Fri media

Kommer ni ihåg att för 30-40 år sedan hittade någon på uttrycket alternativ intelligens som beskrivning på den som är riktigt dum i huvudet? Det var naturligtvis ett nedsättande uttryck och nedsättande i den meningen att de som använde det antog att den som så omnämndes inte skulle begripa att det var nedsättande.

Vid den tiden var det fortfarande mycket ovanligt med alternativ media. Staten hade kontroll över all etermedia, socialdemokrater försökte stoppa såväl videouthyrning som parabolantenner. Dagstidningarna ägdes av mediehus, som idag har blivit ännu färre och mer koncentrerade.

När så nya leverantörer av nyheter och samhällsanalyser började dyka upp kallades dessa för fria medier, enär de inte var bundna till vare sig staten eller de stora mediehusen. Det var naturligtvis störande för dem att bli utmanade på detta oblyga sätt. Att de sades vara fria gav självklart associationen att de andra var bundna på något sätt, kanske bakbundna av sina ägare.

Med list började de istället kalla dessa fria media för alternativa media, vilket fungerar som en så kallad hundvissla för socialister. Alternativ är i deras ögon ondska. Avsikten var och är att man ska göra associationen till dumbommar och därmed även att det som förmedlas är av sämre värde, rent av osant.

Idag har många av de som är fri media aningslöst accepterat att kalla sig själva alternativ media. Jag föredrar uttrycket fri media, och fri media är livsnödvändigt i en demokrati. Låt oss därför enas om att sluta använda uttrycket alternativ media. I fortsättningen säger vi fri media om alla som är obundna, eller hur?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Fri media

 1. Niklas skriver:

  Med samma logit borde vi alltså kalla alternativ odling för fri odling. 🙂

  • Thomas skriver:

   ungefär så resonerade Rudolf Steiner…
   Men då man på hans tid ansåg att teknikens framsteg skulle styra, dvs lokomotivets ångmaskin, så var det människans rörelser, där armens funktion liknade ångmaskinens hantering av lokets drivning av hjulen, som var den tidens föredöme som skulle styra hela samhället…
   Det enda som var ”fritt” var religionen och därmed blev Steiners lösning det ”bio-dynmiska ” jordbruket med sina hokuspokusceremonier…
   Idag kallas det, som du skriver, ”alternativ odling” – som regleras i jordbrukspolitiken…
   Religionens ”frihet” har effektivt krossats… kvar finns bara en totalitär religiös ideologi som uppmuntras av överheten…
   Alltså, inte ett piss fritt utan bara ”alternativt”…
   (vänta bara på vad vi har framför oss.. där Kissingers skröna uppenbart gäller..fast ingen förstår det..)

 2. Jan Andersson skriver:

  Hur vore det med fria medborgare?

 3. Peter Sjöström skriver:

  En mycket bra ide Mats . Det låter bättre och mer obundet .
  Mvh Sjöström

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Inte för att jag någonsin fått den äran att umgås med Hanna Stjärne och hennes gelikar, men förvandlingen kom avgjort ifrån det hållet. Är det nyanserna som förändrar världen?

 5. Pingback: Fri media | ulsansblogg

 6. Benny skriver:

  Man kan ju undra över politikers och globalisters makthunger och vurm för att detaljstyra andra människors liv och leverne? Är makt och pengar så viktigt för en del figurer och är det som psykologer påstår att dessa maktmänniskor bär på mer eller mindre utvecklade psykopatiska drag? Att media i västvärlden styrs från en liten klick är ju uppenbart när man ser innehållet i propagandan som MSM spyr ut och det är tur att vi har fria media som avslöjar fulmedias propaganda.

 7. ivarandersson skriver:

  Motsatsen till alternativ media är PS och MSM. Därför duger begreppet alternativ media bra för mig.
  PS = Public Service dvs SVT och SR som är skattefinansierade till 100%
  MSM = Main Stream Media = DN, SVD, Aftonbladet, Expressen och andra dagstidningar som behöver bidrag från Staten för att överleva.

Kommentarer är stängda.