EU är ett dyrköpt medlemskap

EU-kommissionen vill höja alla medlemsavgifter. Sveriges föreslås höjas med 48,5% till 2021. De säger att vi kommer att tjäna 300 miljarder SEK på det, på vår närvaro på den inre marknaden.


Samtidigt rapporteras att vi tappat i handelsbalans med EU från – 41 miljarder år 2004 till – 254 miljarder SEK år 2018. Jag har svårt att se hur vi tjänar på medlemskapet. Det hela är bara ytterligare ett byråkratiskt lager mellan medborgare och politiker i samhällsorganisationen, mellan köpare och säljare på marknaden, mellan folken i EU.


Med VDL som ny ordförande har EU raskt beslutat om nya strängare regler för bilars CO2-utsläpp och slutit ett Green Deal om att vara klimatneutralt om 30 år. Man tror alltså inte egentligen på att vi (fortfarande) bara har tio år på oss. Dessutom fick Polen att undantag från att fasa ut kolkraften.


Klimatnojan är ett övertydligt exempel på hur dyrköpt medlemskapet är.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på EU är ett dyrköpt medlemskap

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Funderar på hur ”sönderfallskedjan” hos det radioaktiva ämnet ”Europicum” (EU) kommer att gestalta sig.
  De allra flesta andra ”tunga” giftiga grundämnen sönderfaller med en viss halveringstid, (där måttet består i hur mycket joniserande strålning ämnet avger)
  Så via ett antal led mellan isotoper (Brexit) och nya grundämnen, transformeras ämnet.

  Kända sönderfallskedjor ”slutar” med bly (Pb), där ämnet har stabiliserat sig och upphört att avge strålning (energi).

  Bly alltså!

  Är det en förutsägelse som tyder på organisationens ”blytunga” konstruktion, eller ännu värre;

  Är bly i denna ”själuppfunna anekdot” ett ”lösningsmedel” i form av blypiller att ladda bössan med eller tyngre pjäser som man laddar kanoner med?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   De förbannade STÅL haglen fördärvade en tand för mig häromdagen, fanns naturligtvis i en harfilét. Min fantastiska tandläkare föreslog ett titan ”inplantat” till15.000:kr.
   Inte nog med det, stålhagel fördärvar bössan men det tog ju socialisten med i beräkningen när de blev ”blyförgiftade” och ändrade livsvillkoren för landsbygdsbefolkningen.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Dyr hare blev det. Vi får skaffa oss en metalldetektor för livsmedel.
    Kanske kan EU bidra med en utredning om detta, så att de inom byråkratin inte blir sysslolösa.
    Jag har jobbat en del på sågverk för mycket speciella produkter, bl.a.
    slussportar, gruvstöttor osv.
    Stålhagel är ett h-vete när man försöker hålla verktygen vassa.

 2. Jan Andersson skriver:

  Varje gång man tror att botten är nådd så kommer nya utspel från nomenklaturan som får en att inte bara tappa hakan, utan allt, inklusive allt hopp.

  • Göran skriver:

   Politiker är inte folk som drivs av någons slag entreprenadsanda. De flesta av dem kan kallas för förlorare. De kan bara verka på en politisk arena. Därav kommer vi att få se ännu fler bottnar.

   EU:s parlament eller vad det nu kallas för är konstruerat för att göra alla politiker och byråkrater korrupta. Ge dem en hög lön, skattebefriade, en massa förmåner och inga krav på prestation. Vem vill avvika från det?

   EU:s så kallade styrning kan inte fungera med bildade människor. De skulle aldrig stå ut där. Dessutom finns det inget att styra. Framsteg och utveckling sker inte genom styrning utan genom fria människors incitament att skapa.

   Folk är så pass dumma att de tror att det t.ex. skapas jobb om man röstar på ett visst parti. Politiker kan bara skapa offentliga jobb som är baserade på att stjäla medel från den produktiva delen av en befolkning.

   • Jan Andersson skriver:

    Exakt så.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    ”Politiker är inte folk som drivs av någons slag entreprenadsanda. De flesta av dem kan kallas för förlorare. De kan bara verka på en politisk arena”.
    Göran,
    Det här är den moderna entreprenörerna tillsamman med ca 1,5 tjänstemän som inte kommer att kunna slängas ut från sin befattningar.
    En rysare som i andra civiliserade länder lett till uppror men så icke i Sverige. Där hyllas rashetsare mot den SVENSKA BEFOLKNINGEN!
    Ramla inte av stolen när du kommer till slutet. Artikeln finns i en av de värsta socialistblaskor i landet.
    Artikeln borde klistras upp på varenda lyktstolpe.

    Sanning eller konsekvens, S?
    HUVUDLEDARE
    21/12 2019
    https://e-tidning.hd.se/#reader/256368/1/1786470062
    De var huvudpersoner i en av de senare decenniernas största, svenska politiska skandaler

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  En sak som sällan berörs i EU-debatt är hur olika länder följer avtal, en sats som kan och skall läsas på två sätt.

  Olika som i olika länder, och olika som i hur avtalen följs, förstås.

  Danmark förhandlar stenhårt tills man har ett avtal, även ett interimistiskt, som man är nöjd med. Man är också beredd att starta omförhandling vid behov. Väl man är klar, följer man sedan avtalet så länge motparten också gör det.

  Så gör inte Sveriges regering, riksdag och dessas fögderi.

  Italien och Grekland godkänner i princip vilka avtal som helst med EU, och struntar sedan i princip helt i att tvinga invånarna i landet att följa avtalet, utom i den mån det ger direkta mätbara fördelar. Vid kritik eller inspektion, döljer man allt man kan.

  Så gör inte Sveriges regering, riksdag och dessas fögderi.

  Frankrike och Tyskland struntar i avtal vid behov, och är för starka för att EU skall kunna åtgärda det men följer i övrigt avtalen.

  Så kan inte Sveriges regering, riksdag och dessas fögderi göra, med ett par få undantag (datalagringsdirektivet, terroristbekämpning, stoppad finansiering av muslimsk terrorism).

  Både det danska och det italienska sättet är bättre för landet och dess folk. En klok regering hade ställt hårt mot hårt gentemot EU på alla sätt, vid varje situation, och inställt betalningarna av avgiften med hänvisning till att pengarna behövs för att hantera alla invandrare som kunnat komma hit tack vare EUs slappa yttre gränskontroll.

  Det är så spelet skall spelas – du slår tillbaka pucken på alla sätt du kan, tills motståndaren lyckas göra mål. Våra regeringar, sedan Carlsson och Bildt, slår pucken i egen kasse gång på gång och jublar över att vara EUs bäste målgörare.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Ivar Andersson skriver:

   Sveriges regering är glada att få vara med. Kosta vad det kosta vill bara man får vara med på gruppfotot. 42 miljarder kronor till SIDA utan uppföljning och 8 miljarder kronor till FNs klimatfond utan uppföljning. Snacka om att vara naiv.

Kommentarer är stängda.