En årsmån från svindleriet

Alla som marknadsför klimathotet har en agenda. Antingen ekonomisk eller politisk. De vill få andra att ändra sina liv så att de själva kan utöka sin bekvämlighet, rikedom och makt.

Ingen tycks längre komma ihåg ordet årsmån som skiljer väder från klimat. Årsmånen varierar alltid mellan olika år. Det är därför man sedan länge varit tvungen att hålla sig med ett begrepp för detta naturfenomen. Slumpmässigt kan flera år i rad avvika från ett statistiskt klimatologiskt medelvärde. Den bibliska berättelsen om de sju feta och de sju magra åren påminner oss om detta.
Låt oss lugna ner tonen i klimatdebatten. Ge utrymme för årsmånernas variationer att bidra till en sund skepsis inför klimathysterin. Låt oss inte bli propagandans fångar. Köp inte den soppa de kokar till oss på en spik.

Det här inlägget postades i Klimat & miljö, äldre text och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.