Klimatdiktaturen rycker närmare

Tisdag den 17 december presenterade klimat- och miljöminister Isabella Lövin regeringen och samarbetspartierna C och Ls gemena strategi för införande av klimatdiktatur. En mycket kort pressrelease hade skickats ut i förväg och en debattartikel skickats ut till landets tidningar och nyhetsbyråer. Den finns nedan som pdf.


Lövin höll en kort presentation och visade några powerpointbilder. Den presentationen ligger inte på regeringens hemsida när jag skriver detta, men de klippte in alla utom en bilder i videoutsändningen. Det är därifrån jag kopierat dem till den pdf som också finns nedan. Bildkvaliteten är sämre än vanligt på grund av detta förfarande.


Regeringen brukar lägga upp presentationer och propositioner på hemsidan. Har man avstått för att minska väljarna möjlighet att läsa och kommentera? Godkänd media har tillgång till presentationen.


Nå, vad ville då Lövin få sagt? Min rubrik säger vad hon inte sa, men vad jag uppfattade, här är några av de viktigare punkterna:
– Allt som händer i Sverige ska underställas en klimatgranskning innan det får ske.
– Miljöbalken ska få en översyn och tilldelas nya möjligheter att stoppa klimathotsfientlig verksamhet.
– All offentlig verksamhet ska tvingas upphandla med klimatets bästa för ögonen.
– Ett register ska upprättas över alla landets arbetsmaskiner, med målet att de som drivs av fossila bränslen ska stängas för gott.
– All relevant lagstiftning ska ses över med avsikt att få ett klimatpolitiskt genomslag.
– Alla samhällsmål ska ses över och göras förenliga med klimatdogmen.
– Kommuner och regioner ska tvingas genomföra regeringens politik.
– CCS ska bli en stor verksamhet som även ska kunna exporteras.
– All infrastruktur och alla transporter ska nagelfaras och ställas om.
– Sverige ska spela en ledande roll i det internationella klimatarbetet.


Det är sammanlagt 132 punkter på regeringens lista. Den som alltså inte lades fram för allmänheten att begrunda. Jag tycker jag har fog för valet av ordet klimatdiktatur i rubriken. Några förtydliganden av vissa punkter:
– Registrering av alla arbetsmaskiner innebär att Nisse i Byhåla som har en gammal lastmaskin för att ploga snö med, kommer att få den registrerad. Därefter kommer han att bli skyldig att redovisa omfattning på verksamheten, besiktning, krav på åtgärder, sanktionsavgifter mm. till dess han tröttnar och skickar maskinen till metallåtervinning.
– Med all relevant lagstiftning menas all lagstiftning. Men det låter mer kunnigt, och kanske inte så farligt att det bara är relevant lagstiftning som omfattas.
– Att alla samhällsmål ska ses över innebär att demokrati, yttrandefrihet, pressfrihet, frihet att resa och välja färdsätt och mycket annat underställs kravet på nollutsläpp och även ett på heder och samvete instämmande i klimatpolitiken. Nej kravet kommer inte att formuleras så, men kommer att tolkas så.


Denna regeringspropå kommer samtidigt som flera kunniga personer meddelar att det nu är konstaterat att vi går in i en ny period av obefintlig solaktivitet, vilket kommer att göra klimatet kallare. Åtminstone om det fungerar som alla tidigare gånger det varit så.


Vidare har det kommit ytterligare en forskningsrapport som visar att såväl skador som kostnader för extremväder sjunker.
Båda dessa upptäckter kommer att förnekas av alarmisterna till dess de anser att de kan påstå att det är en effekt av deras klimatpolitik.
Så, välkommen till den nya sköna världen, där klimatdiktatur råder. Ingen panik, alla på en gång, Sverige först!

Klimatdiktauren-2019


Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Klimatdiktaturen rycker närmare

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Regeringen “ser med oro” på vad ett val av annan än regeringens politik skulle innebära.
  Det säger väl allt.
  Regeringen är oroliga för kommande val.
  Får vanligt folk möjligheten att rösta om vilken regering de vill ha i en framtid?
  De senaste valen har det ju varit “lite si och så” med det. (DÖ, JÖK,)

  • Jan Andersson skriver:

   Demokratin är konstaterat avskaffad i Sverige. Dataavbrottet förra valet sa allt man behövde veta. Frågan är när SD kommer att förbjudas? Det skulle snabbt lösa ett akut problem för den nuvarande nomenklaturan. Du kan vara helt säker på att just nu filar små partistrateger just på den frågan.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Jo, helt otroligt är det inte att vissa partier kommer att förbjudas.
    Särskilt med tanke på att denna deklaration som avser klimatpolitik, i sin utformning mer påminner om ett utfärdande av undantagstillstånd.

    Den Mp-ledda regeringen uppfattar läget som att vi befinner oss i krig,
    krig mot förintelsen, och då är alla medel tillåtna.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Måste använda en klassisk kommentar: “Instämmer med föregående talare!”

 2. Dandersan skriver:

  Klimat skall gå först, jämställdhet därefter sen miljön sist kommer andra petitesser som ekonomi och genomförbarhet. Det blir säkert inget gjort, vilket ofta är bra, när det gäller politikers insatser.

 3. Jan Andersson skriver:

  Som sagt, det handlar inte alls om klimatet utan om att återinföra sovjetsamhället, den perfekta livsformen för alla obildade i nomenklaturan, som annars hade hänvisats till ett skitjobb på en bakgata. De behöver nu bara lära sig några få rader, säg efter mig: Du skall inga andra gudar hava än Karl Marx.

  Allt som kunde ge Sverige en positiv samhällsutveckling skall regleras för att förbjudas. Nu måste vi göra som invandrarna: strunta blankt i alla regler och bestämmelser. Dags för ett rejält civilmotstånd, det har räddat samhällen förut när makthavana fått hål i huvudet.

 4. Göran skriver:

  Hela klimatpropositionen kan med andra ord sammanfattas med: Sverige ska stängas ned.

  • Jan Andersson skriver:

   Redan på 80-talet hade en del bilar en bakrutestreamer: SISTE SVENSKEN TAR MED SIG FLAGGAN”.

 5. Göran skriver:

  Det ska bli intressant att se hur vägbaserade transporter med lastbil ska lösas. Räkna med att alla leveranser måste bli dyrare. Dels är frågan om en el-lastbil kommer att klara av en hel arbetsdag i t.ex. Stockholms innerstad. Förmodligen ännu värre på landsbygden. Dels hur internationella transporter ska gå till. Ska det byggas stora omlastningsterminaler vid våra gränser? En svensk el-lastbil är beroende av om det går att ladda den när den ger sig iväg utanför Sveriges gränser. Likaså med en inkommande lastbil som inte är el-driven.

 6. Göran skriver:

  Hur miljömuppar tänker. En gång i tiden i USA promotade miljömupparna naturgas. När miljömupparna upptäckte att det gick att tjäna en massa pengar på naturgas, då blev miljömupparna emot naturgas.

  Det lustiga är att det går att tjäna en massa pengar på att promota koldioxidalarm, men miljömupparna tycks inte ha upptäckt det ännu, dvs. att pengarna inom klimathysterin hamnar i elitens fickor.

 7. Mats Jangdal skriver:

  Tror vi har en gemensam bild av att Sverige är i farozonen för en mycket dålig samhällsutveckling.

  • Jan Andersson skriver:

   Utvecklingen bromsade in efter Olof Palmes tillträde 1969, men nu har kräftgången snabbat på. När man fått ner mer an halva slangen i brunnen, löper den av sig själv sista biten. Sedan är det socialistiska experimentet slut även i Sverige, men ingen lärde sig något av det nu heller. Allt som gick snett var förmodligen som alltid “de rikas” fel.

 8. Samuel af Ugglas skriver:

  “– Allt som händer i Sverige ska underställas en klimatgranskning innan det får ske”.

  Vad skall vi äta och när skall vi äta?

  Livsmedelsransoneringen har ju pågått en längre tid. (Produktionsbegränsning)
  Tror inte socialistiska byråkrater och politikerpatrasket är kapabla att producera livsmedel till “svenska folket” vi kan ju inte längre producera de livsmedel som behövs eller efterfrågas.
  Men LRF med Annie Lööf , chefsideologen i spetsen tror att hon skall få överleva med sitt nyfödda barn?

  • Jan Andersson skriver:

   Det var nog en freudiansk felsägning som hamnade på papper utan att någon reagerade, eftersom det lika gärna kunde ha stått så här:

   “Allt som händer i Sverige ska underställas en politisk granskning innan det får ske.
   Granskningen skall utföras av ett av staten utsett anmält organ som bevisat sin förmåga till oberoende bedömning och har rätt värdegrund för sin granskning och tillståndsgivning.
   Dessa organ skall underställas ett nytt departement kallat STASI (STatens Allmänna Samhälls Inspektion) med 8000 anställda på huvudkontoret i Solna som kommer att kosta 25 miljarder SEK färdigbyggt.

   Varje medborgare utom de tio senaste årens invandrare har skyldighet att låta STASI genom sina anmälda organ granska allting innan de företar sig något överhuvudtaget. Ansökan inlämnas tre kalendermånader innan det tilltänkta skeendet tillsammans med anmälningsavgiften 3000 SEK. Det står myndigheten fritt att godkänna eller förkasta varje ansökan utan motivation. Ansökningsavgiften betalas inte tillbaka.”

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Hmm… har du en gård? För du tycks kunna dra paralleller till hur jordbrukspolitiken fungerar… (du vet, det där med “aktivitetskravet” som avgör om man är “aktiv bonde”)

    • Rikard skriver:

     Hej.

     Det är väl en timme i veckan, är det inte så? Eller gäller det bara Af:s verksamhet?

     Rent blindskott, men kanske en jordbrukare skulle kunna driva det som sak att då både en statlig myndighet och regeringen själv anser en timmes aktivitet i veckan räknas som i arbete, så gäller detsamma bönder.

     Det går ju inte för sig i en rättsstat att man använder olika definitioner lite som det passar, tycker jag. Kanske Centrum för Rättvisa och Europadomstolen vore intresserade?

     Eller åtminstone en journalist på en förment borgerlig tidning?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

    • Jan Andersson skriver:

     Ingen gård, men lång erfarenhet från processindustrin av hur tillståndsgivningen fungerar där. Dialog, glöm det.

 9. Niklas skriver:

  “Allt som händer i Sverige ska föregås av en klimatgranskning innan det sker”
  Innebär detta ett allmänt krav på en godkänd KKB (klimatkonsekvenabeskrivning), lika väl som vi idag har krav på en godkänd MKB (miljökonsekvensbeskrivning) innan man får starta ett nytt projekt?

  • Mats Jangdal skriver:

   Det blir så här.
   Först ska en konsekvensbeskrivning enligt klimatdogmen göras. Klarar man den gör man en feministisk jämställdhets analys, inklusive menscertifiering. Klarar man det, går man vidare och kontrollerar mot den socialistiska värdegrunden.
   Har man klarat allt det kan man gå vidare och beskriva själva projektet och dess fördelar i genomförandet samt dess ekonomi.
   Du kommer att behöva köpa professionell konsulthjälp för att få allting rätt vid exempelvis ett bygglov. Som kompensation har byggarean på friggebod/attefallshus utökats med 5 kvadratmeter.

   • Ivar Andersson skriver:

    Hoppas att detta också gäller regering, riksdag, statliga tjänstemän, EU och FN. Slut på klimatmöten om du inte kan cykla dit.

 10. Rikard skriver:

  Hej.

  Det därmed snöplogning och arbetsmaskiner blir skoj.

  Här ute i skogarna, sker mycket av plogning och dylikt antingen på uppdrag av kommun eller relevant myndighet – på så vis kan de ha en mindre maskinpark än annars – där folk använder egna fordon. Även sådant som att ta bort träd längs vägar med mera kan lösas relativt informellt och obyråkratiskt, om de inblandade är lite smidiga.

  Men skall packet i riksdagiset jävlas även med sådant, ja då blir det skoj. Då lär vi få se sådant kul som att man plogar sin egen väg oppifrån gården ner mot landsvägen, eller att man inte har tid när det ligger träd över ledningar och järnväg.

  Behandlingen av frivilliga under de senaste stora bränderna (den 2014 och förra årets i Dalarna) har satt rejäla spår, det hör jag när jag pratar med folk nere i samhället. Attityden är att gäller det någon man känner privat så kan man ställa upp med hjälp, men annars? Om det är bolagsskog eller statens mark? Låt sk*ten brinna, de stjäl så mycket pengar av oss ändå, verkar vara känsloläget.

  Så det kan bli riktigt skoj framöver.

  För att inte tala om hur det blir på Österlen och Söderslätt om det blir snöstormar som 2017! Lös det utan frivilliga, staten.

  Jorå, det blir nog bra det här. Det är inte så många ledningar och broar som behöver väck för att djupfrysa Ståkkålm och Muteborg, trots allt. (Ja, det är så det låter hos en del nu.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 11. Åke Sundström skriver:

  Mer värt att skratta åt än oroas av. Ord, massor av ord som i praktiken ingenting betyder, annat än lite byråkratiskt pappersarbete. En sista dödsryckning innan klimathotsnojan imploderar under tyngden av sin egen absurditet.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Av vad skall vi leva, när skall vi leva och hur skall vi leva?
   LIVSMEDELSRANSONERINGEN kommer äntligen i öppen dager!!!
   Såg ett inslag i Tv 4 idag hur socialisterna i Stockholm försöker dränka Mälardalsbönder och annat gott folk. Man skyller på att ”SLUSSEN” är under ombyggnad.
   Om medborgarna hade haft en aning om hur Löfven/Lööf/Lövin ljugit svenska folket rakt upp i ansiktet.
   Och markägarnas egna representanter LRF är de värsta förrädarna.

  • Jan Andersson skriver:

   Implodera har blivit ett ord fullt av hopp och framtidstro, när man läser om EU:s och FN:s ambitioner, klimataktivisternas och mångkulturens organisationer och det svenska Miljöpartiets ständiga svartmålningar. Vik hädan, implodera!

  • Jan Andersson skriver:

   Föreslår att dessa förslag kallas PROPPAR.

  • En annan Göran skriver:

   Milde skapare. Vem orkar läsa allt det där. Förstår dom själva vad dom skriver?
   Hur många sådana där skrivbordsseglare försörjer vi skattebetalare egentligen?

 12. Olga Sjoeberg skriver:

  Av utbildningsnivån att döma kan R lövarbandet varken skriva själva eller läsa sina alster. I sin iver att utöva klimat makten ligger lövinskan rätt bra til att snart få en hjärnblödning. Hon får svårt att genomdriva och servera det ihopkokade receptet för svenska folket. Sosseriet planer är värre än Stasi diktaturen. Men
  Helt plötsligt tog det ruttna samhället slut 1989. Stasimakthavarna, “med folkets” hjälp försvann. Vi kan kanske se fram emot ett nytt bra år för vårt land.

Kommentarer inaktiverade.