Frihetligt samarbete efterlyses

När civilisationen bryter samman, friheten och demokratin hotas, särskilt när det sker inifrån, är det tydligen svårt att få folk att stå emot och förkasta försämringen av systemet. Allt för många ställer upp på en försämring och utarmning av det frihetliga demokratiska systemet.

Då när det är som viktigast att försvara det. Tar de den fega utvägen, blir medlöpare och försöker skaffa sig fördelar genom att bli en del av förtrycket. Hitlers korruption av Tyskland mötte för klent internt motstånd. George W. Bush svindleri med the patriot act mot amerikanerna har mött för dåligt civilkurage. EUs direktiv om dataretention har körts ner i halsen på parlamentet av medlemsstaternas regeringar, främst Sverige och England, med benäget bistånd av Frankrike och Italien.
Åtminstone svenska media har brustit i sitt uppdrag att belysa och upplysa allmänheten. Både diskussion och opposition har i stort sett uteblivit. Vår fria livsstil har inskränkts. Hur ska friheten sedan kunna försvaras mot teismerna? Om det blir judendom, katolicism eller islam som gör anspråk på att vi ska foga oss i deras duperande dogm kvittar lika. Vi måste försvara systemet för att kunna försvara delarna, friheten, demokratin, förnuftet och framtiden.
Det är mycket oroväckande att se hur kristendomen efter murens fall hängett sig åt allt fräckare historierevisionism. Nu hävdar de helt frankt att demokrati är ett kristet påfund, trots att demokratin uppfanns 500 år innan Kristi födelse.
Man hävdar att EUs grundlag borde innehålla en passus om att demokratin ska ha sin utgångspunkt i kristna värderingar. Man hävdar att julen överallt och alltid firats tillminne av Jesu födelse, även bland ateister.
Nej, framför allt inte julen. Jul är ju ett fornnordiskt ord från förkristen tid och handlar om midvinterblot, offer till det återvändande ljuset.
Kristendomen försöker aktivt lägga beslag på alla sorters historier, berättelser och vinklingar. Man hävdar att de är varianter på bibliska berättelser. Därmed skulle de hur mycket de än skiljer sig från det påstådda originalet vara en hyllning till bibeln, gud och kristendomen.
Alltihop är revisionism rakt igenom. Lögn, på ren svenska. Lögn med avsikt att tillskansa sig makt.
De monoteistiska religionerna är i alla delar inget annat än självuppfyllande cirkelresonemang. Skapade sådana med avsikt för att bedra mindre analytiska personer och låna sitt budskap till de härskare som önskar ett lydigt redskap genom vilket de kan utöva sin orättfärdiga makt.
Det finns fritänkande oppositionella krafter i såväl USA som inom EU, nej de är oftast inte partibundna. Men de är ofta debattörer, skribenter eller liknande. Allt för ofta går deras horisont vid respektive unions yttre gränser. Dessa goda krafter, de oppositionella mot de nya förtryckarna måste försöka finna varandra över gränserna och samverka för en friare värld. Modern teknik, trots tilltagande övervakning borde underlätta viktiga arbete.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.