Going Direct Reset och Build Back Better

Vad är det som är så fel på globalismen?
Grundteorin är att den ska förena alla människor. Istället skapar den rasism, tribalism, klassmotsättning, klankultur, könskrig, åldersdiskriminering och allehanda motsättningar.

Build back better narrativet som politiker världen över anammat rakt av från WEF, varför det? Det känns inte som något konkret svar på någon fråga som är relevant i olika länder. Kan vi säga att det lika gärna kunde heta Break Backs Better? Det är ryggen på folket som ska knäckas, eller deras ekonomi.

Varför har plötsligt världens alla politiker Agenda 2030s flerfärgade ring på kavajslaget? En komplott mot världens folk. Nog är det värt en fundering om konspiration mot oss! Hittar inte rätt bild just nu, trodde jag sparat den, men.


Kommer ni ihåg på 80-talet när alla sossar, fackföreningsfolk andra i ”rörelsen” plötsligt började ha en knappnål instucken i sömmen på kavajslaget, så att knappnålens röda plastknopp syntes? De förnekade unisont att det var en partisignal. Men naturligtvis kröp det så småningom fram att det var precis vad det var. Som ett hemligt handslag, maffia eller storstadsgangsters gängtatuering.


EU vill ha en bankunion som sköts av ECB. Den ska bland annat ge insättningsgaranti upp till €100.000 för alla privatsparare. Detta anser de skulle stärka krisskyddet. Men blir en stor koloss som är utsatt för samma risk som en liten verkligen ett bättre skydd? Är det inte bättre med flera små där inte alla är utsatt för samma risk?


Samtidigt finns de som varnar för planerna på en global digital valuta. Det kallas Going Direct Reset. Med den på plats kan bankerna, eller de som styr bankerna, styra våra liv in i minsta detalj. Med en variant på Kinas sociala krediter belönas den som sköter sig med rabatt på kollektivtrafiken, den som missköter sig får gå till jobbet om hen har något jobb kvar.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Going Direct Reset och Build Back Better

 1. Dandersan skriver:

  Gissar att det projekt som aviserades om grönt stål i Boden får se över vätgasprodutionen.
  Det går inte att sälja med gröna argument när elkunder i söder får kolel i stället för kraft från norr.

  • Åke Sundström skriver:

   Kanske det, men låt oss sätta fokus på att underkänna alla projekt som utgår från den lögnaktiga premissen att världen hotas av en klimatkatastrof. Det gröna stålet, batterifabriker, höghastighetståg, vindkraft mm.

 2. Göran skriver:

  Ska man ha digitala pengar, då ska det vara sådana som inte kan konfiskeras. Statliga digitala pengar ska man undvika, eller bankers. En fördel med t.ex. Bitcoin är att det inte behövs några banker för transaktioner. Att bankerna ska ligga som en förmedlare mellan till exempel mig och min hyresvärd är förbaskat knasigt. Jag bör kunna betala direkt till hyresvärden utan att ha en form av censureringsinstitut mellan oss.

  Vad fasen jag än ska handa så ska det vara en bank emellan. Lön kan jag knappt få om inte en bank ska ha sitt ord med i det. Och naturligtvis gillar politikerna detta. Då får de ett namn där de kan kontrollera skatterna. Det är nog bar det som bygga tillbaka bättre avser.

  • Thomas skriver:

   Det enda jag kan lägga till är att: Too late.. Som en sade ”att vi har ju redan digitala pengar” (dollar i hans fall).. Vad är då skillnaden med det som Janet Yellen nu vill införa i USA? Vad är det som hon inte berättar? Så var hans funderingar… För svensk del så är det nog ”medborgarlön” som hägrar för många.. Ett konto direkt på Riksbanken. En ”veckopeng”… (Det som är problemet med dagens digitala pengar tycks vara att de inte kommer utanför elitens kassa.. de ”nytryckta” pengarna rör sig i en alltför liten krets för att göra annat än skada på realekonomin.) Men om man skapar en ”E-krona” som bara pressas direkt ur Riksbankens dator och placeras hos allmogen som en veckopeng (låt säga 1500 kr i veckan) på ett konto hos Riksbanken och som måste konsumeras i ”godkända” butiker eller så – och om man inte förbrukar veckopengen så ”bränner den in” och försvinner när nästa veckopeng placeras på kontot. Ingen kan spara dessa ”pengar”, och om de inte används så finns de inte, och alla transaktioner går att följa, och alla är nöjda och glada.. (Du äger inget men är lycklig ändå)… För övrigt så kräver det nog att skatterna ökar drastiskt, särskilt för dem som är beroende av veckopengen, för annars ”jobbar dom ju inte”, och det är en styggelse och rött skynke, särskilt för dem som tror sig jobba, därför att de har en hög lön… Spännande tider.

   • Benny skriver:

    I Sverige håller politiker stödda av 80% befolkningen på med att skänka bort sitt eget land till invällande migranter och som ett led mot den totalitära stat som väntar så kommer kriminaliteten att fortsätta att skena till den dag då en polisstat är ett måste för att skapa lugn…Det slutar alltså med att folk kräver en fasciststat som kontrollerar allt och alla! Då är det dags att införa både medborgarlöner och veckopengar för att hålla patrasket lugna och på mattan…Politikersvinen och andra ur ”eliten” kommer givetvis fortsätta att lägga beslag på andras egendom och höja sina löner än mer! Vi vanliga jobbare och egenföretagare får via högre skatter givetvis betala kalaset tills hela systemet kollapsar under ekonomiska bördor. Då är Sverige kaputt för gott…Och ja, detta är verkligheten om bara ca tio år om inget görs senast valet 2022!

Kommentarer är stängda.