Det oberoende SVT kan köpas

Malmö kommun har betalat 15 miljoner för att TV-serien ”Tunna blå linjen” ska ge en positiv bild av staden. Serien handlar om poliserna på en polisstation i Malmö och deras interaktioner med kanske främst invandrare och de speciella problem det för med sig.

Serien är bra, men den är också tydligt politiskt korrekt och propaganda för regeringen, Malmö stad och SVT. Vill vi ha sådan direktkoppling mellan makten och megafonen?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Det oberoende SVT kan köpas

 1. Benny skriver:

  Det intressanta är att inte ens M, KD eller SD vill avskaffa Public Service av den enkla anledningen att de tänker använda PS för egna syften och propaganda om de tar över makten! Det mest skrämmande är att politikerna tvingar oss skattebetalare att betala notan för propagandan vi matas med! Snart så finansierar skattebetalarna även tidningar och andra propagandaorgan enligt modell från forna DDR!

  • Göran skriver:

   Om de fiktivt borgerlig partierna ska använda Public Service i eget syfte, måste de avskeda i stort sett alla inom Public Service. Hur ska det gå till?

   Det är i stort bara SD-politiker som anser att SVT är vänstervridet. Resten av så kallade borgerliga politiker anser att det bara är en liten vänstervridning.

   De flesta människor idag växer upp med en vänstervriden agenda, några går med i t.ex. moderaterna och tror att de är höger. De har bara flyttat sig lite åt höger på vänsterhalvan.

   • Benny skriver:

    De anpassar sig nog när nya vindar blåser…Det viktiga för de som ”jobbar” på SR/SVT är att behålla de välbetalda smäckjobben!

 2. Göran skriver:

  Är dagens artikel ironi? Har vi inte insett att SVT går att köpa för länge sedan? Det behöver inte vara med pengar. Det kan vara med ryggdunkningar från kompisar.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nyheten här är att det är en kommun som betalar, inte staten. Kan det betyda att dammluckorna öppnats på vid gavel?

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Hahaha, Malmö-polisen… som mest duger till att kontrollera om du har lyse på cykeln, inte vet var Rasmusgatan eller Heleneholmsstigen ligger, och tar 45+ min på sig att rycka ut när man larmar om pågående misshandel/rån, eller att en tjackad anabolpundare försöker hugga upp ens ytterdörr med en yxa.

  Nej, jag hittar inte på – jag har upplevt och bevittnat ovanstående och värre.

  Vad sägs om att jag möter min fru på Södervärn en e.m. och vinkar till henne, signalerandes ”Stanna där, jag korsar gatan”? Detta föranleder piketen att tvärstanna framför oss strax därpå och en justitieminister-stor polis skuttar ut och ryter ”Vaffö stå du å hajlar, va! Vaffö stå du å hajlar!” Efter en smula lugn palaver (tänk att man fick nytta av att ha lärt sig ART och lågaffektivt bemötande på jobbet och att man hanterat psykospatienter…) klättrar knodden in i piketen igen. (Hade jag inte haft den ungdom jag haft, hade jag inte fattat att blå rockens mål var att provocera mig att säga något eller röra mig på sådant sätt att han får en ursäkt.)

  Eller detta: undertecknad har ruttnat på att barn från Munkhätteskolan handlar/agerar kurir re: droghandel mitt på dagen, på öppen gata. Detta vid gamla (numera rivna) brandstationen på Ystadvägen. Ungarna gick från mellanstadiet/högstadiet till luffarna som bodde bakom station och dessa knackade på rätt fönster i huset bredvid den iranska restaurangen (där det var ett hemskt mord för en fem-tio år sedan). Sedlar skjuts in genom fönsterspringan, ett cigarettpaket skjuts ut, och överlämnas till ungarna. Luffaren för en slant för besväret. Beskriver detta för vakthavande på Porslinsgatan som bredast möjliga Malmöitiska kväker: ”Ou vae tyjker dau att vei skau jöura åut dei dåu, va?” Vad svarar man på det?

  NB, för den som inte kan Malmö: att som polis inte hitta till/känna till Rasmusgatan är som att i Ståkkålm inte veta vad Malmskillnadsgatan eller Sergelarkaden ligger.

  Men trakassera demonstranter, råka ha sönder kameror, och jaga cyklister är fubbikarna bra på!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Göran skriver:

   De flesta människor som får med polisen att göra, får oftast en negativ inställning till polisen.

   Polisen är statens lakejer. De ska med hot om våld eller med våld se till att medborgarna följer regeringens påhitt.

   Det finns ingen polis som är för medborgarna. Polisen borde skiljas från staten och poliserna utses av medborgarna. Polisens uppgift ska vara att skydda medborgarna från alla övergrepp från såväl andra medborgare eller staten och dess tjänstemän.

 4. Thomas skriver:

  Man skulle naturligtvis kunna tro att detta är en sen kulturförändring, men så är det inte…
  Tydligast blev det efter 1995, då ett sorts ”kallt inbördeskrig” uppstod, där vissa krafter såg sin maktposition rubbas genom en förflyttning av makten till Bryssel, som innebar att de som bestämt i landet blev satta på undantag.
  Detta utvecklades till en obstinat rörelse inom det offentliga, särskilt rättsväsendet, som inte längre fungerar som rättsväsende utan blivit en del i en korrupt kultur där man skyller på ”Någon Annan”…
  Det är alltså 25 år sedan, minst, som detta uppstod på allvar och smittan sprider sig genom hela samhället, ner till varje medborgare idag…
  Att fokusera på symptomen är meningslöst då själva sjukdomen är en pest som sprider sig genom hela västvärlden och där observanta medborgare kan notera dagsformen genom olika symptom i det dagliga livet..

Kommentarer är stängda.