Det är värre än vi trott!

Det för mig tidigare okända ”samordningsorganet” för EUs meteorologitjänster, alltså i klimatsammanhang ett propagandainstitut, Copernicus meddelar att klimatet i passerad närtid varit extremt över hela jorden, utom i Norden.

Så när vi undrar var bevisen finns för ”klimathotet” så finns det på annat håll, inte här. Det är alltså tvärtemot den propaganda SVT kablat ut om klimatberoende artutrotning och andra larm. Det är också precis tvärtemot de samordnade larm som gick ut för några år sedan, då man påstod att klimatförändringarna var störst lokalt på flera platser runt om på jorden, just där dessa larm publicerades.

Men det såg ju folk igenom direkt, för de hade inte själva märk av detta. Nu testar man alltså den motsatta taktiken. SVT hjälper som vanligt till med att larma, utan att granska faktauppgifterna.

De kunde till exempel kollat med Ole Humlum som nyligen publicerat, än en gång, bevis på att officiella temperatursiffror manipuleras av NASA för att få det att verka som en katastrofal uppvärmning pågår. Eller med Sture Åström som förra sommaren noterade falsariet i realtid.

Förra gången, när det världen över blev varmast just där du bor!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Det är värre än vi trott!

 1. Inger Almström skriver:

  Allt medan odlingssäsongen i södra norrbottens län blir allt kortare och våren allt kallare. Höskördar i kris, inte bara på oupphörligt regnande utan för att det bara inte växer – ens då det regnar. 28 år av häst ger egen erfarenhet av höskördar. Det hela liknar medeltiden. Snön kommer på icke tinad mark, ligger länge, isarna ofarbara, somrarna regnar bort och skörden ruttnar, varpå liten istid följer. OBS i Sverige är det snart straffbart att kunna läsa och dra egna slutsatser – eller är vi redan där? Allt som inte är från officiellt håll är förtal och ska straffas. Piteå nu 1 m snö, som 1966 och 1926. Men innan månaden är slut, majbrasan utbrunnen och experterna vaknat ur 1a maj yran så har det aldrig varit så varmt… I

  • Jan Andersson skriver:

   I området Stockholm – Strömstad och Karlstad – Göteborg kan jag inte märka att den gångna vintern har varit extrem på något sätt jämfört med mina sjuttiosju vintrar tidigare i livet i samma område. Men vägunderhållet inklusive snöröjning har varit ytterst undermålig på många ställen, med vissa lysande undantag. Vägar och genomfartsleder som försetts med så kallade vägbulor går till exempel inte att plog, och om det är en överraskning för de ansvariga på kommunkontoren är det ytterst illa. Prisuppskattningen för att åtgärda den skadade bakhjulsupphängningen på bilen efter att ha dunkat ner i ett så kallat potthål i asfalten uppskattas av märkesverkstaden till 15000 SEK. Och jag var inte den ende…

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Det komiska är att, propagandan hos socialisten kungör att det är politiska byråkrater på länsstyrelser och kommuner runt om i landet som inbillar oss andra att det är dem som kan klara livsmedelsförsörjningen.
   Trötta bondeögon orkar snart inte längre med att se förödelsen. Inte många djur hos bonden längre, endast mat för rovdjuren. Regnvattnet har ingenstans att ta den effektivaste vägen längre. Kulturen i marken är snart ett minne blott, mycket reducerad växtkraft. Byggnader på gårdarna försvinner i våldsam fart. Så kan vi rada upp oändligt med exempel vi vet socialisterna åstadkommit.
   Är MAKTEN så destruktiv?

 2. Per Held skriver:

  Frugan som tittar på nyheterna vilket inte jag gör (slutade jobba där efter hela 35 år)
  Är av samma åsikt som redaktör för frihetsportalen.
  SVT nyheter sade att vi inte är med på röda kartan, vi får inte lika mycket värme, dock vattenånga på grundval varma hav, vi kommer framgent att i stället ”dränkas” av mycket regn och översvämningar. Häpp!
  Som i Dubai, då.
  Ändå är SVTs genrebild-karta över avlånga landet varmt skiftande mörkrosa.
  I dag på morgonen står radions Nyhetsmorgon på.
  Hör ett telegram, Mrna-vaccinet var en ”framgångssaga.”
  Journalistkåren består av aktivister som stödjer sig på att många som tycker lika inte kan ha fel.
  Vårt kära public service, som med organet Journalisten årligen genomför Grävseminarier, hur de skall gräva fram nyheter styra oss mot framtiden.

  • Jan Andersson skriver:

   Översvämningar i tätorter blir det när nederbörden är större än dagvattensystemet är dimensionerat för. I naturen suger all mark utom berg upp nästan allt regnvatten, men i tätorter är mycken mark hårdgjord och ytvattnet måste man hitta dagvattenbrunnar för att inte ansamlas på fel ställen och orsaka översvämningar. Det finns åtskillig vetenskap om detta under samlingsbegreppet Lantmäteri, och det är inte svårt alls att beräkna ut inom samlingsbegreppet Statistik hur mycket regn som man riskerar att ta emot på en viss tid en gång på hundra år. Men det kostar pengar att gräva ned rör och den kommunstyrelse som är så vårldslös med skattepengar och bygger ett säkert dagvattensystem överlever nog inte nästa kommunalval. Så det är bara att hålla tummarna och bygga sitt hus högt och på berg.

   • Göran skriver:

    I Haninge söder om Stockholm byggde man för klimatförändringarna vilket ledde till att en väg spolades bort när det kom ett ordentligt skyfall. Lite ironiskt.

 3. Ivar Andersson skriver:

  Ett stort mysterium. Nytt globalt värmerekord men på många lokaler kallare än normalt. Här i norr skulle uppvärmningen vara som störst. Uppvärmningen i norr räddar oss kanske från en ny istid 🙂

 4. Jan Andersson skriver:

  Världens meteologer har fått ”hjälp” av många fler som iakttagit sina allt mer tillförlitliga termometrar och som på sociala media omedelbart meddelat sina iakttagelser. När jag förr någon gång köpte en utetermometer brukade jag på varuhuset lägga upp tio stycken på rad, gå en runda, och komma tillbaka bara för att se att variationen låg på 2– 3 °C. Om jag ändå köpte någon var de den som visade medelvärdet. Felet kunde bero på att själva mätröret var slarvigt gjort, eller bara att skalan med siffror var slarvigt monterad. I det första fallet var det stor risk att termometrarna skulle har visat ännu större spridning vid andra lägre eller högre temperaturer, i det andra fallet skulle avvikelsen vara ganska lika vid olika lägre eller högre temperaturer, men jag hade valt den bästa av de som fanns kvar. Utetemperaturer varierar ändå ganska mycket med väderstrecken och om solen lyser på den. När hustrun rapporterar att ”Nu är det 28 grader på balkongen, så jag sätter mig där!” brukar jag sitta kvar inne och vänta på att hon kommer rusande in igen.

  Termometrarna är idag betydligt bättre om man gör varuhustestet innan man köper. För inte så längesedan, på ett lågprisvaruhus, var differensen bara 0,2 grader så jag köpte fyra stycken och satte en på fritidshusets fyra fasader åt olika väderstreck. De visar aldrig samma temperatur längre, helt beroende på att det finns så många felkällor. Det räcker med att solen ”går in i ett moln” i fem minuter för att alla siffror ska förändras.

  Havets temperatur är mycket mer stabil, och om vinden bara rör sig västerifrån in över land så får vi samma temperatur här (i skuggan).

  Fysikens grundlagar kan man inte ändra på…

 5. Benny skriver:

  Givetvis så är det växande städer och moderna termometrar som kan mäta högsta och lägsta temperatur och lagra dessa data som inbillat klimatdårana om att en uppvärmning pågår? Förr fick man vakta en mätare hela tiden för att avgöra när det var som varmast vid temperaturtoppar vilket ingen egentligen kunde göra tillräckligt noggrant. Men när propagandan upphöjs till sanning har verkligheten ingen bäring längre. En del tror att ju fler som ljuger desto sannare blir det angående de 97% av ”forskarna” som är överens om global uppvärmning.

  • Jan Andersson skriver:

   En smart person kan tala med en annan smart person, men samtifigt riskera att de osmarta inte förstår vad han säger. Men en osmart person lyssnar inte en smart person på mer än några sekunder varefter han vänder sig bort för att se om det finns någon annan smart att snacka med. Finns det ingen, gårhan därifrån. Och bara osmarta är kvar och snackar med andra osmarta om saker de inte begriper eller har helt missförstått utan att det finns någon smart kvar att styra upp och förklara, och fantastiska rykten uppstår.

 6. Peter Sjöström skriver:

  Tack för upplysningarna från och om SVT . Jag tycker det är bra av er att titta på SVT . De förnekar sig inte och basunerar ut det vi ska ”tvättas” med . Besökte en bekant i fredags där tv stod på och sände något som hette Masked Singer ?? Att klimatettjat genererar pengar från oss till de ”andra” är det inget tvivel om . Och som fd heltidsbonde i Värmland så vet jag att läsa klimatet och dess nyckfullhet och utan att få ångest . ”Ångest” får jag när jag tänker på alla de som tror på bluffen om klimatet och tittar på Masked Singer mm .
  Mvh Sjöström

 7. Göran skriver:

  Ska man dra någon slutsats av kollaget av nyhetsrubriker så är den globala uppvärmningen dubbelt så snabb som den globala uppvärmningen.

  • Jan Andersson skriver:

   Försiktighetsprincipen gäller här. Även om oddset är 1:50 måste man ta höjd för att troligen händer något hemskt, som att det blir två grader varmare i Stockholm och samma medeltemp som i Köpenhamn. Hu så hemskt!

   • Benny skriver:

    Japp, folk måste haft det hemskt under tidig medeltid i Sverige när det var betydligt varmare än idag för att inte snacka om värmen under bronsåldern som måste varit olidlig. Helt klart är att klimatalarmisterna lever på folk okunnighet och det är också orsaken till att media lagt locket på om forntida klimat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *