Sexarbete, ett framtidsyrke?

En spaning in i den framtid som kanske väntar oss. Tecknen finns där, men det är inte säkert att de förebådar det jag skriver här. Endast den som lever får se.


Just nu debatteras Paolos Robertos nattliga eskapad i Stockholms nöjeskvarter. Det visade sig lite oväntat vara Östermalm. Feminister ondgör sig över att MÄN kan köpa sex och gör det. Kvinnor behöver kanske inte köpa sex i samma utsträckning, det räcker vanligen med att inte säga nej, eller åtminstone säga ja, som det tydligen numera krävs.


Under radarn, det vill säga bland vanligt folk men inte i de stora tidningarna diskuteras vad man ska tycka om och eventuellt göra med de infertila medelålders och äldre kvinnor som reser till Afrika för att köpa sex. Eller som upplåter sitt hem åt migranter, mot sexuella tjänster. Dessa kvinnor kallas ofta för batikhäxor, ett måhända träffande men ändå osympatiskt uttryck. Kanske likvärdigt med torsk ändå. Men frågan är varför dessa kvinnor inte stigmatiseras i medströmsmedia? Är svaret så enkelt som att MSM styrs av vänsterfeminister av alla kön och de tycker det ska vara så?


I debatten förekommer åsikten att kvinnor som säljer sex är egentligen blir våldtagna och att ersättningen i pengar är ett bevis för detta. Det är främst antikapitalister som påstår detta, medan kapitalister påstår det motsatta. Att pengar är beviset på att det är frivilligt. Vill de inte ha pengarna går det bra att säga nej. I vidare mening reser allt detta frågor som:
Är kvinnor inte kapabla att förstå sitt eget bästa? Bör de vara omyndiga?
Varför beivras inte sexköp när kvinnor köper, eller när homosexuella män köper sex?
Att sälja sex betraktas som något snuskigt. På vilket sätt är det mindre snuskigt att som sjuksköterska lägga om variga sår, eller att som vårdbiträde tömma ett bäcken, än att som sexarbetare hjälpa en medmänniska till orgasmens njutning? Att bereda njutning genom att locka till skratt är acceptabelt, både för proffs och amatörer. Till och med om proffset betalat svart till drottninggatsterroristen accepteras det.


En ny tid
Men sex mellan människor kanske snart är omodernt och överflödigt som tjänst. AI betydde förr Artificiell Insemination och är idag standard på flera husdjursraser. Det förekommer även hos människan, dels för par som har medicinska svårigheter att få till en graviditet. Dels hos kvinnor med ideologiska hinder för att ha sex med en man för att åstadkomma en önskad graviditet.


Det AI som det dock talas mest om numera står för Artificiell Intelligens. Där sägs man nu kommit så långt att man kan ha vad som kallas taktil interaktion i realtid. Ännu så länge endast inom kortare avstånd, tio meter eller så. Men med 5G kommer i man en snar framtid kunna ha det på obegränsat avstånd i realtid.


Vad har man då taktil interaktion till? Paradexemplet som alltid lyfts fram är världens bästa hjärtkirurg som kan genomföra hjärtoperation var som helst i världen från sitt hemmasjukhus. Ingen frågar om den där kirurgen aldrig blir trött.


Men det där taktila ska också kunna överföra exempelvis beröringsförnimmelser i realtid. Med samma uppsättning på två olika håll kan du styra en robothand över en pälsbit och känna pälsen mot din egen hand. Varmt, kallt, vått, hårt mjukt etc. Möjligheterna kommer snart att bli oändliga. Tanken att 3D-printing, Artificiell Insemination och Artificiell intelligens smälter samman är då inte långt borta.


Det man kan fundera över är om köpesex då sker helt via internetuppkopplade robotar. Kanske finns det kvar en liten och extremt dyr marknad för lyxen att få ha sex IRL med en människa av kött och blod. Något som den dagen kanske endast de som uppfunnit och programmerat AI-sexet har råd med. En historiens paradoxala ironi i så fall.


För det kan väl inte vara så illa att det endast är när vita män får en stunds avkoppling och njutning av sex, som det måste förbjudas och olagliggöras?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Sexarbete, ett framtidsyrke?

 1. Jan Suhr skriver:

  Sverige och svenskar har mycket att lära från andra länder i Europa, men så länge vi luras i att vi är bäst i världen så förhindrar självgodheten oss att se att andra kan göra saker bättre än vi.

  De flesta länderna har en rätt sund inställning till prostitution och låter det vara lagligt men man förbjuder trafficking och koppleri. Sexsäljarna kan då agera öppet, de kan till och med betala skatt.
  Det blir då även en helt vanlig affärsuppgörelse mellan parterna som ingen annan har rätt att tycka något om.

  Det är en helt annan sak vad man tycker om saken men det ska inte hindra andra från att utföra det de själva inte ha rnågot emot.

  Att Paolo Roberto fick en sådan lynchning kanske beror på att det är många kvinnor på chefspositioner som har en förutbestämd uppfattning om sexköp. Ingen av dessa kvinnor skulle kunna försvara Roberto utan att själva bli lynchade.

 2. Göran skriver:

  En man är kåt, går på krogen och fixar sig ett engångsligg. Till det behövs en villig kvinna, som kanske också är där för att hon är kåt. Om den kvinnan inte tar betat, då är hon fasen i mig korkad.

  Jag råkar ha en kvinnlig bekant som när hon vill ha ett ligg så, vet hon att det finns en massa karlar som gärna betalar för det, så de får göra det. Varför skulle hon inte ta betalat? Bra inkomst i kombination med nöje. Vad ska vi kalla alla kvinnor som gör det gratis?

  Det finns folk som gör en massa andra konstiga saker för pengar, såsom Klimat-Gretas mamma som har låtsassamlag på en scen inför hundratals människor. Men då är det fint; då är det kultur.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, Du är en mästare att bena ut existentiella frågor, tack för det.

  ”Det finns folk som gör en massa andra konstiga saker för pengar, såsom Klimat-Gretas mamma som har låtsassamlag på en scen inför hundratals människor. Men då är det fint; då är det kultur”.

  Vissa kvinnor emellan kallas det visst för ”förspel”, det kan tydligen göras för pengar utanför lägerplatsen? Och alla vi som betalar!!! OJ,oj.

 4. Niklas skriver:

  Snart kan ju den gamla uppblåsbara Barbara ersättas av en mänsklig robot, som dessutom kan fungera som hembiträde emellan sexakterna. Det var väl rent av någon tv-serie om detta för några år sedan på SVT.

  • Mats Jangdal skriver:

   Just det, den hette äkta människor.

   • Niklas skriver:

    Den ska tydligen finnas på SVT Play den 15 juni https://www.svtplay.se/akta-manniskor?tab=upcoming

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Den borde hetat ”Äkta människor enligt oss i TV-huset” då den var äckligt PK.

    Annars är väl servicetekniker för sexrobotar ett framtidsyrke?

    Personligen ser jag ingen poäng med vare sig pornografi, sex för pengar eller robotar, men det betyder ju inte att det behöver förbjudas.

    Måttstocken måste vara om det är frivilligt och medvetet valt utan tvång, utpressning eller hot.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

 5. Benny skriver:

  Sverige kallas ju för Absurdistan med rätta! Paolo Roberto ska enligt feministerna ha många års fängelse medan en våldtäktsman inte ska i fängelse utan ha terapi och vård för dyra skattepengar! Ja, sådan är ”logiken” bland extremfeministerna och då uppstår den frågan som nämndes ovan, ska kvinnor verkligen få rösta? Jag blir mer och mer tveksam till det…Att Sverige befinner sig i fritt fall på de flesta områden verkar inte bekymra feministerna, deras fiende är det patriarkala samhället som ju inte ens existerar i Sverige, eller övriga Norden. Länder som styrs av islam kritiseras inte av feministerna heller men det verkar som deras medsystrar som lider under islam inte räknas!

  • Göran skriver:

   Feministerna har noll kunskaper om islam. Kanske är det lite svårt att kritisera något man inte vet något om.

Kommentarer är stängda.