Befria mannen

Männen behöver troligen hjälp av kvinnor som Serena Williams för sin befrielse. Det har gastats en del om hennes olämpliga klädval på tennisarenan. Men titta på männen. Vi vet att män/hanar inom åtminstone alla däggdjursarter uppvisar större variationer inom sin grupp än vad samma art uppvisar inom gruppen kvinnor/honor. Det gäller kroppslängd, styrka, sjuklighet och intelligens. Kanske det kan kallas överlevnadsvärde.

Män är helt enkelt naturens experimentverkstad för att hitta egenskaper som har extra överlevnadsvärde i extrema miljöer. De miljöer som arten står i begrepp att kolonisera. Kvinnorna däremot måste säkra överlevnad i de redan ockuperade miljöerna och uppvisar därför mindre variationer. Men hur klär sig männen för att bli accepterade? Helst i kostym och slips, en mundering som är medvetet designad för att dölja åtminstone kroppsliga variationer. Kvinnorna däremot får klä sig lite hur som helst. Jag hoppas att denna frihet snart ska komma även männen till del.

Det här inlägget postades i Jämlikhet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.