Vägar byggs för förändring

Vägar har alltid byggts för att bryta status quo, alltid för att möjliggöra större och/eller snabbare förändringar. De möjliggör en utveckling till något bättre. Samfärdsel och handel är de redskap för denna förändring som blir tillgängliga genom vägarna.

Tyvärr finns det människor som inte inser detta, eller inte vill acceptera konsekvenserna av att bejaka utveckling. Ett av deras motdrag är att motarbeta vägar och trafik.
Tidigare har jag hört en del landsbygdsbor motivera att de inte vill ha bra vägar med att de gör det för lätt för ungdomarna att flytta från bygden. Nu har jag även hört stadsbor protestera mot gator, för att de blir för påtaglig exponering för barnen mot omgivningen.
Dessa bakåtsträvare söker status quo, cocooning, enklavering, världsfrånvaro? Försök själv finna ett uttryck som beskriver källan till denna fientlighet mot andras medverkan i utvecklingen. Ska de verkligen få förstöra utvecklingen för oss andra?

Det här inlägget postades i Trafik, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.