Tvetungade politiker kräver tvetungad media

Det är inte allt politiker säger som betyder det som det låter som om de säger. När Margrete Vestager vill ha en mediakår som är oberoende och proeuropeisk, menar hon egentligen ha en som hyllar invandring från MENA och förringar värdet av europeisk kultur.


När hon vill ha en mediakår som bedriver undersökande journalistik, är det inte de etablerade politikerna i Bryssel eller nationella parlament som ska undersökas. Nej, det är den allmänhet och de politiker som utmanar dessa som ska nagelfaras i hopp om att hitta något komprometterande.

Hon prisar eu-vänliga publikationer som Euractive. Sådana som egentligeninte är annat än propagandaorgan för i första hand EUs byråkrati, i andra hand för den av vänstern föredragna lobbyismen och först i tredje hand EUs politiker. Europas folk är det ingen som bryr sig om i den världen.


“We need independent, unbiased and hopefully pro-European media because this combination is critical […] open and investigative press that works to convey a message,” said Vestager, Executive Vice President-Designate of the European Commission for a Europe fit for the Digital Age from 2019.

De mörka krafterna i Europa kompletteras av Angela Merkels krav på inskränkt yttrandefrihet, för att skydda friheten. Halleluja!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Tvetungade politiker kräver tvetungad media

 1. Dandersan skriver:

  Det var hon som dömde IT jättar verksamma på Irland till jätteböter, men böter som inte Irland ville driva in.
  Till skillnad från denna dam så kan Irlands regering se fördelar med en närvaro av IT jättarna även om de inte beskattas.
  Det hade varit mer relevant om de olika ländernas skatter granskades. Men det ingår inte i EUs mandat.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  ”Uuugggh, den vita kvinnan talar med kluven tunga, Uuuuggghhhh.”

  Uppsnappat i samtal mellan infödingar i Götaland.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Vestager har en enda dröm som tärt på henne de senaste 30 åren.
  Att få lov att plundra Kamprad familjen på alla besparingarna.
  Hon anser att den självverksamhet konsumenterna åstadkommit genom att skruva ihop möblerna skull beskattas och avgiftsbeläggas.
  Hon var fräck nog att starta sin hatkampanj redan innan Ingvar Kamprad lämnat sitt jordiska liv.

 4. Niklas skriver:

  Är det alltså tänkt att denna ”fria” press ska vara lika vinklad som SR/SVT var angående den stora flyktingkrisen för ca 5 år sedan? För visst var det så att SR/SVT hade uttryckliga direktiv att framställa flyktingmottagandet i dtt positivt ljus (vilket Mats förtjänstfullt tog upp i ett gammalt blogginlägg).

Kommentarer är stängda.