Fräls oss ifrån förmynderiet

Kvinnorna anses mogna fortare än männen. Det är väl därför de släpps in på krogen i yngre ålder än männen. För att de bättre kan ta vara på sig själva. Det har förmodligen inget att göra med att unga attraktiva flickor på krogen får de äldre männen att spendera mer pengar i baren.

Märkligt nog anläggs inte samma synsätt när det gäller sexualitet. En fjortonårig flicka som haft sex med en några år äldre man (fortfarande tonåring) anses ha blivit sexuellt utnyttjad, rent av våldtagen såsom varande ett barn.
Men en fjortonårig pojke som blivit sexuellt utnyttjad av en några eller flera år äldre kvinna anses inte ha tagit någon skada. I ett verkligt fall sade pojkens mamma uttryckligen att han inte skulle ha något skadestånd eftersom han uppenbarligen hade haft alldeles för trevligt.
Anlägger modern och samhället detta perspektiv för att pojken är så omogen att han inte ens inser att han är ett offer och därför inte kommer att få några men av händelsen? Eller är det för att han egentligen anses vara så mogen att han bara ska vara glad att han beretts denna njutning i ynnest?
Nej något är allvarligt skevt i synen på kvinnor och män, mognad, skyddsbehov, kränkning med mera. Det är en allvarlig brist i jämlikhet inför lagen och inför allmänna opinionen. Det är väl det som är jämställdhet. Det är inte jämlikhet, bara en illusion avsedd att vilseföra.

Det här inlägget postades i Jämlikhet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.