Allsmäktighet förpliktigar

Det börjar nog bli dags för kvinnorna att fundera på vad de ska ha männen till. I den takt som kvinnor erövrar höga utbildningar, höga examina och ledande poster, dröjer det inte länge innan kvinnorna dominerar samhället totalt. Då blir män ett överskottsproblem. Tänker kvinnorna hålla fast vid principen att en man och en kvinna bildar ett par i trohet mot varandra livet ut? Ja, jag vet att det i praktiken inte ser ut så ens idag, men i teorin är det tänkt så.

Om inte, vilken princip kommer att ersätta dagens? Män hålls i farmer för avelsvärdering, de som inte når standarden avlivas? Männen får konkurrera ut varandra genom att slå ihjäl de svagare? Män blir slavar i produktionen och deltar samtidigt i ett lotteri om vilka som får bli fäder?
Jag spetsar till frågorna en aning, men inte mycket. I en art där hanarna inte har en meningsfull uppgift på daglig basis, blir det endast ett fåtal som blir fäder. I stort sett alla hanar går en för tidig död till mötes, dels de som direkt blir utkonkurrerade dels de som blir utkonkurrerade när de blivit lite försvagade av ålder. Det är endast en försvinnande liten del som blir riktigt gamla.
Kommer män att få ägna sig åt sådant som intresserar dem? Eller måste de lägga all sin energi på att göra sig attraktiva för kvinnorna?
Nej, jag ser inga givna svar.

Det här inlägget postades i Jämlikhet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.