Godhetspolitiker ger ”gratis” mensskydd

I Skottland valde ett enhälligt lokalt parlament att besluta gratis mensskydd till alla kvinnor. Detta är nånannanismen i sin prydno. Den mycket märkliga tanken att demokratin ger alla människor rätten att rösta sig till sin grannes pengar.


I Sverige kommer det i stort sett varje år från någon lokal avdelning av ett politisk ungdomsförbund en motion om gratis mensskydd, ibland med en begränsning till kvinnor under 25 år. Hittills har de alltid avstyrts på vägen till partiernas riksstämmor. Men hur länge till? Kan slå vad om att redan 2021 kommer något kvinnoförbund, med hänvisning till Skottland, att ge sitt stöd till en sådan motion. Ett stöd utformat som ett krav på de ”mossiga” männen i partiet.


Enligt SVT ska det inte bara vara att hämta gratis på försäljningsställen, det ska även finnas tillgängligt på offentligt öppna toaletter. Som ni minns hamstrades toalettpapper när pandemin bröt ut i våras. Många som har offentligt öppna toaletter, oavsett de är privat eller offentligt ägda, kan vittna om att det försvinner stora mängder nya rullar till folk som tar betydligt mer än vad som krävs vid toalettbesöket. Detta oavsett pandemi eller ej. Jag hyser inget tvivel om att det kommer att bli fallet även beträffande mensskydd.


Anser verkligen lagstiftarna i Skottland att de kan tvinga verksamheter att tillhandahålla gratis materiel för personlig hygien? Vad blir nästa steg? Gratis rakutrustning, kondomer, parfym (han, hon och hen) underkläder, strumpor, allt? Svenska folkpartister lär väl säga stopp vid gratis sprit.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Godhetspolitiker ger ”gratis” mensskydd

 1. Dandersan skriver:

  Jag vill ha gratis toapapper!
  Kan tänka mig en utdelning av detta-men det blir det enkla utan rivanvisning och grått!
  Det är det enda klimatsmarta valet.
  Detta kan finansieras med en skatt på alla andra typer av rullar.
  Bonus-malus.

 2. Jan Andersson skriver:

  Om allting blir gratis så behöver inte arbetsgivarna betala ut några löner längre. Det var sovjetkommunismens mål. Ingen skulle förse sig med mer än de absolut behövde för det gjorde ingen god kommunist. Biden i USA vill konfiskera ”vita” jordbruk och ge till svarta. Det är redan provat i stor skala i Sovjetunionen, och de självägande bönderna lämnades att svälta ihjäl i miljontal (kulakerna). Men det vet nog inte Biden något om, han behöver hjälp med det mesta. Liksom Löfvén i Sverige.

  Man måste säga att politiken har ändrats dramatiskt under min tid på jorden, det som inte förändrats är den vanliga människans behov av mat och värme, men också friheten att få syssla med ett skapade arbete självständigt eller tillsammans med likasinnade. Arbetet skall vara svårt – sinnet skall vara lätt (Evert Taube).

  • Göran skriver:

   Jag vet inte om du har hört att jordbruk i USA ska konfiskeras, men jag har hört att staten ska köpa in jordbruk som blir till salu och de ska sedan ges till svarta som vill bli jordbrukare.

   Även jordbrukare i Kina fick svälta när staten kollektiviserade dem.

   I Sydafrika lär staten konfiskera jordbruk ägda av vita. Än så länge nöjer de sig med att hetsa brottslingar på vita jordbrukare som torterar dem och mördare dem. Vad händer sedan med jordbruken? De förfaller. Det blir intet jordbruk mer av dem. Och, stora supporters av detta är svenska socialdemokraterna. Snart kommer svenska skattebetalares pengar att gå till Sydafrika för att betala för mat som importeras i stället för att produceras i Sydafrika.

 3. Göran skriver:

  Vad händer om mensskydd blir gratis och det bara är att gå in i en affär och köpa dem man vill?

  Först kommer kvinnorna att välja de dyraste. Sedan kommer tillverkarna och säljarna att höja priset på mensskydd.

  I slutändan kommer alla kvinnor betala mer för mensskydd via skatter än vad de betalar idag för mensskydd.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det där den cirkusen som brukar drabba allt ”gratis”.

 4. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Gratis kondomer lär vi nog inte se eftersom det troligtvis främst är män som ses som mottagare. Däremot är p-piller kraftigt subventionerade redan som det är.
  När jag räknade 2017 på detta (Frukost när fria tamponger och lika lön inte längre räcker till) var merkostnaden pga. menstruation för en kvinna ca 50 000 under hennes livstid, medan merkostnaden för en man pga. högre energibehov (mat) under hans livstid uppgår till ca 350 000 kr.

  • Göran skriver:

   Haha! Det var en rolig uträkning. Den måste jag lägga på minnet.

   • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    Menstruationsuträkningen grundar sig på uppgifter från Nyheter24 som väl inte på något vis är att betrakta vare sig som en officiell eller tillförlitlig källa, men uppgifterna i sig verkar ju rimliga. Uppgifterna om energibehov hämtade jag från wikipedia, men jag har för mig att jag verifierade dem från någon annan officiell källa också, uppgifter om matkostnader (som stämmer väl överens med energibehov) kommer från konsumentverket, så är väl att betrakta som officiella. Och då ska man notera att beräkningarna av dessa kostnader tar inte in någon smakfaktor (som att kvinnor dras mer till fisk medan män dras mer till kött) utan utgår från att de äter samma mat.

  • Mats Jangdal skriver:

   Subventionerad biff till alla män vore ett rättvisekrav!

 5. Niklas skriver:

  För de kvinnor som tycker att mensskydd är dyrt, så går det ju att använda vitmossa (alltså Sphagnum sp., inte den lav som brukar pryda adventsljusstaken och emellanåt benämns ”vitmossa”). Äkta vitmossa har ypperlig uppsugningsförmåga och användes av bl.a. samer som blöjor.

  Dessutom borde väl menskoppen kunna sänka kostnaden för mensskydd, utöver att den spar på miljön?

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Även om ämnet iofs är viktigt tycker jag det är ledsamt att det behöver nämnas när samtidigt ”löfvensocialisterna” gör allt för att ödelägga nationen Sverige.
  Läs senaste utgåvan av Stefan Torssells ”Estonia” hur Sverige havererat.
  Groteskt och makabert räcker inte till.

  • Åke Sundström skriver:

   Håller med, trivialiteter har vi väl nog av i dagens struntmedia? Bra att lyfta fram ännu en förfärande rapport om Estoniakatastrofen, även om allt väsentligt funnits att läsa i Knut Carlqvists ”Den tysta leken” som dock numera lär vara svår att få tag i och inte heller finns på alla bibliotek, betecknande nog. I många småpåvars värld väger yttrandefriheten lätt när starka och i synnerhet blocköverskridande maktintressen utmanas,

Kommentarer är stängda.