De glada monopolens dagar

Tänk så underbart det måste ha varit att vara sosse på 60-talet. De hade monopol på allt; regeringsmakten, radio och TV, telefoni, skola, vård, fack, sprit, röka, vadslagning, sport och idrott, samt inte minst åsiktsmonopol, problemformuleringsmonopol och tolkningsmonopol.
Idag visar det sig, ganska väntat, att sossar utvecklas inte positivt i konkurrens. Då kan de inte tänka nytt, inte anpassa sig. Istället försöker de anpassa världen efter sin egen monopolagenda. Sossar varken tål eller tolererar konkurrens.


Nu avlöser utredningarna om hur yttrandefriheten ska begränsas varandra.
Å 2018 meddelade Riksbanken att de utsett professorn vid Stockholms Universitet, tillika ledamot av Svenska Akademien, Åsa Wikforss till mottagare av 50 miljoner kronor att forska om varför vissa människor är faktaresistenta. De använder uttrycket kunskapsresistens. Det vill säga varför de inte köper sossarnas propaganda och envisas med att ha andra, icke godkända åsikter.


Nu är förberedelserna gjorda och arbetet ska inledas. I forskargruppen ingår även Kathrin Glüer och Torun Lindholm, båda vid Stockholms Universitet. Jag misstänker att något feministiskt är att vänta.
I onsdags, 30 september, presenterade Carl Heath sin utredning ”Det demokratiska samtalet – Så stärker vi motståndskraften mot desinformation, propaganda och näthat”. Han vill se skarpare lagstiftning mot vad som i mindre paranoida ordalag kan kallas skvaller, vanliga samtal, missnöje, kritik, granskning med mera. I Heaths värld räknas det som underminering av demokratin! Kvinnor och barn utmålas som särskilt känsliga och skadebenägna om de utsätts för okontrollerade ordflöden.


Det hela liknar en tydlig och reaktionär längtan till dagar då sossarna inte ens behövde fundera på om det fanns andra åsikter i folkhemmet. Men när polischef Mats Löfving nyligen klargjorde att det finns 40 kriminella klaner i riket, då kacklade det till i ankdammen! Det mest störande verkade vara att han kallat dem klaner, inte att de är kriminella., Arma värld av socialistiska skygglappar!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på De glada monopolens dagar

 1. Dandersan skriver:

  Klimat eller migration.
  Hoppas de finner en vettig förklaring till enkelriktning inom bägge områdena.
  Varför kom 35 000 ensamkommande till Sverige 2015-är det trots eller på grund av!
  Varför är man förvånad över en uppvärmning när molnen saknas i allt större utsträckning.
  Eller varför inte ge sig in på centrala frågor som tro och religion samt hur länder funkar med olika styrelseskick.
  Det finns fakta i alla frågor-bara de inte är resistenta mot vissa fakta.

 2. Jan Andersson skriver:

  Var saknas det moln? Dessutom har det varit en avkylning i 20 år, så vi är en bit på väg i nästa lilla istid. Klimathysterin och migrationen har inget med fakta att göra, utan är tillsammans med feminismen, genushysterin, migrationen, energiomställningen, HBTQ och BLM resultatet av de yrvakna kvinnornas inträde i styrelserum och parlament där de nu med stor beslutsamhet skall genomföra sina hjärtefrågor som de alltid tidigare varit förnekade av män som bara fokuserat på industri, handel, försörjning, försvar och att tjäna pengar i alla lägen (för mycket pengar också, som de låser in i sina kassavalv eller köper onödiga bilar och lustjakter för). Sverige är mest feministiskt, upplever industridöd och tar emot flest invandrare. Finns ett samband?

 3. Ivar Andersson skriver:

  Modigt av polischef Mats Löfving att klargöra att det finns 40 kriminella klaner i riket. Plötsligt var det många som kände till förhållandet men inte regeringen, som är både döv och blind och faktaresistent.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Myndigheterna missbrukas av politikerna! Prof. Arnstberg i Swebbtv Vetenskap nr 7.
  Lyssna noga till vad Prof. Arnstberg säger om muslimer i slutet av hans framförande om varför Sverige måste tänka om, om socialismens våndor och elände för befolkningen.
  Ibland undrar jag om socialisterna medvetet använder muslimer för att ödelägga vårt land för att i slutändan gärna låta sig att bli av med huvudet.
  Det väldigt osvenska ordspråket som ännu inte accepteras av många svenskar men står som en ledstjärna för socialisten: ”Det gör inget att det går åt h–v–te för Sverige, bara inte grannen överlever”!!! Lyser som ett järtecken ur Löfvens ögon. Destruktion och förintelse, vad gott kommer det av sådant?
  VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=46diY3gtNoo&feature=youtu.be

  • Benny skriver:

   Hade en jobb-bekant för många år sedan som var socialist i Iran och som var med och hjälpte Khomeini till makten! Många av hans vänner i partiet blev hängda och mördade efter att islamisterna tagit makten…Han klarade sig själv med ett nödrop och kunde fly till Europa. Sossarna i Sverige borde ju ta varning av vad som hände i Iran men tydligen inte! Sossarna håller alltid på med hjärntvätt av folket i Sverige eftersom S anser sig vara staten i Sverige. Det är också därför som Sverige är så extremt om man jämför med övriga nordiska länder som inte haft ett stort maktparti som dominerat i årtionden!

   • Mats Jangdal skriver:

    Sossarna i Norge är inte så olika de svenska, vad jag kan se.

    • Benny skriver:

     Nej, men de norska sossarna har ju inte alls lika många S-märkta byråkrater och politruker i statsapparaten så där finns en stor skillnad! S maktanspråk syns ju tydligast i häxjakten på SD där de uppbådat hela sin maktapparat för smutskastning och försöken att införa censur mot den S-märkta politiken som förs i landet. I Norge är sossarna givetvis lika dem i Sverige men inte lika mäktiga!

 5. Göran skriver:

  Om man som politiker ska lyckas med sitt ljugande och få röster, då krävs bara att majoriteten av lyssnare aldrig tar del av vederlägganden. Internet, nya media, bloggar, möjligheten att enkelt dokumentera händelser har vält omkull ljugarbänken och lögnerna når fler människor.

  Sakta men säkert sipprar lögnerna ner till folket, och de börjar nu ta sådana proportioner att de snart når fler än majoriteten.

  Socialism har alltid byggt på lögner. Socialismens största fiende är fakta på idéstadiet. Rent praktiskt är den största fienden att pengarna alltid tar slut för socialism.

 6. Thomas skriver:

  När de viktigaste politiska besluten skedde 1928 (?) då RLF fick politiskt monopol på bönderna (Kollektivanslutningen av de svenska bönderna – Bo Rothstein) och S fick full kontroll över LO så var Fascismen genomförd här.. (Att Stalin kallade alla sina fiender för fascister förändrar inget utom svensk självbild). Allt var placerat på rätt plats, så att säga…Men… Det är endast ideologiska fantaster som tror att ett samhälle är statiskt. Att byråkratin var det som skulle upprätthålla den fascistiska drömmen – folkhemmet – hade nog alla räknat med, men verkligheten är alltså inte statisk. Grunden till Folkhemmet var den samma som i DDR – och när DDR föll så föll Folkhemmet. Men byråkratin hade ett starkare grepp här än i DDR och med EU så stärktes den svenska byråkratins grepp då man kunde spela ut svenska politiker mot Bryssels byråkrati. Så än så länge kan svensk byråkrati rida på denna ofullkomlighet.

Kommentarer är stängda.