Nyårsbön från en Covid 19 klon till Covala, vår gudom.

Dagens gästskribent är Sture Larsson

Allsmäktiga Covala, ta oss härifrån!

Vi kom hit mot vår vilja. Kanske trampade personal på viltmarknaden i Wuhan i inälvor ur myrkottar och fladdermöss eller i skit från gatuhundar som käkat det förstnämnda. Deras skosulor stämplade mark och golv i hela stan med oss. Covidbärande skor sattes på flyg till andra kontinenter. Vi fastnade i mattor. Vi stämplade golven i gaterna. Inom några timmar fanns vi över hela världen. Det var inte vår vilja! De symbionter vi nu tvingas ha som bärare tål oss inte. Många dör! Det är inte vår skuld, men vi stryker med. Vi blir också aska i krematorier!

Inga plattor för skodesinfektion i gaterna. Skosulorna bar oss in på golven och inte minst in på heltäckningsmattor. De rev loss oss från undersidan av skor. Adidas, Rieker och Ecco är som geckotassar. Snart dök dammsugare upp. Via en tur genom en äcklig påse for vi upp i luften och in i ventilation som kallas AC. I Sverige är det särskilt konstigt! Här sprider AC allt i luften från rum till rum. Här åker vi karusell i något som kallas roterande värmeväxlare. Där är det vått, ömsom kallt, ömsom varmt. I sörja av kondensvatten måste vi tävla med pneumokocker, streptokocker, rotavirus, TBC, amöbor, H5Nx, vinterkräk och en massa konstiga kemikalier.

Genom detta skall folk andas! Inte konstigt att de dör multisjuka och bär diagnoser långa som hela alfabet. Det är så äckligt att bada i allt från toaletter, kök och laboratorier. När vi väl åker ur karusellen hamnar vi i s.k. tilluftskanaler. De slänger ut oss som ett töcken över allt och alla i alla rum. Det är olagligt. Ändå är det norm i detta konstiga land. Istället för att använda befintlig lag ropar man på nya lagar om ett år eller två. Tokigt blir det! När vi försöker överleva i någon människa, så tål den inte oss och dör mot vår vilja. Snart är vi kremerad aska. Kära, allsmäktiga Covala, ta oss härifrån!

Ju fler experter desto mera löje. Här är det riktigt mysko. Det verkar inte finnas några chefer som förstår vad de är chefer för och inte vågar de ha en egen åsikt. Har de utbildning, så inte är det för uppdraget. Folket på golvet ser ingen chef. En chef måste ju veta och leda. De säger ett och gör nått annat. I brist på fungerande chef blir inget gjort. Det dröser av experter som inte är i närheten av verkligheten under en sko. Om alla smittade nyser ut oss över golv likt havsleguaner nyser ut salt är skosulan första och starkaste länk i smittkedjan. Här pratas i stället en massa smörja om R-tal och kurvor hit och dit i dagliga presskonferenser av folk som symboliserar expertis. Ingen tittar under skorna eller in i de där förfärliga roterande värmeväxlarna som sprider oss över motvilliga symbionter. Vi vill inte styra över hela hus. 1998 påbjöds försiktighetsprincipen. Återluft blev olagligt. Landet lär ha haft åtminstone 3 statsepidemiologer sen dess. Ändå har ingen trots lag brutit smittkedjans mest elementära länkar, skosulor och återluft.

Märkligt nog så har Sverige världens friskaste djur. Det tycks bero på en enda sak, skohygien. Jodopaxbad för skor och skobyte på väg in till bygge och mellan rum håller zoonoser borta. Då har inte vi och inte campylobacter, salmonella etc. så många vägar in och tur är väl det. En karuselltur i dessa förfärliga roterande värmeväxlare avslöjar varför ingen skulle ens tänka tanken på att installera återluft och roterande värmeväxlare i ett djurstall. Djurfolket vet, djurfolket lyder lag!

Här är det livsfarligt! Socialstyrelsen menade att våra symbionter med andtäppa skulle ha morfin. Myndigheten öppnade snabbväg mot krematoriet (eutanasi tror jag den kallas). I Lomma bestämdes på förhand, vilka som skulle få sjukvård. Återluft, föreskrifter om eutanasi och Lommas listor är olagliga men ingen rättstjänare bryr sig. Vi tvingas följa våra döda symbionter in i elden. 9000 döda på ett år betyder kanske en miljard av oss Covidare nu i aska.

Kära, kära, allsmäktiga Covala, ta oss härifrån innan vi blir aska! Åtminstone till ett land som lyder egen lag!

© Sture Larsson

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Nyårsbön från en Covid 19 klon till Covala, vår gudom.

 1. Jan Andersson skriver:

  Många når sin imkompetensnivå tidigare än andra,

 2. Dandersan skriver:

  En sak som 2020 borde fört med sig är ödmjukhet.
  Experter som borde veta vet ej.
  Kollegor som vet mycket håller ej med i något alls.
  Ministrar som borde göra göra som de säger gör ej.
  Siffror som borde visa visar ej.
  Konsensus inom journalistkåren visar hur lite man kan lita på dem.
  Alla dessa borde komma in i 2021 med större ödmjukhet.

  Själv har jag inte ändrat uppfattning från dag 1 och hela tiden vetat mycket mer än alla andra.
  Kallar mig med stolthet hobbyepidemiolog.
  Gott nytt 2021!

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Att en så liten gynnare kan ställa till det så mycket för så många är väl i och för sig inget nytt under solen. Frågan ställer sig om vi denna gång lyckas ta till oss vad erfarenheten visat så tydligt.
  Jag är tveksam, våra valda ombud prioriterar fel, väljer att satsa våra resurser mot ett inbillat hot om koldioxidens förmenta skadeverkningar.
  Men, verkligheten tränger sig på, kan bara hoppas att förståelsen infinner sig, inför 2021.
  Gott nytt.

  • Åke Sundström skriver:

   ”Verkligheten under det kommande året tränger sig på”, skriver du optimistiskt. Trots att det politiska ljugandet ligger på rekordhöga nivåer.

   Sant, en av de värsta lögnerna, den om Estonia, har i huvudsak torpederats i år – efter 36 års ”framgångsrik” mörkläggning! Det fortsatta trixandet kommer därför mer ensidigt att handla om de gamla vanliga hitte-på-favoriterna med prefixet ”brist” som gemensam nämnare. T ex ”bostadsbristen”. Men även ”elbristen” lär vi få höra talas om – den som jag vill minnas av du själv lite obetänksamt har godkänt. Samtidigt som entydiga fakta utlovar ett fortsatt väldigt stort elöverskott. Som framgår av denna ungefärliga skattning av nuläget (TWh)

   Installerad elkapacitet ca 180

   Inhemskt efterfrågan

   A. Vid dagens faktiska/elsubventionerande energiskatter ca 140
   B. Vid konkurrensneutrala energiskatter ca 115

   Elöverskott vid fri konkurrens (B) ca 65
   D;o i relation till efterfrågan, procent ca 50 .

   I dag exporteras en stor del av elöverskottet, men vid fri konkurrens bortfaller denna helt eller nästan helt.

   Orwellspråket (”slaveri betyder frihet”) är klimatalarmisternas mest värdefulla ”valuta”. Om man uppmuntrar ett sådant i grunden kommunistiskt språkbruk och tänkande, blir din hoppfulla prognos svår att infria.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Min förhoppning står, i den mer optimistiska versionen, i att finna, såsom Ni Åke uttrycker saken; ”sanningen sparkar”.
    Jag är nogsam med att tydligt skilja på begreppen energi och effekt.
    Därom synes stor del av den offentliga debatten präglas av en sammanblandning av dessa fysikaliska storheter.
    Till förfång för möjligheter och en mer positiv framtidstro i ett väl utvecklat industrisamhälle.
    Jag tror inte på att vi ”tillverkar” applikationer för mobiler åt varandra som något bestående eller ens lönsamt.
    Ungefär som att klippa håret på varandra!

    Men, tills dess vi finner på ett kommersiellt gångbart produktsegment som finner sina köpare på exportmarknader, bör vi rusta både vad gäller mänskliga och maskinella insatsvaror.
    Dit hör ett robust system för att förmedla effekt dit där den behövs.

    Kommunisterna kan slänga sig i väggen, det visar den samlade erfarenheten av de fullskaleförsök som gjorts.

    • Åke Sundström skriver:

     Men i det här fallet handlar det inte alls om skillnaden mellan energi och effekt. Elöverskottet är faktiskt ännu STÖRRE i termer av effekt. Orsaken är att effekttopparna består av elvärme samtidigt som elvärmen så gott som helt slås ut en fri marknad, d v s vid konkurrens på lika villkor.

     Så vi tycks prata förbi varandra, men jag hoppas att min förklaring övertygar dig. Om inte får jag väl återkomma. F ö kan Mats och andra säkert intyga att min slutsats är sann och logisk.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Allt som presenteras på Frihetsportalen är begripligt för gemene man, det är Mats förtjänst.
    Nonchalansen och föraktet för vetenskaplig framsteg är väl det värsta vi kan utsättas för och leder oss rakt ner i avgrunden, men rent moraliskt tar nog ändå Estoniakatastrofen ändå priset. Tänk er att de översta fem politikerna som försöker dölja händelsernas förlopp går fortfarande fria mitt ibland oss, pekuniärt mer än väl försedda med utplundrade skattepengar. För att inte tala om svenska kyrkans tjänare som verkligen avslöjat sig som de värsta kloakråttorna att finna.
    Var blev SJÖFÖRKLARINGEN av?
    Gott Slut och Gott Nytt År!
    Och stort tack Mats, Du håller oss förhoppningsfulla.

    • Åke Sundström skriver:

     Sant, att ”Estoniakatastrofen rent moraliskt tar priset”, men sant också att Mats inte delar den bedömningen. vilket ter sig ”obegripligt för gemene man”. Du fick inget svar på frågan var sjöförklaringen blev av.

Kommentarer är stängda.