Tomma tunnor skramlar mest!

Fy s*t*n vad SVT och TV4 kör med klimatskräck nu. Det var väntat att det skulle komma en våg av alarmism efter sommaren, eftersom Covid-19 ”stulit” allt mediautrymme första halvåret.


En av de sorgliga saker man tvingas konstatera är att ingen alarmist använt tiden till att lära sig mer naturvetenskap eller om hur överdrivet klimathotet är. Istället verkar de ha ägnat tiden åt att fantisera ihop ännu mer hotfulla scenarier. Det är dessa som nu öses ut över aningslösa medborgare.
Ett exempel är LKAB som ”skräms” med att de ska ställa om till grön gruvnäring. Det hela handlar naturligtvis så kallad grönmålning av den egna verksamheten.


Här är lite länkar med mer upplyftande budskap, saker som SVT och andra alarmister borde ta till sig.


Enligt Europaportalen kan inte Sverige tillräkna sig varken vattenkraften eller kärnkraften som grön el när EU ställer om ”hållbart”. Det kan resultera i böter för Sverige!

I Norge har arkeologer funnit pilar på marken under krympande glaciärer. Pilarna är mellan 700 och 6000 år gamla. De låg där redan när isen växte till och visar utan minsta tvekan att det var varmare förr!


Ångest för klimat och ekologi är så ovetenskapligt som det kan bli. Själva ångesten är dessutom farligare för den som bär den än vad föremålen för ångesten är.


Här är 46 konstateranden från nuvarande och tidigare IPCC-experter om vad som är fel med IPCCs utsagor om klimathot.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Tomma tunnor skramlar mest!

 1. Jan Andersson skriver:

  Norge säljer just nu ganska mycket billig el till Sverige, som vi säljer vidare dyrt till Finland och Baltikum…

  https://www.svk.se/kontrollrummet

 2. Dandersan skriver:

  SR har en serie (pod) om Arktis , delvis baserad på Mosaic , där en person med inspelningsutrustning var med. Mosaic var en expedition som misslyckades eftersom isen drev för fort. De skulle frysa in i isen och på ett år följa med den söderöver. Den transporten gick fortare än de räknat med och de var ute ur isen i förtid. Som förklaring tog de upp att isen var rutten.
  Samtidigt försenades alla isbrytare som skulle nå dem. Isläget var för svårt.
  Isbrytaren Oden är där uppe regelbundet. 2018 råkade kaptenen försäga sig-”isläget är värre idag än för 5 år sen”
  Men SR är väldigt angelägna om att ge den bild som passar in!

  • Jan Suhr skriver:

   Det var ju två svenskar som skulle ro runt Svalbard för att visa på klimatförändringarna och att isen är borta.
   Hur gick det? Jo de fick avbryta för att det var fullt med is runt Svalbard och de kom inte fram. Det fick bli flygplan tillbaka. Det var sommaren 2017. Sen åkte de tillbaka och fortsatte sin roddtur 2018 då den is som stoppade dom flyttat på sig så att de nu kom fram.

  • Jan Andersson skriver:

   Den ena av Sveriges statsisbrytare (minns inte vilken) var långtiduthyrd till Danmark för några år sedan för att bistå vid undersökningar runt Grönland. En ful misstanke slog omedelbart rot i skallen att det inte var isläget de var (mest) intresserade av utan eventuella oljefyndigheter under havsbotten. En mycket angelägen uppgift enligt min åsikt.
   Det dröjde sedan ett par år innan min misstanke bekräftades i förbigående av en dansk minister. Om de hittade någon olja eller inte är inte känt vad jag vet, men varför ville Trump köpa Grönland?

   Om Skandinavien tydligare inför världen kunde markera sitt egentliga intresseområde så skulle vi på olika kartor även besitta hela ishavet. Inget dåligt revir!

 3. Göran skriver:

  Findus kör reklam att de har beräknat klimatavtrycket på alla sin mat. Jag undrar bara: hur beräknar man något som inte gå att beräkna?

  • Jan Andersson skriver:

   Det är mest kvinnor som handlar mat. Om Findus har denna siffra på förpackningen och den kanske billigare konkurrenten inte har det, så köper hon ändå den dyrare ”för barnens skull”.

   Massor av svenskar bryter nästan nacken av sig i sin iver att ”minska sitt klimatavtryck” och åker till exempel omkring i små livsfarliga bilar och utsätter sig själva och sin familj för större risker än de anar. Mycket få vet av krocktesterna görs i flera olika storleksklasser på bilar, och tror att en liten snålbil med betyg 5 är lika säker som en stor SUV med betyg 5. Om de nu fortfarande tänker i de banorna, klimathotet är ju överhängande och slår snart till om jag inte lättar på gasen litet till.

   Jag skulle gärna vilja vara en fluga i taket den dag de kommer underfund med hur naiva de har varit…

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Vill man sälja samma sak till högre pris, sikta på kvinnorna.

    Kommer du ihåg nät allt såldes med att det var grönt, eller med en svan på lådan, eller en falk, eller att det var ”miljö”-nånting? Tanter, kärringar, kvinnor som tycker att det ”känns bättre” driver inköpen, och deras mähän till karlar låter dem.

    (Redan gamle Tacitus påpekade att svionerna eller hur han nu stavade det lät sig hunsas och styras av sina kvinnor.)

    Ekologisk lammstek vill damerna ha. Som har åkt båt från Nya Zeeland. Vill du då skapa dåligt stämning på bjudning kan du fråga dels hur miljövänligt det är jämfört med om lammet vore uppfött i grannbyn, dels hur det kommer sig att det är mer lönsamhet i att frakta döda lamm tvärsöver planeten än att ha lokal uppfödning i Sverige. Då börjar man prata om Let’s Dance eller På Spåret.

    På åttiotalet gjorde en slug dj*kel sig en förmögenhet via annonser i damtidningarna: armband av koppar som skulle rena kroppen från gifter. Blev du grön på armen var det armbandet som drog till sig gifter…

    Dörrmattor såldes häromåret som mysko asiatiska meditationsmattor – smart som F*n.

    Och gubbkraken som vill få komma till nån gång i kvartalet och ha husfriden och inte bli utskämd när en missnöjd kvinna går på honom inne på ”gubbdagis” – ja, han suckar och betalar.

    Ekologiskt grus, kan det vara något? Rättvisemärkt källvatten, aldrig rört av mänsklig hand, tappat på näverkåsor av äkta samer som arbetar på naturligt vis utan kemikalier så som de gjort i tusentals år?

    Kör på, kräng strunt, nys, skörfs och nonsens och sikta på kvinnorna – och minns Sickan Anderssons ord:

    ”Folk är inte så dumma som man tror, de är ännu dummare”.

    Eller som hans förlaga sa: ”No one ever got broke underestimating the stupidity of the american public”.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

   • Ivar Andersson skriver:

    Ekobönderna har dålig avsättning för allt de odlar och en del vill återgå till konventionell odling. Allt går inte att sälja med mördande reklam.

   • Göran skriver:

    Jag frågar ibland i affär vad som händer med de bönder som inte har råd med att vara med i t.ex. Fairtrade?

    Det är mest ”rika” bönder som är med i Fairtrade (ägt av LO). Men det är enligt LO:s riktlinjer att hata bönder, hata deras ägande av jord och självständighet, och i stället kollektivisera dem, med sämre produktion som resultat och i förlängningen brist på mat, som kan leda till svält.

 4. Niklas skriver:

  Apropå klimatskräck: https://www.dn.se/insandare/tvinga-golfspelare-betala-klimatskatt/

  Visserligen en korkad insändare, men ändå.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Ha, ha, ha,,, den var bra!
   Nu är ju golf att betrakta som ett uråldrigt sätt att bruka jorden, med enbart handkraft för ogräskultivering, (eller vad de nu hålls med, där på golfbanan), och det är väl helt i linje med ett fossilfritt åkerbruk som MP och till och med fältbiologerna borde vara nöjda med.

   Men , skämt åsido;

   En sådan insändare kan ju faktiskt få en och annan väljare att tänka över sitt val nästa gång, och INTE rösta på MP.

Kommentarer är stängda.