Den starkes rätt

Vänsterfolk har i alla tider hävdat att det är fel att vara stark, att ensam är inte stark oc därför får ingen vara stark. Ja, logiken haltar men den blir begriplig när man inser att det blir mycket lättare för staten/partiet att kontrollera folket om det bara är staten som är stark och hela folket svagt. Alla svaga tillsammans låter, uppmanar, staten att kastrera de starka.

Detta passar också in postmodernismens narrativ. Alla måste vara svaga för gillas av de svaga. Är inte alla svaga är det rasism och diskriminering. Detta gör de få starka som blir kvar jätteglada, som staten och av staten prioriterade grupper. Till exempel muslimer som kastar sten på statens våldsmonopol. Då blir vänsterfolket glada för att det visar att inte ens staten är stark. Vilket bevisar att det inte är av godo för den som är stark att vara stark. Ja, samma haltande logik.

Men i den stora världen, utanför Jakobsberg, Kungsholmen och Södermalm, där finns det de som har kraft kvar. Kina, Ryssland och USA. Kanske även Storbritannien, Frankrike och Israel. När de nu börjat röra på sig och öppet tala om ett tredje väldskrig, något som ingen på allvar talat om på 30 år, då gör svenska politiker och en mängd tidigare kavata svenskar i byxan och kräver att omgående få plats under USAs kärnvapenparaply. Det vill säga det land som bombat flest andra länder efter andra världskriget. Ja, logiken haltar lika betänkligt här också

Visst vore det bra, säger de, om vi hade haft kvar vårt gamla pålitliga försvar från kalla kriget. Men ack och ve det har vi inte pengar till och det tar alldeles för lång tid att bygga upp. Så det är säkrast att fortsätta vara svag och foga sig under den starka herre man tror sig få minst stryk av. Så låter kastratsången från svenska folket och dess politiker.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Den starkes rätt

 1. Thomas skriver:

  Som sagt…
  Myndigheten för Psykologiskt Försvar är aktiverad..
  Att peka på hur ensidig DDR-liknande SVT-propaganda (sedan den smarta lösningen med 100% statsfinansiering, som tydligen blivit en modell även för Makaronen), inklusive samtliga papperstidningar i landet (studera gärna Ekis Ekmans gnäll på ETC) där censuren nu är i det närmaste 100%, är kanske inte tillrådligt…
  Tystnad råder.

 2. ivarandersson skriver:

  Påskhelgens upplopp visar att polisen inte har våldsmonopol längre eftersom polisen vek ner sig och flydde.

  • Göran skriver:

   Polischefer tillät inte poliser att agera som poliserna på plats ville. Många av dessa chefer är kvinnor och saknar den mentalitet som krävs.

   Det är bara att ersätta dessa polischefer med poliser som vet vad som krävs, så är det mesta med kravallproblem lösta. Dock med en reservation, att det beror på hur många kravaller som sker samtidigt.

   • ivarandersson skriver:

    Göran
    Polisen hade inte mobiliserat för att agera på ett kraftfullt sätt. Idag är områdespoliser ledsna för att grilla tillsammans med stenkastarna inte har gett något resultat

    • Göran skriver:

     Jaha, och vems fel var det? Kan det ha varit cheferna? Det fanns poliser som var inkallade som extra förstärkning, men de fick bara stå i bakgrunden och titta på.

     Hade det inte varit en feminiserad polisledning hade polisen agerat som varje enskild polis ville.

     Det ska nog även tas hänsyn till att det var socialdemokraternas valboskap som kastade stenar, så det får inte ageras på sådant sätt att de kanske inte fortsätter rösta på socialdemokraterna.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Har som hastigast läst ”När postmodernismen kom till Sverige”
  av Johan Lundberg och har fått genom SwebbTv en näst intill ofattbar bild på hur Sverige blivit ödelagt. Bortsett från alla ”marxisterna” som tillåtits härja fritt i Uppsala och Stockholm tycker jag mig inte kunnat läsa kommentarer rörande Kjell Espmark och Hanna Stjärne.
  Klientelet på Sveavägen 68 blir heller aldrig synat närmare.

 4. Pingback: Den starkes rätt | ulsansblogg

 5. Jan Andersson skriver:

  Rysslands utrikesminister säger med den starkes övertygelse att västvärlden bör sluta med att skicka vapen till Ukraina. Ord bör följas av handling, han får garanterat sin önskan uppfylld i samma ögonblick som Ryssland avslutar kriget i Ukraina. Lätt som en plätt.

  • Thomas skriver:

   Här ser man effekterna av 20/80- principen..
   Det har visat sig att det tycks vara en genomgående psykologisk princip.
   Spännande..

   Det har troligen alltid varit så och därmed har Myndigheten för psykologiskt Försvar en relativt enkel uppgift.. De behöver bara studera 20% av befolkningen..
   Resten är redan uppställda i ledet, helt enligt riktkarlens instruktioner..
   (När jag gjorde lumpen så var det endast jag och en till som var snaggade..
   jag på grund av att jag kom direkt från en amerikansk farm och hade en bonnläppsfrisyr och den andre hade kompisarna snaggat under inställningsfyllan…
   När jag då fick riktkarlsuppgiften så vrålade jag ”Riktning mot dörren i kasernen!”..
   Det fanns två dörrar.. Efter det så slapp jag den uppgiften.)

Kommentarer är stängda.