.

  Så låt oss strunta i Greta, och för delen även i ett korrupt FN, det är de dolda pianisterna bakom den mediala uppståndelsen som ilskan bör riktas mot. D v s vår kungliga intelligentia, KVA, när det gäller naturvetenskapen och våra ekonomiprofessorer plus läroboksförfattaren Klas Eklund, när det gäller de ekonomiska analyserna.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  En professor tillika ”glaciolog” framträdde på TV nyheterna igår och skulle förklara havsnivåhöjningarna. Inte ett ord om vad vetenskapen säger men han var väl anpassad till de för tillfället sittande politikerna.
  Till och med min ytterst försiktiga hustru gapade av förvåning över det intetsägande budskapet.

Kommentarer är stängda.