NRA terror?

Är det terror när privatpersoner av kött och blod äger enkla skjutvapen för målskjutning, jakt och kanske självförsvar. Eller är det terror när stater och big-tech företag bygger AI-robotar med all den teknologi som idag är möjlig för att utan risk för staten eller robotoperatören välja ut enskilda dissidenter att avlivas på effektivast möjliga sätt?

Var får jag sådana tankar ifrån?
Staden San Fransisco i Kalifornien har i ett uttalat att de betraktar den amerikanska vapenägarorganisationen NRA som en terroristorganisation, helt enkelt för att försvarar och förespråkar medborgarnas rätt att äga och bära vapen.

Robotutvecklingen har nu kommit så långt i precision och pålitlighet att vapenbestyckade robotar med AI-liknande program kan fatta egna beslut på om, när, vad och hur de skjuta på tillgängliga mål.

I Kina har program för ansiktsigenkänning kommit så långt att de med kameror med 500 megapixels upplösning kan identifiera enskilda personer i en folkmassa på tusentals. Kombinerat med databaser används systemet redan för att medborgarna olika tillgång till olika delar av välfärdsstaten, eller reglera tillgänglighet till transportmedel, beroende på hur nyttiga de är för staten.

Systemet kan också exempelvis användas för att på en storbildsskärm i gatumiljön peka ut en enskild individ i massan och säga att den här personen är folkets fiende. Men de skulle också kunna ge en beväpnad robot order att ”eliminera” varje person som motsvarar vissa kriterier så snart en sådan identifierats.

Många politiker ropar idag på att vi måste avväpna gängen. Men vilket beväpnat gäng är det som utgör störst fara för den vanlige medborgaren?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på NRA terror?

 1. Jan Andersson skriver:

  Boxning kallades The Noble Art of Self Defence och kunde för länge sedan vara intressant att titta på som sport, men har idag urartat till oigenkännlighet och liknar kanske mest gladiatorkamperna i det dekadenta Rom med en skränande mobb som publik. Har den amerikanska vapenkulturen utvecklats på samma negativa sätt kan jag förstå kritiken, men jag tror inte att det är sant.

  Däremot kan man fundera på varför en privatperson vill köpa ett automatvapen.

  Min fru har köpt en vattenpistol för att spruta på grannens katt, på inrådan av grannen själv. ”Annars skiter han överallt”.

 2. Jan Suhr skriver:

  Snart är Skynet en verklighet
  https://en.wikipedia.org/wiki/Skynet_(Terminator)

 3. Göran skriver:

  I Japan är AI och robotar fokuserad på att vara sociala, främst ett sätt för den älder befolkningen. Hemtjänst-robotar skulle man kunna säga.

  I väst är det tvärtom på ett sätt. Utvecklingen är fokuserad på kontroll där polisrobotar ingår.

  Tänk er Rockefeller, Romklubben, Bilderbergruppen och alla andra, hur de kommer att kunna kontrollera oss livegna med AI och robotar. Företag som Google, Facebook och Amazon tar stormsteg på detta område.

  Dessa företag håller på att bygga upp digitala modeller av dig. Amazon vill veta vad du vill köpa. Du behöver bara nämna till någon vad du vill ha och nästa dag ligger det ett paket från Amazon utanför din dörr med det du hade pratat med din vän om. Du kan välja att betala för paketet eller skicka tillbaka det. Amazon räknar med att det lönar sig om bara 5 % skickas tillbaka.

  Och dessa företag arbetar med stater för att kontrollera dig, övervaka dig och nästa steg blir att straffa dig. Observera att de förmodligen även kommer att använda omvänd bevisföring. Har du inte ett facebook-konto, då är det något som inte står rätt till, ska du då ha tillgång till A, B eller …? Idag har vi i princip redan det eftersom t.ex. Bank-ID kräver att du har vissa operativsystem. Jag har t.ex. Linux på min dator och kan inte ha Bank-ID på den. Det går bra med mobilt Bank-ID, men i princip skulle jag kunna stängas ute från alla ställen som kräver Bank-ID, om jag inte rättar in mig i ledet och installerar Windows, som skickar massor av information från min dator till Microsoft. Likadant med Android-telefoner som skickar iväg tonvis med data till Google.

  Vi håller på att utveckla riktiga skitsamhällen, där vi alla kommer att vara som slavar. Vi kan nog gå och komma som vi vill, men den största begränsningen kommer att vara mental och sådant förändrar en persons hjärna. Jag gissar att framtidsmänniskan äter piller och åter piller mot en massa depritions- och ångestsjukdomar.

  • Jan Andersson skriver:

   Du glömde att mellan Amazon och min brevlåda finns PostNord och DHL. Ingen av dessa vill egentligen dela ut några paket alls. Det är den enda slutsats jag kan dra efter mer och mer krångel från båda dessa.

   • Göran skriver:

    Amazon lär nog starta eget speditionsföretag. Kina kommer nog snart in i Sverige med eget speditionsföretag.

    Jag delar din uppfattning om åtminstone PostNord. DHL har jag för lite uppfattning om. Dock Tyska Statens Postföretag.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Så vitt jag vet finns det ingenstans i den svenska Regeringsformen där det står att politikerna skall eller är tvungna att skydda medborgarens okränkbara RÄTT till LIVET.
  Svenska medborgare sålde sin rätt till LIV för ett socialistiskt VÅLDSMONOPOL som samma socialister inte kan upprätthålla. Tvärtemot, nu använder sig socialisterna av främmande individer för att förgöra den svenska folkstammen.
  Socialistiska politiker utgör utan tvekan den största faran för Sverige.
  Här är en av dem: https://samnytt.se/ylva-johansson-s-underkand-som-eu-kommissionar/

 5. Göran skriver:

  Hur kommer det sig att de är så väldigt få personer som förstår vilka negativa konsekvenser det får om man begränsar individens frihet? Jag tror det bara är några tiondels procent av en befolkning som förstår det.

  I Kina tror kineserna att det är den kommunistiska regeringen som har höjt levnadsstandarden i landet och att kommunism är bättre än kapitalism (fria människor, fria val och fri handel). Ungdomarna som växer upp i Kina har inte varit med om den eländiga tiden så de förstår ingenting.

  Det är nog samma sak i Sverige. Ungdomar idag tror att vi inte skulle ha mat i ICA-butiken om det inte vore för staten. I Värmland finns det inget slakteri. Ingen verkar förstå konsekvensen av det.

Kommentarer är stängda.