De Tio Budorden och Svenska Kyrkan

En text i Klimatsans om Svenska Kyrkans klimataktivism ledde till följande fundering.

1. Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig. Men SvK har gjort klimatbluffen, den de kallar för klimatkris, till sin nya religion och den gud de dyrkar.

2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn. Att utnämna ett obefintligt problem till något som är viktigare att dyrka, måste i sanning vara att missbruka Guds namn.

3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig. Den dagen är till för vila från vardagliga bestyr och kontemplation över guds ord. Att då skräna på gator och torg med tillbedjan av en falsk gud är inte i enlighet med Guds bud.

4. Visa aktning för din far och din mor. Vår föräldrar har byggt detta land och denna civilisation. Till sin hjälp har de bland annat haft den olja Gud låtit människorna förädla. Att förstöra Guds och föräldrarnas mödosamt skapade civilisation är en styggelse.

5. Du skall inte dräpa. Att förvägra andra människor, fattigare än oss, boende i mindre utvecklade länder, samma möjligheter som vi att nyttja guds gåvor, som olja, med resultat att dessa Vår Herres minsta tjänare dör en för tidig död kan likställas med att dräpa.

6. Du skall inte begå äktenskapsbrott. Lika illa som att tillbedja en falsk gud, är det en synd att sätta denna falska gud före troheten till sin äkta make eller maka.

7. Du skall inte stjäla. Att försnilla skattekollektivets gemensamma pengar på villfarelser som att subventionera energikällor som är både dyrare och skadligare än de Gud visat oss är i sanning att stjäla.

8. Du skall inte vittna falskt mot din nästa. Att sprida lögner om vad som är fakta och att baktala dem som förstått verkligheten korrekt är att vittna falskt mot sin nästa.

9. Du skall inte ha begär till din nästas hus. Den som kräver att andra ska göra uppoffringar i sina hem, som sitta i mörker och frysa för att de som tillbeder den falska guden ska kunna sitta i ljus och värme är ett syndigt begär till andras hus.

10. Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans slav eller hans slavinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa. Att straffbeskatta sin nästa så att denne inte längre har råd att leva det liv Herren anvisat, för att slösa de stulna pengarna på fåfänga regler som de falska profeterna lovar ska göra människan till herre över klimatet, strider även mot det tionde budet.

När predikan i klimatkyrkan nu visats strida mot samtliga den kristne Gudens tio budord måtte väl tillnyktring komma till stånd och den falska läran överges!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på De Tio Budorden och Svenska Kyrkan

 1. Glenn skriver:

  Så sant. Det sägs att ” pandemin” nu fått fler människor än någonsin att vakna upp. Man rannsakar sig själv, sina ledare, sin livssituation och samhällsbygget mer än någonsin. Man inser att det pågår ett spirituellt krig och att alltför mycket vardagligt är uppbyggt på lögner. Svenska Kyrkan är högst sannolikt hijackad av makten och dess företrädare torde hamna på ett mörkare ställe.

  • Göran skriver:

   Vänstern har tagit över kyrkan på samma sätt som de tagit över alla myndigheter.

 2. Thomas skriver:

  Nu måste man sortera något…
  Budorden är en förkristen funktion. Det innebär att de är en synnerligen gammal mänsklig erfarenhet! En erfarenhet som samhället alltid har försökt att dribbla med! Michael Hudson har resonerat om de förkristna tankarna som styrde samhället långt tillbaka i mellanöstern.
  Kristendomen blev en moralisk resning i ett ”globalistiskt” samhälle där kulturella strömningar stärkte ett extremt klassamhälle där befolkningen behövde få någon form av psykologisk styrning för att klara vardagen…
  Att Jesus då blev den som stod för syndabocksrollen för de troende underlättade för de som inte riktigt klarade av klassamhällets verklighet.
  Dagens klimatrörelse har inte denna psykologi, vilket innebär att denna rörelse har ett annat ursprung….
  Man kan konstatera att Greta och hennes ”rörelse” är starkast i norra Europa och i USA och den omtolkning som här beskrivs tar bort Jesus ur ekvationen och skuldbelägger vardagens medborgare så att folk istället för att samarbeta pekar ut grannen som syndabocken…
  I södra Europa är inte Gretarörelsen lika stark då fortfarande den ursprungliga kristendomen som så definitivt förändrade romarriket fortfarande har en kulturell påverkan, precis som den ortodoxa kyrkan som putinisterna har restaurerat sedan kommunisternas försök att utplåna en stark moral och införa den tröstlöshet som vi idag kan konstatera Gretarörelsen totalt infiltrerat Väst med flera olika destruktiva tankegångar, som kallas ”Woke”…

  • Thomas skriver:

   Nu är det så att jag inser att just i Sverige är förfallet större än i något annat land i Europa då vi haft flera avvikande åsikter som styrt allmogen under lång tid…
   Moralen, dvs. vardagens aktiviteter har i minst hundra år totalt raserats med främst sådan avfällingar som Hägerström, som i sitt ”kristendomshat” (om man nu kan rubricera Gustavs statskyrka som ”kristen”, vilket jag ifrågasätter) som prästson, istället skapade ett rättssystem som är helt utan moralisk grund!
   Det märkliga i detta är att allmogen fortfarande betraktar dessa överhetsfunktioner, detta korrupta rättsystem, som moraliskt (Grundlagen), denna cirkus av rättsröta som innebär att man faktiskt kan genomdriva ”klimatångest” som en religiös funktion i både ”kyrka” och ”stat”… utan att få något mothugg från befolkningen.

   • Thomas skriver:

    Ett av de mest absurda styrningsfunktionerna som är av kulturell moral präglat är trafikens utveckling…
    När jag började åka MC så var det fri fart utanför 50… Ansvaret för hur man skulle uppföra sig låg på den enskilde trafikanten..
    Idag är varenda meter i trafiken styrd av hastighetsskyltar, det personliga ansvaret är utplånat!
    Resultatet är en total trafikanarki.. inte ens fotografistolparna påverkar. Sverige är idag världskänt för sin totala trafikanarki.
    Som exempel…
    Att detta kommer att sprida sig, är uppenbart, till alla delar i samhället, då allt nu handlar om att peka ut grannen som den ansvarige syndaren… oavsett vad det handlar om!

    • Jan Andersson skriver:

     Jag blev igår omkörd av en racer-MC, på bakhjulet. Föraren höll säkert 200 km/h förbi 80-kameran. Värstingcyklarna idag gör 320 km/h.

     • Thomas skriver:

      Då skylten fram inte finns så varför bry sig om kameran..
      Vi lever ju i ett ”vuxendagis”…
      Någon Annan har ansvaret.

      • Göran skriver:

       Fäll ned solskyddet vid passerande av kamera. Brev från polisen kommer, men det är bara att slänga dem i papperskorgen.

 3. Ivar Andersson skriver:

  Hade Jesus levt idag hade han kastat ut månglarna ur klimatkyrkan. Vem tar över Jesus roll?

  • Thomas skriver:

   Hmm… menar du att du inte själv har någon roll i detta utan du litar på en ”överhet”, Någon Annan, som skall lösa de problem som vi måste lösa själva..?

 4. Jan Andersson skriver:

  Det verkar som om kyrkans folk numera är de sämsta följarna till det kristna budskapet. Kommunism, till exempel, är helt emot kyrkans existens, för det är kommunistledaren i egen hög person som är den nye Gud och Jesus i samma gestalt, och skall dyrkas 24/7.Tur att en majoritet av svenska folket fortfarande håller på de tio budorden och att det kristna budskapet, att ingen någonsin ska behöva vara rädd för en medmänniska, tillämpas ograverat utanför de större städerna.

  • Thomas skriver:

   Övervakningssamhället är nog nästan mer utpräglat i dagens landsbygd än i stan…
   Du har nog litet för mycket Bullerbyatmosfär runt dig…

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Tror du på Gud, är du kristen, är du religös, går du i kyrkan, ber du aftonbön, bordsbön etc?
  Totalt ointressant anser jag och frågar därför inte var folk hör hemma.
  Däremot är BUDORDEN de enda livsregler värda att efterleva och förkunna.
  När Hägerström och hans mentalt skadade efterföljare trodde att de kunde bli Guds ställföreträdare på jorden avslöjades de mordiska instinkterna.
  Det är det vi plågas av nu 2023 och har gjort allt för länge.

 6. Dagfinn Koppelow-Karlsen skriver:

  De 10 bud av Jens Bjørneboe, norsk forfatter, død for mange år siden, men budskapet er mindst like sandt i dag.

  I Det første bud er ganske lett:
  De som er flest, har alltid rett.

  II Tenk alltid på hva folk vil si.
  Og ta den sterkestes parti.

  III Og tviler du, så hold deg taus
  til du ser hvem som får applaus.

  IV Tenk nøye ut hva du bør mene.
  Det kan bli dyrt å stå alene.

  V Følg ingen altfor høye krav.
  Men si, hva du har fordel av.

  VI Si alle hva de gjerne hører.
  Gå stille gjennom alle dører.

  (For sannhet bringer sorg og nød,
  mens daglig løgn gir daglig brød.)

  VII Gå aldri oppreist. Snik deg frem.
  Og gjør deg varm i alle hjem.

  VIII Husk: Ingen mann kan roses nok.
  Slik bygger man en venneflokk.

  (Og i et brødre-paradis
  har du din beste livspolis.)

  IX Av sladder husker du hvert ord
  til bruk i neste sjefskontor.

  (Men ingen taktfull sjel forteller
  et ord til ham som ryktet gjelder!)

  X Hvis siste bud blir respektert,
  da er din fremtid garantert!

  Følg dristig med i kamp mot troll,
  men vis fornuftig måtehold!

  Skrid tappert frem i livets strid,
  én time forut for din tid!

  • Mats Jangdal skriver:

   Den kände jag inte till, men gäller lika väl i Sverige.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Djungeltelegrafen låter meddela att vid något av de förestående ”kyrkomötena” dvs högsta beslutande organ avser man att avskaffade de ”Tio budorden”
  ur kyrkans skrifter.

  • Göran skriver:

   Kyrkans största förtjänst är väl de tio budorden, en moralisk kod, som håller oss i tukt.

   Ska de avskaffas, då fyller kyrkan inte längre någon funktion. Inge för gemene kristen, utan endast för alfabetssexuella och vänsterblivna.

   Å andra sidan. Det finns gott om andra samfund att välja.

   Sveriges kyrkor kommer ändå försvinna när Sverige blir en islamisk stat.

   • Glenn skriver:

    Allt som är kristet skall sättas under press och förföljas. Detta har startat och kommer att accelerera. För ateister kan detta säkert förklaras på många sätt. Sett i ljuset av allt ont som har hänt nyligen och nu sker så är det ondska. Vem , vad står för ondska ?

    Detta handlar om mer än vardagsexistensiella problem.
    Dags att ”söka å finna” kanske.

    Och förresten , detta har ni väl läst:

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/disease/eu-and-who-plan-digital-vaccine-passports/

    • Thomas skriver:

     Som jag menar så är kristendomen en frihetsrörelse i ett förslavat samhälle där Ondskan tagit över helt.. så var det för 2000 år sedan och så är det nu.
     Jag trodde förr att ondskan var ett missförstånd som man i ett modernt samhälle kan ”prata” tillrätta…
     Ondskan är en realitet som finns inbyggt i samhället sedan jordbrukssamhället, det hierarkiska samhället, uppstod. En mänsklig konstruktion som gynnar ett klassamhälle..
     Och den dagen då Ondskan tagit över helt finns ingen frihet alls – utom för en liten elit.
     Tar man inte striden idag, samtliga, så är allt förbi, oavsett om man är kristen, muslim eller ateist.

 8. Pingback: De Tio Budorden och Svenska Kyrkan | ulsansblogg

 9. Glenn skriver:

  Jag har kommenterat ont mot gott ett par gånger.
  Intervju släppt för typ 1 dag sedan beskriver sakernas tillstånd .
  Anbefalles

  Illa för oss alla.

  https://usawatchdog.com/cv19-a-propaganda-masterpiece-mark-crispin-miller/

Kommentarer är stängda.