Huve’t i busken

De borgerliga partiernas kvinnoförbund går ut i ett upprop och kräver fängelse i straffskalan för sexköp. ”Det är löjligt med bara böter som straff”, säger en av ordförandena.

Det löjliga är att det alls är kriminaliserat. Sex är en av de viktigaste aktiviteterna vi har att ägna oss åt för att hålla oss mentalt och fysiskt i god form. Jag tror att de flesta är lika snåla som jag, får de tillräckligt med sex gratis så köper de inget. Men tydligen kan inte alla få tillräckligt mycket sex utan att betala. Det är synd om dem. Men jag kan inte fördöma dem för det.
Hallickar som tjänar pengar på sitt stall, som kanske också tvingar dem till prostitution har jag dock inget till övers för. För min del får ni gärna låsa in dem.
Sedan kan man alltid fråga vad priset på sex är och om det är acceptabelt. Långt ifrån alla betalar kontant. För både män och kvinnor kan gälla att man betalar med beroende, trohet, monogami etc. Somliga hävdar att vi i hög utsträckning lever i polygami. Några få i klassisk parallell polygami, men ganska många i modern seriell polygami. Där det ena förhållandet avlöser det andra.
Vad är priset för sådant leverne? För den enskilde? För samhället? Är aids en av kostnaderna för detta? Borde vi fängsla alla med aids?
Jag är inte människa att fördöma sex mellan samtyckande vuxna. Vem är du att fördöma det?

Samtidigt har man på en mack i Piteå genomfört ett annat fördömande. Man har tagit bort alla tidskrifter med pornografiskt innehåll. Suck! Ska handlaren bestämma vad kunderna får vilja ha? Ja, handlaren får själv bestämma vad han/hon vill sälja. Men ska de anställda ha rätt att sitta på lagret och gå igenom alla tidskrifter och censurera butikens utbud? Vad sägs om att byta jobb istället? Sök något där inget påminner om porr. Snösvängen kanske?

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.