FN måste styras med järnhand

Kina är väl en gökunge i det internationella sällskapet. De har undantag från Parisöverenskommelsen och får släppa ut obegränsat med koldioxid utan att betala något. Därför bygger de kolkraftverk hejvilt för att försörja sin industri med el. Den industrin producerar varor som de ska exportera. FN subventionerar frakt från Kina till västvärlden så kraftigt att det är billigare att skicka varor till Europa än inom Europa.

Låter det som en bra ordning för att få bukt med arbetslösheten i ett Europa som aningslöst (vi har varit naiva) tagit emot främmande människor som inte vill/kan/får jobba hos oss?
Just när jag skrivit detta kommer det meddelande om att USAs handelskrig med Kina har resulterat i att FN ändrar subventionen till Kinas exportkostnader. Om det bara är en sänkning av beloppet eller ett helt borttagande av subventionen har jag inte hört.

Inte heller har jag hört svensk media tacka Trump för att han stått på sig i denna fråga och fått till en ändring till det bättre. Tack Donald Trump för att du försvarar frihandel på lika villkor! Nej, det har inget medströmsmedia sagt ännu.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på FN måste styras med järnhand

 1. Dandersan skriver:

  Jo jag hörde att frakten från Kina skall kosta mer i fortsättningen.
  Rimligt!

  • Dandersan skriver:

   Men inget tack till Tump-vilket du ville se.
   Tack Trump.
   Tack för att du ifrågasätter mycket av det som andra ser som oundvikligt.
   Klimatkaos, migration, flytt av industrin, krig på annans mark osv.
   Tacksamheten är stor.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Swebbtv vågar tala om saker på ett begripligt sätt även om man har avvikande synpunkter.
  Fjärde statsmakten 20 med Lars Bern om FN-mötet, IPCC skrämsel i SVT mm
  https://www.youtube.com/watch?v=taWfmJKU-a0#action=share

  • Göran skriver:

   Lars Bern leker med koldioxiden. När det passar, påverkar den inte klimatet något, men när klimatalarmisterna flyger då har flygets koldioxidavtryck stor påverkan på klimatet.

   Snack. Flyget påverkar inte klimatet det minsta och inte jordens temperatur heller.

 3. Dan Ahlmark skriver:

  Det är helt korrekt, att den export från Kina, som går genom posten, subventionerats och att detta nu avslutas beträffande i alla fall USA. Den internationella postsammanslutningen ligger idag inom FNs ramar men kunde lika gärna vara självständig. Denna fråga visar bara hur FN favoriserar globalism och ger utvecklingsländer favörer. Värre är att FN nu i många andra – den nu mest brännande är klimatfrågan – visar att FN numera är ett h o t mot fria nationalstater. För den som vill förkovra sig i hur och varför organisationen blivit farlig och vad man därför bör göra, har jag skrivit fyra artiklar:

  # FN – ETT HOT MOT NATIONALSTATERNA I VÄST
  Publicerad 181024 https://www.nyatider.nu/fn-ett-hot-mot-nationalstater-i-vast/

  # ETT DEMOKRATIERNAS FÖRENTA NATIONER
  Publicerad v.47 2018: https://www.nyatider.nu/ett-demokratiernas-forenta-nationerna/

  # VARFÖR SVERIGE BÖR LÄMNA FÖRENTA NATIONERNA
  Publicerad 181220: https://nyadagbladet.se/kronikor/varfor-sverige-bor-lamna-forenta-nationerna/

  # FÖRENTA NATIONERNA HAR ALLTFÖR MÅNGA MOTBJUDANDE MEDLEMSSTATER
  Publicerad 190909: https://nyadagbladet.se/kronikor/fn-har-alltfor-manga-motbjudande-medlemsstater/

  • Göran skriver:

   FN är skapat av globalisterna.

   • Åke Sundström skriver:

    Detta är vänsterns vantolkning. Dan har mer rätt, när han i sitt inlägg skriver att FN ”numera är ett hot mot fria nationalstater”. Sådana styrs inte av några ”globalister”.

    Men även Dan använder tyvärr den luddiga termen globalism, som i likhet med bofinken kan se ut lite hur som helst. Enligt gängse terminologi är globalism en synonym till frihandel, men i det orwellska nyspråket handlar det om de kallade oligarkernas påstådda inflytande, som Lars Bern överdriver och som för övrigt är irrelevant, eftersom ansvaret alltid ligger hos de politiska beslutsfattarna, oberoende vem eller vilka de väljer att lyssna på.

    • Göran skriver:

     Åke, kan du ta och definiera globalisterna i din värld? Jag använder globalisterna bara som en generell term.

     Det finns olika slags globalister och enklast kan vi dela in dem i tre varianter: 1) Socialisterna, 2) Politikerna, och 3) Makt.

     Globalism har inget med frihandel att göra. Vi skulle kunna kalla några för monopolglobalister. I stort företag som vill ha monopolställning, inte bara i sitt eget land utan i hela världen. Dessa vill inte ha någon frihandel. Det är något som Lars Bern inte förstår. Alla frihandelsavtal som skapas är så komplicerade att de endast kan kallas för ofrihandelsavtal. Fri handel behöver inge statliga avtal eller överstatliga avtal.

     FN är skapat av privata förmögenheter som vill ha makt.

 4. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  ”Greta scenario” means $20,000/t copper, says Bernstein Research

  Utdrag:

  ”To achieve complete decarbonisation by 2025, the “Greta Thunberg Scenario”, the price of copper would need to increase to $20,000/t or higher, research by Bernstein has found – and even the more modest goal of meeting existing emissions targets would require a 40% uplift”

  https://www.mining-journal.com/copper-news/news/1372635/-greta-scenario-means-usd20-000-t-copper-says-bernstein

  Mvh,

 5. Åke Sundström skriver:

  Nej, FN behöver inte styras med järnhand, FN behöver skrotas. Alla vet att det så kallade världssamfundet inte längre fyller någon konstruktiv funktion i en tid när världsfreden garanteras av USA:s kärnvapenparaply. Och småkrigen har ju FN hittills alltid struntat i eller misslyckats med. Ruanda är praktexemplet. I övrigt är FN en välståndsförstörande planekonomisk hydra. Precis som de delar av Europas ekonomi som styrs av Brysselbyråkratin, inte av köpare och säljare på fria marknader.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jo, skrotning är alternativet. Jag återkommer om FN nästa vecka.

  • Göran skriver:

   Bra text Åke, men jag tror inte folk i gemen förstår det. En gång såg jag två unga tjejer stå och promota något för FN. Jag frågade dom de visste att majoriteten av FN:s medlemsländer är diktaturer. Där förstörde jag deras dag. Men poängen är att de struntar i det utan fortsätter att låtsas vara goda i sina totalt meningslösa projekt.

   Det är samma med klimatet. Många säger att man måste börja någon stans. Börja på vad? En totalt meningslös resa utan något mål. Ja, du vet, oavsett hur många skatter det bli på koldioxid kommer människans utsläpp att öka med 1 % varje år.

 6. Göran skriver:

  USA har de lägsta siffrorna för tillverkningsindustrin på 10 år. Är Donald Trumps ekonomi så bra? Det mesta är lånefinansierat.

Kommentarer är stängda.