Alla fåglar kommit re´n

Hur ska man förklara för de inbitna klimatalarmisterna att de tagit fel, blivit lurade? De flesta av dem har ju inte själva klimatforskat. De har lyssnat på larm som framförts i tredje, fjärde, femte, till hundrade led från dem som faktiskt forskat.

Fakta som går emot det narrativet går inte in i skallen på dem. De skulle troligen behöva en halv istid, eller åtminstone en hel växtsäsong spolierad av kyla innan deras övertygelse rubbas. Då kanske de kan börja inse att ”It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so.” är en beskrivning riktad just till dem.

Innan dess har jag förutom att oupphörligt presentera fakta för dem, kombinerat med ”follow the money” och beskrivningar av vad den totalitära gröna politiken gör med välstånd, välfärd, frihet och demokrati, bara en sak kvar att tillägga. Dagens rubrik, några rader ur den psalm ni alla sjungit. Först ett rim i första versen.

Lärkan drillar högt i sky
våren är ju evigt ny

I fjärde versen konstateras sedan att om framtiden vet människan lika lite som sånglärkan. Därpå kommer hyllningen till gud som låter allt ske. Hyllningen som även omfattar årsmånen.

Vad de oss förkunna må,
lägga vi på minne.
Mulna dar nog återstå,
töcken för vårt sinne.
Vi som luftens fåglar små
i vårt inre gläds ändå,
han som våren skänkt också
lyser upp därinne.

Svunna tiders människor oroades inte av naturens skiftningar, årsmån och andra variationer. De fann trygghet i det, ty det bevisade att gud och därmed livet självt fungerade som avsett.

Men klimathypokondrikerna förstår inte detta. De förväntar sig status quo, tingens och tillståndens oföränderlighet i en föränderlig värld. Får de inte detta känner de sig otrygga och kräver att andra ska ordna så att de slipper sin ångest. Hjälper det tro, att be för dem? De är ju ändå klimathotsreligiösa.

P.S. Gammalt förstånd, som Niten, Fliten och Skiten kan komplettera dagens predikan. D.S.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Alla fåglar kommit re´n

 1. Pingback: Alla fåglar kommit re´n – Life, Death and all between

 2. Thomas skriver:

  Jo, så är det…
  Om man inte tror på ”Den Högste”, alltså Våren i detta fall, så måste man plocka fram en syndabock…
  Som enligt Greta är vanligt folks uppförande… och som då innebär att man i allmänhet pekar ut grannen som den store syndaren, orsaken till allt ont…
  Går detta, denna primitiva tanke, att förklara för dem som tänker enligt Greta..?
  Nej.

 3. Benny skriver:

  Flygbolaget KLM kör en riktig luring…Inte nog med att du betalar svindyrt för biljetten där planen påstås flyga med inblandning av ”klimatbränsle” nu kan du själv enligt reklamen döva ditt ”klimatsamvete” med att betala extra för din biljett så ska de tanka mer ”klimatvänligt” bränsle? Snacka om bondfångeri! Men visst kommer en del idioter att gladeligen betala extra för att kunna skryta för sina vänner och bekanta klimathysteriker hur ”goda” människor de är. KLM skrattar givetvis hela vägen till banken…

 4. Jan Andersson skriver:

  Det är nog kört…

  https://youtu.be/wu7RXlIEbog

 5. Göran skriver:

  Restaurang kedjan Pinchos inför 3D-printat kött, som har lägre klimatavtryck än riktigt kött. Skratta inte ihjäl er.

  Låtsasköttet har ingredienserna soja, vete, vegetabiliska oljor, kryddor och torkade grönsaker.

  Om vi ska räkna på klimatavtryck då måste vi även blanda in nyttan.

  Riktigt kött innehåller mer eller mindre precis all näring vi människor behöver. I princip kan vi kalla nötkött för 100 % nytta.

  Låtsasköttet innehåller mer eller mindre ingenting som vi människor behöver. Tvärtom är låtsasköttet skadligt för oss människor. Vegetabiliska oljor räknas som det mest ohälsosamma vad gäller hjärtinfarkter. Låtsasköttet är 0 % nytta. Eftersom det är skadligt bör nyttan egentligen ligga på minus.

  Så frågan är vad det finns för klimatavtryck i en produkt som inte ens behöver existera? Kanske är det lite klimatnytta i att de som väljer att livnära sig på låtsasköttet kommer att dö mycket tidigare än de som äter riktigt kött.

  Om vi refererar till videon som Jan Andersson länkar till, så kan vi räkna bort tänkande om nytta och konstatera att första prioritering är känslan oavsett konsekvenserna.

  Ja, det är nog kört.

  Artikeln om 3D-printant kött:

  https://nyheter.swebbtv.se/restaurangkedja-infor-3d-printat-kott-pastas-ha-lagre-klimatavtryck/

  • Ivar Andersson skriver:

   Låtsasköttet är en industriprodukt precis som margarin och palmolja. Industrin ska inte tillverka våra livsmedel med kemiska processer för att efterlikna naturliga livsmedel.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Är man cynisk eller realist om man tror att det enda som kan rädda mänskligheten är NÖD och ELÄNDE?

  • Thomas skriver:

   Det kan möjligen bara vara veckor borta nu…om man lägger ihop allt som sker globalt nu.

 7. Glenn skriver:

  Apropå mat så finns det listor på händelser , bränder osv, som flitiga satt ihop
  som berör mat och djurproduktion . Lite väl många ” incidenter” för att vara
  ”olyckor” kan tyckas.

  Två länkar av många.
  https://jordansather.substack.com/p/the-mysterious-food-processing-plant
  https://www.thehouseofdavid.org/prophetic-map/2022/5/3/25-mysterious-fires-at-food-processing-plants-across-us-end-of-days-food-shortage

  Så mitt i krig å klimatagenda å pandemiskit pågår dessa konstigheter.
  Vilka slutsatser drar man av detta ?

  • Thomas skriver:

   Plymen från vulkanen i Kamjatka tycks nu nått oss…
   det blir intressant att studera om det påverkar årets väder och skörderesultat, här hemma…
   Att våren snabbt blivit svalare kan man ju konstatera…

Kommentarer är stängda.