Varför vill EU skänka pengar till muslimska brödraskapet?

Varför betalar EU 36.5 miljoner euro till muslimska brödraskapet? Förutom de många miljoner Johan Westerholm avslöjat att svenska staten betalar årligen till muslimska och rent islamistiska organisationer i Sverige, har nu EU avslöjats med att betala 36.5 miljoner € till Muslimska brödraskapet över den senaste femårsperioden. Totalt har över 5 miljarder € betalats till allehanda muslimska organisationer under denna tid.


Vad anser EU-politikerna att EU och dess medborgare tjänar på detta? Vad fan får vi pengarna? Som ett aktuellt och modernt svenskt uttryck lyder.


Fråga de svenska ledamöterna i parlamentet detta! Fråga kommissionär Ylva Johansson, som åtminstone har en del av dessa frågor på sitt bord. Vad gör hon för nytta för oss?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Varför vill EU skänka pengar till muslimska brödraskapet?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Dina synpunkter Mats får mig att utpeka Ulf Kristersson till Sveriges ärkeskurk. Hur många tillfällen har han missat att befria svenska folket från Löfven och hans anhang?
  En riktig ”skitstövel” med svenska mått mätt.

 2. Jan Andersson skriver:

  De politiker som hamnar i Bryssel är sådana som inte riktigt passar i politiken på hemmaplan. Storbritannien får hem femtusen individer som inte har någon plats/passar inte i någon inhemsk förvaltning. De skickades en gång till Bryssel för att det var ett elegant sätt att ge dem sparken utan statusförlust för någon.

  Ylva Johansson har varit kommunist och är nu socialdemokrat. Sossarna har alltid tydligt markerat gräns mot kommunisterna, eftersom de senare har varit mer ideologer än realpolitiker, och det finns mycket fler röster att hämta från hela folket om man säger sig värna alla och inte utesluta någon (i praktiken utesluts de flesta enligt erfarenheterna från alla socialistiska och kommunistiska statsbildningsexperiment). Båda ideologierna markerar dock gräns mot “högern” som ofta är “extrem” fast den aldrig har funnits politiskt. Den förhatliga nationalsosialismen var som namnet antyder också socialistisk. Judarna som stod för handel och välstånd raderade man bort.

  Men de allra flesta svenskar hyser rena och klara högeråsikter med eller utan mikrofoner framför ansiktet. De vill ha trygga jobb, ett rimligt välstånd, ordning och reda, bra skolor för barnen, bra sjukvård och äldrevård, bra bostäder, stängda gränser, och de vill inte att samhället (dvs. “det allmänna”) ska betala för små särintressens verksamheter.

  Och de vet mycket väl att utan kunniga, drivande och riskbenägna entreprenörer och företagare så är det inte möjligt att skapa och vidmakthålla ett sådant samhälle. Entreprenörerna vet att utan en arbetsstyrka som trivs med jobbet så fungerar inget företag, och det blir ingen skatt att betala till det allmänna. Anställda som förkunnat en annan ordning som inbegripit “övertagande” i någon form har alltid varit orosandar och setts som udda knäppskallar.

  Nu har vi en hel regering som är udda knäppskallar vilket är synnerligen oroande.

  Och var har vi Ylva Johansson idag? Är hon fortfarande en aktivist med målet att något som islamism, kommunism, socialism eller globalism snart ska “ta över” och förändra något som redan fungerar bra? Jo, det verkar inte bättre!

  Själv är jag konservativ i den meningen att man inte behöver laga det som fungerar och när det inte är nödvändigt att ändra något, så är det nödvändigt att inte ändra det. Sverige behövde inte ändras. Varför ska vi göras om och tillhöra en annan världsordning, som vi och våra döda förfäder kämpat emot med alla till buds stående medel sedan tusentals år?

  Och blanda inte ihop politik och handel. Handel kräver avgränsade länder, företag utan insyn och specialistkunskaper, och har fungerat så och bildat högkulturer i all känd historisk tid. Och ska det vara möjligt att sälja varorna och tjänsterna så kan inte samhällets pålagor vara så stora att kunderna hellre går någon annanstans. Statsförvaltningarna ska överhuvudtaget inte lägga sig i verksamheten. Vinsten för samhället blir mycket större om entreprenörerna får sköta det hela. Man kan inte styra en bil från baksätet.

  Däremot behövs inte den ofantliga offentliga sektorns alla departement och otaliga myndigheter. De är bara till för att ge sken av att staten fixar allt och har full kontroll. Men de kan bara hantera och lösa gårdagens problem. Det är inte speciellt svårt, efterklokhet är en exakt vetenskap. Men alla som öppnar ögonen idag ser framtiden, och den är just nu som alltid osäker.

  Därför måste vi av nöden ha risktagare, entreprenörer och företagare som biter huvudet av skam och satsar framåt. Det finns absolut inget alternativ till ett rimligt liv för oss alla.

  • Göran skriver:

   Ett inlägg som borde publiceras i alla stora media.

   En stor orsak till att vi har det som vi har det är att vi har en massa människor (kan nog kallas vänstern) som gärna pratar om att gräva en grop men aldrig tar en spade och börjar gräva.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Vad spelar det för roll med drömscenarion när FOLKET inte kan sparka korrupta politiker?

   • Åke Sundström skriver:

    Drömmen är beslutande folkomröstningar. DÅ kommer väljarna äntligen att få tillbaka den makt som de enligt grundlagen har rätt till, men i dag går miste om genom att den oheliga alliansen mellan höger och vänster.

  • Åke Sundström skriver:

   Utmärkt beskrivning, Jan. Bortsett från meningen “Sverige behöver inte ändras”.

   Massor behöver ändras, men du syftade kanske på grundstrukturen? Den är det inget större fel på.

   Utan det som är fel, den politiska “överbyggnaden”, skulle vi i dag leva på ungefär samma inkomstnivå som Schweiz, långt högre än vad Alliansen och vänstern levererat – i alltför stort samförstånd. De borgerliga har varit de värsta “folkefienderna”, eftersom de haft chansen att ändra Sveriges kurs, men avstått. Nu senaste, 2018, genom att Björklund och Lööf blockerade bildandet av en liberalkonservativ regering.

 3. Niklas skriver:

  Det finns uppenbart mycket skattepengar att spara in för EU (och för det offentliga samhället o stort), om de verkligen vill.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag vill inte betala för något jag absolut inte fattar poängen med, och ingen annan heller men nu ska vi skänka bort ännu mer pengar. Det betyder att jag och alla jag känner har fundamentalt fel och inte fattar de stora visionerna bakom pengaflödena och vilken enorm nytta våra investeringar snart kommer att leda till för både mottagarna och oss.

   Vi betalar beskyddaravgift till falska profeter som ändå har som första punkt på agendan att avlägsna oss från jordens yta, vilket betyder att pengamottagarna anser oss fullständigt vansinniga.

   Vi ska också var och en under lång framtid betala stora summor ur hushållskassan till näraliggande länder med mycket större resurser än vi, och som aldrig skulle kunna göra detsamma mot oss för då skulle deras medborgare rusa man ur huse och släpa ut makthavarna ur deras parlament och bokstavligen hälla skit på dem.

   Vi håller god min. Äsch, det ordnar sig nog. Nej, det gör inte det. Jämbördiga Schweiz som inte fick någon Olof Palme 1969 ligger nu åtta gånger före oss ekonomiskt utan att ha några “gratis” naturresurser att tala om.

   Vårt stora socialistiska experiment går mot sitt slut, för “andras pengar” är snart slut. Vid hundra procent skatt tar det definitivt slut. Vad kommer istället? En nystart med fokus på både storindustri och småföretagare? En återställning av den politiska balansen med en opposion från ett stadigt högerparti? Eller ett islamistiskt maktövertagande med böneutrop från Storkyrkan och LO-borgen fem gånger om dagen, och offentliga avrättningar varje vecka på Sergels torg eller Slottsbacken?

   • Göran skriver:

    Det tar slut innan det blir 100 % skatt. Det ta slut när de som skapar värde, skapar mindre värde än som konsumeras av staten.

    När de slänger ned homosexuella från Kaknästornet, tror jag att det blir ett uppskattat folknöje.

    • Åke Sundström skriver:

     Där, i det andra stycket, gick du över en gräns, Göran.

     Allting behöver inte “ta slut” när skatten blir 100 procent. I praktiken är vi redan där, även om den offentliga statistiken visar något annat. SCB är det skamligaste av alla fake-maskinerier, men det är möjliggörarna – ekonomiprofessorena och deras konspiratoriska tystnad – som kritiken främst bör riktas mot.

     • Göran skriver:

      Det är så att när man inte går över gränsen och kallar en spade för en spade, så blir det aldrig någon ändring.

      Straffet för homosexualitet enligt Sharia är hängning eller att slängas ned från den hösta byggnaden i en stad.

      Det kanske är dags att alla homosexuelle präster i Svenska Kyrkan inse den realiteten.

      När du köper en vara för 100 kr med 25 % moms har du betalat in cirka 130 kr i skatt, dvs. du måste producera 210 kr för att köpa en vara för 100 kr.

      När det svenska näringslivet inte längre klarar av att producera ett sådant överskott, då är det nog ganska kört för Sverige. Eller, ska vi säga att när folk eller företag inte längre har pengar eller lust att betala det överskottet?

      • Åke Sundström skriver:

       Så varför skulle svenska präster behöver ta hänsyn till vad Koranen förkunnar? Det är väl illa nog att vi har biskopar som jämställer kristendomen och islam och därmed indirekt godtar Sharia-straff i form av t ex stening

       Ang skattetrycket så är det i princip redan nu kört för Sverige, utan att våra förment borgerliga partier (och inte ens KLP i konkret form) har insikt eller mod att beskriva innebörden.

       KLP kräver lägre skatter, men talar inte om hur det skall gå till, utöver EU-utträdet som höjer våra reallöner med drygt 1 procent. En droppe i skuldhavet, men ett viktigt första steg mot besinning – om nu ens det lilla klivet kommer att tas inom rimlig tid.

   • Niklas skriver:

    Gör skatten frivillig, så blir det snabbt slut med den ofantliga sektorn.

   • Åke Sundström skriver:

    “Åtta gångar före oss” Hur räknar du då? Välståndet i Schweiz är förvisso högre än i Sverige: marginellt högre enl OECD, men i realiteten mycket mer än så (trots att vi var jämställda så sent som 1970!). Men långt kvar till åtta gånger. Menar du kanske 80 procent högre? Också det i överkant, men i någorlunda rätt härad, s m s.

 4. Thomas skriver:

  Islam är en klassbefrämjande ideologi medan kristendomen skapat underlaget för dagens väst… demokratier, och liberalt tänkande… För dagens överklass är givetvis Islam att föredra.

 5. Göran skriver:

  Någon som har hört talas om Eurabia? Sök på det. Resultatet kommer att bli att det skulle vara en islamofobisk konspirationsteori. Är det så?

  Den som vill fördjupa sig kan besöka Peter Krabbes blogg (https://peterkrabbe.wordpress.com/?s=eurabia) med sökordet eurabia.

  • Mats Jangdal skriver:

   Krabbe har varit vaken på detta länge, men allt för ensam.

 6. Åke Sundström skriver:

  Jag saknar din förklaring om de åtta gångerna, men vill lyfta fram ett faktum som du också nämnde: att Schweiz är ett land med väldigt små naturtillgångar, men trots det nu med råge sprungit förbi Sverige i den inkomstliga där vi 1980 låg på ungefär samma nivå.

  Vilket visar att det saknar belägg för det vanliga svenska talet om att våra gruvor, skogar och vattenfall haft en avgörande betydelse för vårt välstånd. Detta är en av de många skrönor som inte bara Löfvens parti sprider utan, vad värre är, även Svenskt Näringsliv och moderaterna. I den meningen har vi egentligen bara ett parti, betongalliansen S+M, den som vi får hoppas att SD och KD lyckas torpedera, nu när Kristersson verkar mer än lovligt ointresserad.

Kommentarer är stängda.