Den hemska fosterlandskärleken

När blev fosterlandskärleken något fult? Mitt intryck är att det var när socialdemokraterna efter andra världskriget skulle ta avstånd från nationalSOCIALISMEN. Allt som hade med nationen, landet, riket, fosterlandet och Moder Svea var fult. Allt utom staten var fult, för den var socialdemokratins och hade inget med nazismen att göra. 😉

Fosterlandskärlek blev nästan över natt något fult och närmast ett förräderi mot det moderna universella rättighetssamhället under FNs globala överinseende. Nationalromantiskt trams från 1800-talet som skapat nazismens omänskliga brutalitet, brukade det heta. Hur något romantiskt kunde skapa brutalitet gavs det dock förklaringar till.

Därifrån var det naturligtvis inte långt till att fördöma alla former av nationalism och tillvaratagande av nationella intressen. I orealistiska frihandelsdrömmar skulle Sverige och svenska företag inte syssla med sådant som kunde göras billigare i andra länder. Som att tillverka skor, fartyg, kläder, mat, med mera. Nästa steg blev att Sverige skulle bli en invandrad mångkultur som USA. Det fungerade ju så bra där, trodde man. De nya som kom hit skulle få rösträtt i stort sett omgående. Ingen ledande politiker verkar ha trott att det skulle leda till ett annat Sverige än det svenskarna önskat, jobbat och röstat för.

Men det räckte inte med det. Mona Sahlin avslöjade effektivt politikernas feltänk när hon med beundran i rösten förkunnade att invandrarna minsann hade en kultur, något som hon menade att svenskarna saknar. Så för att riktigt understryka hur tokigt det är med nationalism och fosterlandskärlek beslutade S utan att fråga folket, att Sverige skulle bli en humanitär stormakt, något svenskarna skulle kunna vara stolta över.

Att vara stolt över att tillhöra en stormakt, låter inte det som en suspekt form av nationalism? Idag ligger dessutom den stormakten i spillror, både ekonomiskt och socialt har stormaktspolitiken havererat fullständigt. Alla ser det, utom socialister och andra människor till vänster.

Det är detta det stundande valet handlar om, att med öppna ögon som inte ser och öron som inte hör fortsätta färden ner i kaoset, eller välja en helt annan väg och försöka rädda ett litet land i utkanten av världen. Så att dess invånare än en gång kan få känna stolthet och fosterlandskärlek för det de själva skapat!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Den hemska fosterlandskärleken

 1. Pingback: Den hemska fosterlandskärleken | ulsansblogg

 2. ivarandersson skriver:

  Ukrainarna visar fosterlandskärlek i kriget mot Ryssland genom att utsätta sig för stora faror för att försvara landet.

  • Göran skriver:

   Lätt att samla sig mot en yttre fienden, men hur gör vi i Sverige där fienden är inom landet?

  • Benny skriver:

   Nog bara de från västra Ukraina! I öster är det tvärtom att Ryssland hälsas som befriare från regimens härjningar sedan 2014. Men Ukraina är ingen nationalstat som Sverige utan en produkt av Sovjet-diktaturen och det som händer borde folken i Ukraina fått rösta om i stället för geopolitiska ambitioner från EU och USA.

   • ivarandersson skriver:

    Trots att Ukraina inte är en nationalstat visas fosterlandskärlek i kriget mot Ryssland.
    Slåss Ukrainarna i öster på Rysslands sida borde Ryssland redan lagt östra Ukraina under sig.

    • Benny skriver:

     Det är ju exakt det som hänt! Hänger du inte med? Visst, glömde att du tror på MSM-”nyheter”! Varför kan man ju undra när de ljuger om allt som Covid, vacciner, klimatet, den katastrofala invandringens konsekvenser m m….

     • ivarandersson skriver:

      Vad är det jag missat?

      • Benny skriver:

       Att Ryssland kommer att vinna kriget! Frågan nu är väl bara hur mycket det blir kvar av Ukraina när Polen, Rumänien, Ungern gör ett avtal med Ryssland om uppdelningen av det dysfunktionella ”landet”. Och det är detta som de polska hyenorna väntat på, de vill inte alls att Ukraina ska klara sig utan hoppas i smyg att Ryssland bombar skiten ur en ukrainska militären för gott. Redan nu får polacker fri tillgång till de gamla polska områdena i västra Ukraina enligt ett avtal!

       • ivarandersson skriver:

        Tror du verkligen att Ryssland vill dela med sig?

        • Benny skriver:

         Det finns inget att dela bara kostnader för ett f d land som missköts sedan 1991 och Ryssland är knappast intresserade av att hantera en fientlig befolkning i västra Ukraina. Tyskland gick på knäna för att röja upp i forna DDR när de återförenades och då var det inte i närheten så illa som Ukraina av idag. Det bästa är att låta folken i öster reda ut sina problem och väst borde ta flera steg tillbaka och i stället reda ut sina egna problem!

   • Göran skriver:

    Att det ska vara så svårt att förstå att Ukrainas regering har krigat mot den ryska befolkningen i östra Ukraina i 8 år.

    Det är ingen slump att Ryssland anföll vid den tidpunkt de gjorde; strax före ett stort ukrainskt anfall med över 150.000 man mot bland annat den självständiga delstaten Donbas.

    Jag har just nu en fråga: Hur kommer det sig att inte EU, Nato, Storbritannien eller USA försökte stoppa det anfallet, för reaktionen på det var uppenbart? Alla visste hur Ryssland skulle agera.

    • ivarandersson skriver:

     Slåss Ukrainarna i öster på Rysslands sida borde Ryssland redan lagt östra Ukraina under sig.

     • Benny skriver:

      Som sagt det har redan hänt! Det är bara i MSM-världen som verkligheten inte har någon bäring…

      • ivarandersson skriver:

       Ryssland har försökt att lägga östra Ukraina under sig men ännu inte lyckats eftersom strider fortfarande pågår.

       • Benny skriver:

        Upprensning av de kvarvarande nazisterna som gömt sig bland civilbefolkning i öster pågår, inget nytt alltså!

 3. Göran skriver:

  ”I orealistiska frihandelsdrömmar skulle Sverige och svenska företag inte syssla med sådant som kunde göras billigare i andra länder. Som att tillverka skor, fartyg, kläder, mat, med mera.”

  Fanns det ingen ekonom i Sverige som insåg hur korkat ovan var?

  Billigare i annat land är synonymt med att öka produktionskostnaden i Sverige så att andra länder måste anlitas.

 4. Jan Andersson skriver:

  Att bara se fördelar och inte nackdelar är vad lycksökare och fanatiker av alla sorter ägnat sig åt i mannaminne. Nordbor har ändå varit pragmatiker eftersom man annars inte överlevde vintern på våra breddgrader, vilket idag avspeglas på vår status som idealsamhällen globalt sett.

  Men minnet är kort och alla färska politiker drömmer om att reformera allt, eftersom de annars inte hade något att göra. Så även våra allra bästa idéer och med möda uppbyggda system måste ändras till alla konservativas förtvivlan, de som var med och byggde upp med stora uppoffringar, eller de som kan sin lokalhistoria.

  Det är välkänt att Tyskland efter förlusten i första världskriget fick ohållbara kapitulationsvillkor dikterade av segrarmakterna. Det ledde till stora umbäranden för folket, som inte hade någon del i det hela (precis som Ukraina idag). Aldolf Hitler lyckades dock få till en avsevärd förbättring i levnadsvillkoren för tyska folket, vilket på avstånd beundrades av många, bland annat svenska politiker (som nominerade Hitler till Nobels fredspris 1939) och i stort sett alla andra beslutsfattare och näringsidkare i Sverige var uttalade anhängare av nazismen, vissa gick till och omkring med höga stövlar, som Hitler.

  Bilderna när tyska armén marscherar genom Oslos paradgata visar leende barnfamiljer som viftar med norska flaggor, svårt att tro att det bara var statister i en propagandafilm.

  Men framgången steg den lille mannen åt huvudet, precis som den lille mannen i Ryssland idag, och rent vansinniga beslut fattades allt oftare. Hitler käkade förmodligen ganska mycket piller som idag skulle vara narkotikaklassade, och vi känner alla till olämpligheten med dessa.

  Massinvandringen idag har en fasansfull avigsida, och det är att ”flyktingarnas” respektive hemländer aldrig kan hoppas på någon framtida förbättring, eftersom de som kunde gjort skillnad åker hit och ”kör huvudet i väggen” eftersom det absolut inte finns någon framtid här, som det skulle kunna ha blivit i deras hemländer (med eller utan internationellt stöd). Att bara bli försörjd och aldrig få prova sina krafter på något vettigt är förödande och nedbrytande för alla som råkar ut för det. Och från dessa länder kommer flyktingströmmen aldrig att avta.

  Vi hade tillgångar som skog och malm som bas för vår framgångssaga, plus vattenkraften som gjorde en exploatering möjlig. Nu har EU tagit över världens mest välskötta skog, och hur det går med malmbrytningen står skrivet i stjärnorna på EU-banéret. Elförsörjningen går på knäna. Vår förmåga att överleva på sikt har alltså kringskurits, men ändå ska vi välkomna arbetskraft som inte behövs. Närsyntheten, lycksökeriet och fanatismen ökar hela tiden till alla pragmatiska och tänkande människors förtvivlan. De fundamentala begreppen Orsak och Verkan saknas i västvärldens tänkesätt.

  Om man tror allt allt ordnar sig ändå på något vis, så beror det bara på att någon tagit tag i problemen och löst dem, men det är inte du och jag, i alla fall inte jag.
  Jag är värmlänning, och vi har ett talesätt: ”Dä årdner säj, och gör dä inte dä så kvetter dä”. Det är tur att smålänningar tänker helt annorlunda…

  • Göran skriver:

   Adolf Hitlers läkare skrev en bok om hans behandling av Hitler. Jag har läst den men kommer inte ihåg så mycket. Har för mig att Hitler led av sjukdomar framkallade av stress, bl.a. svårt att sova och problem med magen.

 5. Glenn skriver:

  Finns ju många ”källor” till skeendet i öst. Bidrar med ett par på som finns Telegram. Är medveten om att åtminstone två av dem är ren propaganda ( rysk) men ger info som vi normalt inte läser.

  Scott Ritter ger mer balanserad neutral info. Dock mer å mer ryssvänlig då han inte förstår Natos / västs agenda. Googla hans cv.

  Läs även Graham Philips, se hans reportage – har blivit ”avstängd” av England för att rapportera icke önskvärd info. Med avstängd menas totalt avstängd.

  https://t.me/intelslava
  https://t.me/intelRepublic
  https://t.me/grahamwphilips
  https://t.me/ScottRitter
  http://www.moonofalabama.org

  Håll till godo.

  Så, när man fått input av ovan och andra ”källor” så blir man minst sagt frågande till balansen i rapporteringen till oss svenska medborgare.

  • Benny skriver:

   Finns ju massor av kommentatorer och militärer i USA som vet vad som händer i Ukraina och som fullständigt sågar Bidens galna politik som egentligen styrs av Obama och Deep State. Och dessa kommentatorer och militärer kan verkligen inte anklagas för att vara ”Putinister”. Sedan är ju frågan om Obama från början var marionett åt Deep State och globalisterna eller blev han det senare när han insåg att han skulle få en maktposition även efter han fått avgå om han fortsatte att jobba för deras agenda? Man kan väl säga så här att Obama knappast skulle bli gammal i USA om han inte bodde i något som kan liknas vid en fästning med massor av vakter runt sig!

 6. Glenn skriver:

  Hmm. saknas att slash i Scottritter länken. se övriga.

Kommentarer är stängda.