Vid världens ände

Hur länge kan NZ isolera sig från världen utan att skada sig själva mer än vad corona skulle gjort? Jacinda Ardern är socialist och Nya Zealands premiärminister och födde som nybliven sådan också barn, med allt vad det innebär av känslostorm. Hon är rädd för allt, för sitt barns skull. Cindy, som hon ibland kallas, är en av de mest klimatalarmistiska ledarna i den fria världen. Direkt efter skjutningen i Christchurch drämde hon till en av den mest drakoniska vapenlagstiftningen, i ett land som tidigare varit relativt liberalt i ämnet.


När coronapandemin spreds övervärlden stängde hon NZ totalt. Det blev förbjudet att röra sig ute och även militär utposterades för att tillse att påbudet åtlyddes. Inte ens en ensam surfare i havet var tillåtet. Nya Zealand är ett av de få länder som kan isolera sig så totalt som de gjort, Antarktis är närmsta granne. Men det kostar på.


De lyckades undvika en stor spridning av C-19 och har nyligen öppnat upp landet inrikes. Fortfarande är det dock fjorton dagars karantän på statligt hotell som gäller för alla 400 dagliga ankommande. De som brukade vara fler än 20.000 varje vanlig dag.


Staten, socialisterna, har stärkt sitt grepp om landet högst betydligt. Många småföretag har försvunnit, arbetslösheten rusar i höjden. Turistnäringen, som var välskött, omfattande och en väsentlig del i landets välstånd är i det närmaste utraderad. Om någon månad är det val till parlamentet och risken är att de kiwis som låtit sig skrämmas av viruset och statens propaganda, röstar för fortsatt marsch in i det totalitära samhället. Opposition finns, men räcker den till? Joakim Kämpe skrev denna reflektion den 2:a april.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Vid världens ände

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Vår dotter bor (på) (i) Tasmanien som deklarerats vara helt fri från just denna virus som kommit att döpas till Covid-19. De har som bekant ”vinter” där nu, och den ”normala” årsinfluensan infinner sig som ett ”brev på posten”.
  Hon märker av situationen som ansvarig butiksledare (2 st. motsvarande vår ”granngården”) där sjukanmälningar ofta avser influensaliknande symptom, och renderar i normalfallet till en veckas frånvaro på jobbet.
  Saken är den att det ”testas” mycket sällan för att fastställa virusets art och karaktär.

  Vi får nog finna oss i det faktum att ”statistik” avseende Coronavirusets utbredning specifikt, har sina brister, helt beroende på graden av genomförda identifikationer av just denna ”lille skit”.

  ALLA jämförelser regioner/länder emellan vad avser just denna virus och dess utbredning är HELT avhängig graden av identifikation bland breda befolkningsgrupper.
  Vissa gör det,,, andra inte,,, och där är alla jämförelser ”överkurs”.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vem vågar analysera ”kines-virus” (covid-19) statistiken som den presenteras av socialistiska myndigheter?
  https://www.friatider.se/folkhalsomyndigheten-fick-ratta-sin-rattelse
  Hur manipulerade är uppgifterna för att passa socialisternas syften och ändamål?

 3. Göran skriver:

  I USA har demokratiska ledare hittat ett sätt att stoppa Donald Trumps valmöten genom att skylla på Covid-19. De gör detta genom att lura folk att Covid-19 ökar i sina områden genom att dels fördröja uppgifter om smittade och döda i t.ex. maj och påstå att siffrorna gäller juni, och dels genom att registrera alla döda som döda på grund av Covid-19. T.ex. blev en person som dog i en motorcykelolycka registrerad som död i Covid-19.

  • Stefan Eriksson skriver:

   I sällan skådat omfång har väl uttrycket ” lögn,,,, f-bannad lögn,,,,,, och statistik!” passat in bättre på verkliga händelser.
   Statistiken över virusets utbredning/följder ”snickras” ihop, allt efter behag (eller behov kanske är mer riktigt).
   Jag gissar på 10 års nagelfarande i frågan om statistisk tillförlitlighet som en följd av Kina-viruset.
   10 år är ändå kanske för lågt gissat?

Kommentarer är stängda.