Coronakonkurs

Det kan komma bli en vanlig skylt i tomma affärslokaler. Under hela coronapandemin har jag varnat för följderna av panik och politiska åtgärder. Detta eftersom smittan i sig själv inte verkar vara värre än tidigare asiatiska influensor, inräknat Asiaten 1957, Hong Kong 1968 eller de senare fågel- och svininfluensorna.


Lika fullt ropar media och en massa människor efter en totalitär stats katastrofala agerande. Allt ska stängas ner för att förhindra smittspridning och eventuell sjukdom. De som kräver dessa åtgärder och de som i sin ”godhet” biträder sådana beslut verkar inte förstå vad de ställer till med för elände, ett elände som är mycket värre. Ett fullständigt ekonomiskt sammanbrott och därav följande samhälleligt sammanbrott verkar vara en för stor konsekvens för dessa människor att förstå.


Deras argument är att vi över allt annat måste rädda liv. Detta argument förs fram utan jämförande analys av vad folk dör av i vanliga fall eller i vilka mängder. Inte heller att de som främst är i riskzonen är sådana som redan är på den så kallade dösidan, med medicinska tillstånd som redan gjort dem känsliga för ytterligare belastning. Om jag ska nämna bara en enda siffra så är det att i Sverige dör cirka 300 personer varje dag året om, av helt andra orsaker än corona. Även om vi skulle få en topp en dag att fler än 300 dör av just corona, så är pandemin snart över och det kommer inte krävas ens i närheten av 300 gånger 365 avlidna.


När dessa riskgrupper, så kallade gamlingar, över 60 eller 70 år säger att de inte är rädda för sjukdomen och inte vill ändra sina vanor, beskylls de för att inte förstå och för egoism! Men vänta nu! De äldre av dessa människor har upplevt och överlevt ett världskrig och ett antal andra krig och konflikter, ett kallt krig och de influensor jag nämnde tidigare. De har insett att döden vid något tillfälle obevekligt väntar. De är likt Geronimo redo att dö för sin livsstil och för det samhälle de skapat.


De som klagar på dem är ungdomar som hela sina liv curlats av föräldrar och samhälle (staten). De verkar även som vuxna totalt oförberedda på livets utmaningar. Förutom att de inte orkar ta till sig att gamla släktingar någon gång kommer att dö, så kan de inte heller ta till sig att deras krav på statliga ingripanden förstör samhällsstrukturen till den grad att det förstör framtidsutsikterna för deras egna liv.


Nu har det dykt upp en, säger en, person med lite tyngd i samhällsdebatten som vågar säga det jag försökt förklara. Hon heter Kerstin Hessius och är chef för Tredje AP-fonden samt tidigare vice Riksbankschef. I SVT Aktuellt i torsdags och i SvD har hon förklarat att man med politiska beslut för att bekämpa smittspridningen bryter sönder samhället till en nivå i klass med depressionen i 1920-talets Tyskland och riskerar 40% arbetslöshet innan året är slut! Detta har även återgetts i alternativ media, här och här.


Men hennes utspel verkar inte ha noterats av media eller övriga i den tjattrande klassen. Man undrar varför? Måste antalet konkursade företagare som begår självmord i förtvivlan över hur deras liv slagits i spillror av den medialt och politiskt skapade katastrofen överstiga antalet avlidna i influensan, för att folk ska förstå proportionerna och vad som är värt att räddas när man måste välja?

Eller måste det bli ännu värre, som att pensionerna halveras för att pensionsfonderna kollapsat?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Coronakonkurs

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Jag ”noterar” i ”flödet” av undergångsrapporter att varje år avlider drygt 2,5 miljoner människor i sviterna av TBC.
  Var är rubrikerna?

  Sedan skall sägas att jag har dålig insikt om ovanstående påstående huruvida det är sant eller falskt, men jag tycker det låter trovärdigt. (Ni som läser får själva bedöma.)

  Jag noterar också att (för det fall viruset beter sig som brukligt) att innan immuniteten inverkar på spridningsförloppet skall 50-60 % av befolkningen ha drabbats av infektionen.

  Försök och insatser för att ”fördröja” förloppet så att toppbelastning av vårdresurser kan hanteras, är metodiken för att möta samhällsfarliga situationer ”i grind”.

  Viruset (Covid-19) beter sig både rationellt och förutsägbart. Vi kan bara hoppas på att den mer komplexa människan prioriterar dessa egenskaper istället för att ägna sin energi åt hittepå som CO2 och dess påstådda katastrofala återverkningar på oss.

  (”Ont skall med ont fördrivas”) kanske är ett uttryck som kan användas här?

  • Göran skriver:

   2,5 miljoner i TBC sviter kan not stämma. År 2017 avled 1,6 miljoner människor i TBC.

   Skillnaden är nog bara att alla inte dog i samma månad eller kvartal. Sprider man bara ut de avlidna över tid så blir det inte så intressant.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Har upplevt Hessius ”live” ett par gånger och hon var inte någon god representant för sina medsystrar.
  Det är säkert rätt i mycket vad hon säger.
  Men är det inte lite i överkant, förmätet när man betänker att bland hennes ”välgörare” ingår personer som Ture Königson. Bo von Stockenström, Bengt Westerberg, Ola Ullsten m.fl. Listan kan göras lång över dem som förmodligen gjort minst lika stor skada som något virus. ”Dom” benämns POLITIKER.
  Peka på en politiker som är värd att hålla i handen när det börjar blåsa.
  Tänk om svenska folket kunde resa sig från sitt parasitära, bidragsberoende tillstånd?

  • Mats Jangdal skriver:

   Är hon folkpartist, menar du?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    AP fonder och böndernas slaveri tillkom inte av en slump och institutionellt ägande har aldrig varit hälsosamt för en nations överlevnad.
    Det tror jag Hessius är medveten om.
    Men som sagt, redan då det begav sig blev immunförsvaret manipulerat.

   • Åke Sundström skriver:

    Hennes partitillhörighet spelar nog mindre roll, men hon är definitivt en av de större kuggarna i vårt svenska Deep State-maskineri. Så även hon kan ha rätt i huvudsak, bör hennes bakgrund motivera en viss försiktighet. Maktens lakejer talar oftast med kluvna tungor och att Hessius skulle vara ett undantag från den regeln tillåter jag mig betvivla. Att hota med ett kaos liknande Tysklands 20-tal var en uppenbar överdrift. Liksom talet om en svensk arbetslöshet på 40 procent innan årets slut.

 3. Göran skriver:

  Coronaviruset dödar inte utan svaga immunförsvar gör det.

  I Kina har det visat sig att höga doser av C-vitamin hjälper. Influensa är vanliga på vintern på grund av låga nivåer av D-vitamin i levern. Zink är bra mot influensa. Korn- och baljväxter hindrar upptag av zink bland annat. Det är bara att använda sitt sunda förnuft.

  Om vi tar ett värsta scenario, att hela världen går in i en stor ekonomiskt kris nu, så undrar jag om alla som ylar om svaga åtgärder mot corona tycker det är värt att rädda liv som på ett sätt ändå var på utgående mot att kanske få den där 40 % arbetslösheten med medföljande bostadskris och barnfamiljer som får ställa sig på gatan.

  Mats, har redan nämnt halverade pensioner. Räkna med att maten blir dyrare.

  Sedan är frågan, om de industrier som slås ut kommer att komma tillbaka? Det var redan en brist på orderingångar inom verkstadsindustrin i Sverige. Jag känner till ett företag som strax efter nyår sade upp all sin personal då de inte hade en enda order för hela 2020. Vad händer nu? Pågående jobb rullar nog vidare, men hur många nya order läggs. Vem går i dessa tider ut och köper sig en ny bil? Vem vill idag köpa sig en bostad. Hur många beställer turistresor?

  Och den hycklade regeringen som ska ge uppskov på skatteinbetalningar utan att göra uppskoven räntelösa.

 4. Bra skrivet! NewsVoice myntar hashtaggen #CoronaGetReal

 5. Göran skriver:

  Hur kommer det sig att i stort sett hela världen samtidigt hemfaller åt en sådan irrationell handling som att köpa upp allt toapapper de kan hitta?

  • Mats Jangdal skriver:

   Majoriteten av mänskligheten är inte rationell och förnuftig. Har aldrig varit, kommer aldrig att bli.
   Det är också demokratins största brist.

   • Göran skriver:

    Något måste ha utlöst fixering på toalettpapper.

   • Åke Sundström skriver:

    Majoriteten är kanske inte alltid så rationell, men handlar likväl oftast ganska förnuftigt. Till det räcker en smula så kallat bondförstånd.

    Nej, demokratins i dag största problem är den intellektuella prostitutionen, symbiosen mellan politik och maktlojala professorer. En annat relevant faktum är att partierna befolkas av okunniga och obildade strebertyper, som kan göra karriär genom att lära sig en enkel politisk läxa, men i övrigt ingenting duger till.

    Det är också sant att demokratins andra förmenta garant, pressen, inte sedan länge avsagt sig den rollen, men skadan är begränsad, eftersom även en obegåvad gräsrot förstår att en sossetidning i ur och skur står på Löfvens sida och att Centerpressen berömmer allt Lööf företar sig. Etc. Mindre känt är måhända att Bonnierpressen, med DN i spetsen, i dag oftare springer vänsterns ärenden än kapitalismens – efter att på Tingstens tid ha varit den liberalkonservativa majoritetens obestridda språkrör.

 6. Göran skriver:

  När jag läser internationellt om coronaviruset och jämför med svensk media så verkar det knappt finnas någon sansad media i Sverige. Alla är mer eller mindre totalt hysteriska och saknar alla formar av lite tänkande. Utomlands finns det mer nyktra röster.

  Vad har vi hitintills? Pyttefå döda mot enorma ekonomiska konsekvenser. Visst, är det tragisk när folk dör, men det kommer inte att gå att jämföra mot de tragedier som kan bli följden av en global ekonomiskt krasch. Det värsta av allt är att politikerna kommer att vidta åtgärder som drar ut på lidandet i åratal.

  Det som jag funderar på är hur det kommer sig att det verkar ha varit så omöjligt att skydda sådana som befinner sig i en utsatt grupp. T.ex. går alla ålderdomshem relativt enkelt att sätta i karantän.

 7. Göran skriver:

  Nu börjar det visa sig att en vanlig säsongsinfluensa har dubbelt så hög dödlighet som CONVOID-19.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Viss försiktighet anmanas vid noteringar gällande statistik.

   På förekommen anledning som det ju så fint heter, tog jag mig en titt på Maldivernas befolkning och demografi, med följande uppgifter att fundera på:

   Antalet invånare på Maldiverna.

   Enl. World factbook Juli 2018 392 743 st.
   Enl. FN Juli 2016 370 000 st.
   Enl. IMF 2017 360 000 st.
   Enl. Världsbanken Juli 2016 417 492 st.

   Enligt FN och världsbanken diffar uppgifterna på samma tidsperiod med
   (417 492 – 370 000) = 57 492 eller nästan 14% av befolkningen beräknat på de högre skattningen.

   Om vi då tar i beaktning att:

   Räkna folk på en ö-nation borde väl vara mycket enklare än att fastställa den avgörande dödsorsaken i samband med alla underliggande hälsotillstånd som försvåras av ett virus typ Covid 19.

   Det ”haglar” statistik över oss i allmänhet och med pågående hysteri i synnerhet.

   Låt oss begrunda vad som presenteras oss och gör en väl avvägd plan för hur vi skall hantera den uppkomna situationen.

   Såsom man räknar får man oftast svaret, och ovanstående exempel stärker knappast min tro på statistik vare sig den presenteras av valutafonden eller FN.

   Sorry!

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Maldiverna

   • Göran skriver:

    Det mesta av den statistik eller siffror som i dagsläget släpps i media om coronaviruset är siffror för att få det att låta värre än det är.

    Enligt WHO är dödsprocenten för konstaterade säsongsinfluensa i USA 10 % medan den är 2 % för konstaterad CONVID-19. Det är i princip långt under vad man vill ge sken av.

Kommentarer är stängda.