Slopa utsläppsrätterna!

Detta tydliga uttalande kommer från Jaunsz Kowalski, Polens viceminister för statens naturtillgångar. Hans argument är att ekonomin behöver all den livskraft den kan få för att bekämpa coronaviruset. Det har han säkert rätt, när man ser hur hårt det slår mot alla sorters företagande mister leveranser eller kunder på grund av viruset.


Varje medlemsland kan medges rätten att hantera klimatutsläppen som de själva finner för gott, menade han.
Tjeckiens premiärminister, Andrej Babiš, sa redan i måndags att EU bör skrota sina planer på Green New Deal, i avvaktan på hur coronaepidemin förlöper och slutar. Det är bara hålla med i grova drag. Men egentligen behöver det inte ens kopplas till corona. Alla som kan göra en självständig bedömning ser ju med egna ögon klimatpolitiken är samhällsskadlig.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Slopa utsläppsrätterna!

 1. Stefan Eriksson skriver:

  ”Wichygradländerna” eller vad de nu kallas, kommer ALLDRIG att fullt ut hörsamma EUs planer på ”energiwende”. Det är liksom ett påhittat lyxproblem som de med varm hand överlåter till länder som inte levt under den Sovjetiska planhushållningen.
  Varför skulle de göra om samma misstag inom ett och samma århundrade?

  Delarna av Tyskland som har erfarenheten av livet på östra sidan av järnridån, lär ersättas med vansinnigt mycket pengar för att upphöra med energiproduktion, men det gäller knappast vare sig Polen eller Tjeckien.

  ”Green new deal” är en förlängd tankevurpa för att blidka Parisavtalets tillskyndare, alltså inget som har med verkligheten att göra.

  Kinesernas statsledning gnuggar händerna i åsynen av ett dysfunktionellt EU, som satsar sin ”penning” på ”hittepåproblem” som CO2.

  Är tillbaka från Funchal lite tidigare än planerat. ”Borta bra, men hemma bäst” gäller som devis denna gången också.

 2. Jan Andersson skriver:

  Hurra för dina åsikter, exakt lika som mina efter 50 år i näringslivet och tung industri. Den tunga industrin är motorn åtskilliga mil runtom i bygderna där den finns, till den grad våra anemiska stackare till politiker inte verkar kunna föreställa sig. Vilket man inser extra tydligt på Mardeira där det inte existerar kvalificerade jobb ens för de mest begåvade, utan de tvingas ta servitörsjobb om de inte vill flytta till fastlandet och en annan osäker framtid i ett av Europas mest outvecklade länder (Portugal).

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Ja, jag vet dåligt hur demografin på dessa ”holmar” ser ut, men en amatörmässig gissning är att länder som Portugal och i synnerhet ”ytterområden” såsom relativt avlägsna öar, lider under ett visst mått av ”braindrain”. Ungefär som här hemma alltså.
  De yngre som begåvats med förutsättningar för ett bättre betalt värv, tar vägen över universiteten och vidare ut i världen där förutsättningarna för ett ”gott” liv anses vara större, än den ”avkrok” man råkar vara född i.

  Elenergin på Madeira alstras till huvudsak av gasturbiner. (LNG).

Kommentarer är stängda.