Rockström, Schellnhuber, mfl om Tipping Points

Det publicerades för en tid sedan en artikel i Nature av flera högprofilerade klimatalarmister, se rubriken. Den har sedan citerats som sanning och alibi för mer alarmism och krav på långtgående åtgärder.


Rockis et al. talar om tipping points som medför katastrofal klimatförändring. Men de kan inte ange en mekanism för någon tipping point och inte heller var på en skala (tid, koncentration eller annat) där denna tipping point inträffar.


De indikationer de anger, som smältande glaciärer, korallblekning, skogsbränder, torka, mm. misslyckas de med att vetenskapligt koppla ihop med såväl tipping points som ökad halt av CO2. Det hela visar sig vara lögner, vanföreställningar och propaganda.


Den ekvation de totat ihop för att visa vilket nödläge vi står inför, har de nödtorftigt maskerat till ordet erupt = utbrott.
E = R × U = p × D × τ / T

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Rockström, Schellnhuber, mfl om Tipping Points

 1. Dandersan skriver:

  En populär tippingpoint är uppvärmning av Arktis.
  Genom minskande istäcke kommer vattnet att uppvärmas av solen eftersom vatten har högre albedo säger de.
  De har fått en hel del om bakfoten. Men detta tar priset!
  Havsvattnet är varmt där uppe. Relativt varmt i alla fall, speciellt en dag som idag:
  https://follow.mosaic-expedition.org/
  Somrarna är inte heller så varma eftersom solen inte når ner till vattnet. Dis och dimma råder vilket ger en jämn sommartemperatur på +3 grader.
  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.php

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Jag träffade igår ett par som förmodligen har passerat sin ”Tipping Point”, och sade sig representera ”Gretas gamlingar”. Utanför ett köpcentra inkräktade de på den givna platsen för våra EU-migranter som har sin ”utkomst” från folks välmenande gåvor i deras pappersmugg.

  Kvinnan förde pratet, men man blir ganska fort införstådd med att argument med ett uns av naturvetenskap är helt bortkastat.

  Såg sedan på ”landet runt” i SVT att tydligen är manifestationen planerad för var fredag framöver kl.
  12.00-13.00.

  Jag fick lite kopierade textramsor med rena fantasier att läsa och begrunda. Jag skall spara dem och göra en lista på kommentarer att ha med mig att ge ”Gretas gamlingar” om jag träffar på dem igen.

  Jag tror de oftast kommer att stå utanför butikslokaler, köpcentra osv.

 3. Göran skriver:

  Tipping points är bara ett sätt att skynda på klimat-alarmist-agendan. Här är ett inlägg på Tucker Carlsons med Justin Haskins som är riktigt upphetsad på vad det egentligen handlar om:

  https://www.youtube.com/watch?v=MfQNmx41lEM

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Justin Haskins föreslår att sådana som t.ex. Löfven och andra maktgalna socialister bör förklara Kina och Indien krig som miljöförstörare eller kan han lika gärna begå ”harakiri”.
  Löfven är på god väg men inte av den anledningen, snarare av oro i ”maffialeden”.

Kommentarer är stängda.